Je eigen serumbar in de badkamer

06:38 - 03:58
luistertijd 06:38 - leestijd 03:58

Alpha-H Vitamin Profiling: mix ’n match elke dag je vitaminen

Vitaminen zijn essentieel voor de instandhouding van gezonde cellen en lichaamsprocessen. Omdat ons lichaam de meeste vitaminen niet zelf kan aanmaken (met uitzondering van vitamine D en K) moeten we ze binnen zien te krijgen via onze voeding. Maar we eten echter niet altijd de dagelijkse benodigde hoeveelheid groente en fruit. Daar komt nog bij dat factoren zoals alcohol, stress, slecht slapen en luchtvervuiling onze vitamineniveaus extra uitputten.

Essentiële vitaminen voor de huid

Alpha-H komt met de nieuwe Vitamin Profiling Collectie, bestaande uit een handige kit die de 4 meest essentiële vitaminen voor de huid (vitamine A, B, C en E) bevat. Elke vitamine is geformuleerd in een apart, hoog gedoseerd en sterk geconcentreerd serum dat direct door de huid wordt opgenomen. Elke vitamine heeft als het ware haar eigen unieke ‘profiel’ ten aanzien van huidverbeterende of ondersteunende eigenschappen.

Shop de Vitamin Profiling Kit hier online

 

Je huid heeft een chronisch tekort

Studies hebben aangetoond dat slechts 1% van de vitaminen die we via voeding of supplementen opnemen daadwerkelijk de huidcellen bereiken. Met als gevolg dat de huid een chronisch tekort heeft aan al die essentiële stoffen die ze, net als onze andere organen, zo hard nodig heeft. Een tekort dat kan leiden tot een onnodig vale, vermoeide huid, vroegtijdig verlies van collageen en elasticiteit, rimpels en een (over)gevoeligheid voor allerlei stoffen en invloeden van buitenaf.

Gelukkig beschikt onze huid over een systeem waardoor zij allerlei stoffen direct kan absorberen en rechtstreeks naar de huidcellen kan transporteren. Door de vitaminen direct op de huid aan te brengen kun je dat wat je huidcellen dagelijks tekort komen compenseren en aanvullen.

De Vitamin Profiling Kit bestaat uit 4 verschillende serums:

Na de keuze van je vitamine serum(s) breng je 3 tot 4 druppels met opwaartse bewegingen, circulerende bewegingen aan op de schone en droge huid van je gezicht, hals en/of decolleté. Breng vervolgens je favoriete dag- of nachtcrème aan. De serums zijn overigens niet bedoeld om met elkaar te mengen, voor optimaal resultaat zul je ze afzonderlijk moeten gebruiken.

Shop de serums van Alpha-H hier online

 

Monique’s Alpha-H Vitamin Profiling Kit: twee maal daags mixen ’n matchen met essentiële vitamines.

Nieuw: Vitamin B serum!

Nog een nieuw product van Alpha-H is het Vitamin B serum, deze slaat 3 vliegen in 1 klap. Elke dag voldoende water en vitaminen is belangrijk; dit helpt uitdroging en oxidatieve schade voorkomen. Zoals hierboven reeds gesteld, bereikt helaas minder dan 1% van de vitaminen die we via onze voeding binnenkrijgen de huidcellen. Om de huid in optimale conditie te houden is het direct op de huid aanbrengen van vitaminen dus noodzakelijk. Het serum voorziet de huid van een enorme dosis vocht, biedt optimale bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf en helpt bij het opbouwen van een sterke, gezonde huid barrière en deze uiteraard ook te behouden.

De basis wordt gevormd door vitamine B3 (niacinamide) en provitamine B5 (panthenol). Medisch wetenschappelijke vakbladen staan bol van de positieve verhalen over de werking van deze twee voor de huid belangrijkste B vitaminen. De enorme dosis vochtherstellende en vocht aanvullende ingrediënten, waaronder chia zaad extract en Fision™ Hydrate helpen niet alleen het dagelijkse vochtverlies compenseren, maar tegelijkertijd een intern vochtreservoir opbouwen waar de huid uit kan putten op latere momenten. Het Vitamin B Serum is vooral geschikt voor de huid die al langere tijd kampt met een vochttekort.

Shop hier online

 

Belangrijke werkstoffen in het Vitamin B serum zijn:

5% vitamine B3 (Niacinamide): Stimuleert de aanmaak van collageen, ceramiden en vrije vetzuren, waardoor de huid verstevigt en minder vocht verliest en daardoor ook beter bestand raakt tegen invloeden van buitenaf. Niacinamide remt bovendien de talgproductie en aanmaak van andere stoffen die een ontstekingsreactie (jeuk, roodheid, zwelling) veroorzaken af. Met dit product heb je de maximaal verkrijgbare dosis vitamine B3 in handen.

1% vitamine B5 (Panthenol): Dringt diep in de huid en wordt daar omgezet in panthoteenzuur, wat de celdeling bevordert. Vitamine B5 draagt zo bij aan huidverjonging en bijvoorbeeld wondgenezing. Het bevat tevens hydrofiele (wateraantrekkende) eigenschappen, wat de hydratatie verbetert en een ruwe, schilferige huid helpt bestrijden. Daarnaast werkt het kalmerend bij ontstekingen, jeuk, contactallergie, irritatie en zonneband en verbetert het de elasticiteit van de huid.

Je brengt het Vitamin B serum ’s ochtends en ’s avonds aan op een schone huid. Vermijd wel contact met de huid rondom je ogen en lippen. Sluit vervolgens af met je favoriete moisturizer. Tester Gerti heeft het Vitamin B serum recent getest: je leest haar review hier.

Shop hier online

 

Lees meer reviews van onze testers over Alpha-H op BeautyJournaal.

 

Alpha-H is in Nederland en België te verkrijgen via de Alpha-H beauty professionals en online via o.a. www.alpha-h.nl en www.skinnovators.com

Alpha-H Logo Banner

Deze informatie behoort tot het merkdossier van Alpha-H op BeautyJournaal en wordt je rechtstreeks aangeboden, zonder tussenkomst van de redactie.

Lees ook