Een weldaad voor je huid en zintuigen!

12:04 - 07:14
luistertijd 12:04 - leestijd 07:14

Corine krijgt een aromatische Soothing Facial van Eve Taylor

Eve Taylor combineert al meer dan 50 jaar de kracht van aromatherapie met botanische ingrediënten tot professionele salonbehandelingen voor zowel gezicht als lichaam. Het resultaat van de behandelingen kan in het gemak van je eigen kamer worden voortgezet, met de fijne skin care producten van Eve Taylor voor thuisgebruik. Corine heeft het geluk met beide kennis te mogen maken; een salonbehandeling én producten voor thuisgebruik. Je leest het in dit artikel.

Eve Taylor

Over Eve Taylor… een bijzonder verhaal

Oprichtster Eve begon haar carrière als ‘mobiele’ schoonheidsspecialiste, die van deur tot deur ging om aan huis behandelingen aan te bieden. Het zijn deze bijzondere ondernemersverhalen die me altijd aanspreken, juist omdat ik zelf ook (kleine) ondernemer ben. Klein beginnen om daarna heel groot te worden, zoals Eve Taylor. Daar haal ik mijn inspiratie uit.

Eve raakte al snel geïntrigeerd door de kracht van aromatherapie, toen ze zag dat je met essentiële oliën schitterende resultaten kon bereiken. Door jarenlang onderzoek en vooral veel uitproberen, ontwikkelde Eve uiteindelijk een volledige range aan ‘pre-blended’ aromatische oliën en bijbehorende technieken om deze toe te passen. In het jaar 2005 werd deze range oliën uitgebreid met aanvullende skin en body care producten, zoals cleansers en crèmes, om tegemoet te komen aan de wens van schoonheidsspecialisten en de consument.

Lees hier meer over het succesverhaal van Eve Taylor.

Waarom aromatische oliën blenden?

Een essentiële olie wordt verkregen uit onderdelen van planten, zoals de wortel, de schors, bloemen of zaadjes, en heeft een zeer kleine molecuulgrootte, waardoor een essentiële olie erg vluchtig is. Door de kleine molecuulgrootte is een essentiële olie in de meeste gevallen ook niet vet, zoals bijvoorbeeld amandelolie dat wel is.

Er zijn veel verschillende soorten essentiële oliën en iedere soort heeft zijn eigen gunstige uitwerking op de huid. Van Soothing tot Balancing tot Purifying. Wanneer je echter verschillende oliën blendt, dan is de gezamenlijke kracht van de oliën vaak nog sterker dan de kracht van één losse olie. 1 + 1 is dus 3 bij Eve.

Lees hier meer over aromatische olie en aromatherapie.

Nieuwsgierig geworden door deze info, stap ik in de auto op weg naar salon Beaunesse in Dongen.

Chantal Oerlemans van Eve Taylor.

Soothing Facial

Ik krijg mijn Eve Taylor facial in de salon van Chantal Oerlemans, trainer bij Eve Taylor. Door enkele recente lange en intercontinentale vluchten en de intrede van de herfst (met bijbehorend guur weer) kan mijn huid, aldus Chantal, wel wat liefde gebruiken en ze besluit mij een Soothing Facial te geven, die ook nog mijn pigmentproblemen aanpakt. Echt maatwerk dus en daar lenen de producten van Eve Taylor zich ook uitstekend voor, zo vertelt Chantal me.

De behandeling bestaat uit een reiniging, peeling met milde zuren en een havermoutmasker.

Milde peeling

Voor de peeling gebruikt Chantal de Micro-Fine Exfoliant, met jojoba en licorice. Deze exfoliant bevat tevens ananas en papaja fruitzuren om dode huidcellen op milde wijze te verwijderen, zelfs wanneer je een gevoelige huid hebt. Chantal mengt een halve theelepel van dit poeder met water, totdat er een fluweelzachte emulsie ontstaat. Vervolgens masseert ze deze in. Chantal: “De Micro-Fine Exfoliant is een hele zachte peeling, die de huid wel polijst, maar niet beschadigt door scherpe korrels. Jojoba en zouthout houden de huid bovendien mooi rustig.”

Lees ook het artikel op BeautyJournaal waarin schoonheidsspecialisten vertellen wat hun favoriete Eve Taylor peeling is.

Chantal: “Een serum klop je altijd rustig in, zodat het niet verwarmt door de wrijving.”

Havermout op mijn huid

Centraal tijdens mijn behandeling staat het havermoutmasker. Dit is een variant op het welbekende lijnzaadmasker, zoals menig schoonheidsspecialiste dat tijdens haar opleiding ongetwijfeld heeft moeten leren.

Voor het masker brengt Chantal nog het Pigment Response Serum bij me aan. Chantal: “Een serum van essentiële olie moet je altijd rustig inkloppen. Wanneer je gaat wrijven, dan wordt het serum door de wrijvingswarmte te warm en gaan de werkstoffen te snel en te diep de huid in. Je moet de huid juist rustig de tijd geven om het in zijn eigen tempo op te nemen.”

Havermout bevat lipiden die de huidbarrière repareren, proteïnen om de huid te verzachten en carbohydraat om de huid te hydrateren. Het is daarmee een heel geschikt masker om toe te passen bij rosacea, een gevoelige huid, een droge huid, na microdermobrasie of na een chemische peeling. En dus ook voor een huid die wat extra liefde nodig heeft, zoals de mijne. Chantal: “Het masker geeft de huid een flinke boost om weer te herstellen.”

Onder het masker brengt Chantal een gaasje aan. Dit is heel grofmazig, zodat de slijmstoffen uit het masker er goed doorheen kunnen. Het gaasje zorgt er ook voor dat het havermoutmasker goed op mijn gezicht blijft liggen. Een kwartier lang voel ik me een mummie.

 

Overigens wel een mummie die steeds aangenaam warmer wordt, want je lichaamstemperatuur warmt het masker geleidelijk aan op. In combinatie met de heerlijke aromatische olie in de producten die tijdens de behandeling worden gebruikt, is het ook een moment van ontspanning.

Tip van Eve Taylor: Het havermoutmasker kan ook op het lichaam worden toegepast, overal waar huidherstel nodig is.

Mijn huid na het masker en het aanbrengen van een dagverzorging:

Eve Taylor Soothing Kit

Na mijn salonbehandeling geeft Chantal me de producten uit de Soothing-lijn van Eve Taylor mee naar huis, in een handig kitje met verpakkingen in reisformaat. Deze lijn is speciaal voor de droge of gevoelige huid. Hieronder bespreek ik de producten, die gedurende vier weken mijn ‘liefdevolle’ skin care regiem zijn geweest.

Soothing Cleanser

Een lichte en fluweelzachte cleanser met verkoelende en verzachtende extracten van komkommer en sla. De Soothing Cleanser is rijk aan aminozuren die de huid verzachten en essentiële oliën die de huid kalmeren en voeden. Lindenbloesemextract werkt bovendien anti-septisch.

Je hebt van deze cleanser maar een klein beetje nodig. Eerst aanbrengen op gezicht en hals en daarna met vochtige handen inmasseren. Wanneer je tijdens het inmasseren het idee hebt dat de cleanser indroogt, dan voeg je extra water toe in plaats van extra cleanser. De cleanser doet ook uitstekend werk als make-up remover. Zelfs mijn oogmake-up komt makkelijk los, zonder mijn ogen te irriteren.

Voor een extra grondige reiniging gebruik ik de speciale Facial Cleansing Brush van Eve Taylor. Deze is gemaakt van 100% duurzaam rubber, dat de huid masseert zonder te beschadigen. Door dit materiaal houdt de borstel bovendien geen bacteriën vast, wat bij veel andere reinigingsborstels wel het geval is.

Tip van Eve Taylor: De Facial Cleansing Brush is ook heel geschikt als scheerkwast voor mannen.

Soothing Toner

Kamille en Lavendel verzachten en kalmeren de huid, terwijl hydraterend Aloe Vera de huid verfrist en verkoelt. Je sprayt de Soothing Toner over je gezicht na het reinigen. Dat is eventjes wennen, want ik ben gewend een toner altijd met een wattenschijfje te gebruiken. Toch voelt de nevel van dit product prettig aan. Zeker in de ochtend is dit mijn wake-up call. Ik stop de Soothing Toner ook regelmatig in mijn tas, om gedurende de dag mijn huid op te frissen en van extra hydratatie te voorzien.

Refining Eye Gel

Aloe Vera en zeewier hydrateren de oogcontour, waardoor droogtelijntjes verdwijnen. De Refining Eye Gel is een lichtfrisse transparante gel, die – net als de toner – lekker koel aanvoelt op de huid. Ik krijg de indruk dat dit verkoelende effect er ook voor zorgt dat ik er in de ochtend sneller ‘wakker’ uitzie.

 

Soothing Moisture Lotion

Een hele fijne lichtgewicht lotion met Vitamine E die snel intrekt in de huid en toch de hele dag een comfortabel en goed gehydrateerd huidgevoel geeft. De lotion ruikt heerlijk naar lavendel.

Na het gebruik van deze vier producten uit het Soothing kitje breng ik nog de C+ Bright Priming Moisturiser met SPF15 aan. Vitamine C in dit product verheldert mijn pigmentvlekken, terwijl de SPF nieuwe voorkomt. Een klein parelmoerglittertje zorgt voor een gezonde glow. Dit is ook de zonbescherming die Chantal aan het einde van de facial bij me aanbrengt.

Verder nog naar behoefte….

Naast bovengenoemde producten die ik tweemaal daags gebruik (met uitzondering van de zonbescherming natuurlijk… die alleen in de ochtend), heb ik nog twee producten meegekregen om mijn Eve Taylor routine mee te finetunen, naar behoefte.

Net als de facial zelf, is ook dit maatwerk:

Wat vind ik van Eve Taylor?

Los van het inspirerende verhaal achter het merk, ben ik ook zeer te spreken over de behandeling en de producten. Ze hebben beide gedaan wat ze beloofden… mijn huid verzacht en gekalmeerd.

Meteen na de behandeling liep ik met een goed doorbloede en gevoede huid weer naar buiten. Trekkerigheid en droogte was geheel verdwenen. De producten voor thuisgebruik hebben dit resultaat onderhouden, met als gevolg na vier weken een heerlijk zachte, goed gevoede en mooie gekalmeerde huid. De aanslag die het gure herfstweer en de lange vluchten op mijn huid hadden gepleegd, lijkt volledig ongedaan gemaakt. De Soothing Kit gaat voortaan standaard met mij op (vlieg-)reis!

Wat me aanspreekt in de behandelingen en producten van Eve Taylor is het feit dat je door slim te combineren, makkelijk maatwerk kunt bieden en kunt inspelen op de behoeften van de huid. En dat daarnaast de skin care van Eve Taylor ook nog eens heerlijk ruikt, is een fijne bijkomstigheid die ik graag op de koop toeneem.

Meer weten?

 

 

 

Van links naar rechts: Trainster Chantal Oerlemans, Kelly Vos van Fox Cosmetics (distributeur van Eve Taylor) en Corine.

Lees ook