Cosmeticaclaims Gezicht Monique schrijft Rimpels en slapte Voor hem

Goede genen, of Olaz Regenerist 3 Zone als Super anti-aging crème?

Redactie, Monique
Geschreven door Redactie, Monique

Niacinamide, peptiden, hyaluronzuur, olijf- en carobextracten!

8% van de vrouwen heeft ‘anti-aging’ genen…

Uit onderzoek van Olaz blijkt dat ongeveer 8% van de vrouwen op de wereld is gezegend met genen die hun huid minder snel laten verouderen. Wat een interessante uitspraak! Want ik realiseer me dat ik daar wel eens bij zou kunnen horen.

 

Zou ik daartoe behoren?

Ik heb mijn huid DNA laten onderzoeken enkele jaren geleden en daaruit bleek dat ik nauwelijks aanleg heb voor rimpelvorming. Hoe bizar is dat, maar het klopt wel als ik naar mijn gezichtshuid kijk. Maar goed, dit is een uitzondering. Want de overige 92% van de vrouwen krijgt wel rimpels en huidverzakking en Olaz heeft haar wereldberoemde 3-Zone daily treatment crème met niacinamide en peptiden wederom een boost gegeven met toevoeging van nieuwe stoffen, waardoor de werkzaamheid nog optimaler wordt.

Wij vullen dat wat je mist aan…

Olaz zegt: ‘Als je de genen niet hebt, vullen wij het gemis wel voor je aan met goede crème’. Mooi gezegd, want na 24 jaar in dit vak weet ik hoe fantastisch huidverzorgingsproducten tegenwoordig kunnen zijn (hoewel ik nog altijd mensen daarvan moet overtuigen) en dat dat ook meetbaar is met geavanceerde apparatuur en te onderbouwen is dankzij de inzichtelijkheid in onze genenkaart tegenwoordig.

Shop de nieuwe Olaz Regenerist dagcrème hier online

 

Voor altijd verliefd op niacinamide

In 2008 vroeg Olaz mijn deelname aan een tv-commercial voor Regenerist en daar moest ik toen even goed over nadenken. In de jaren ervoor had ik al ontdekt dat ze heel goed bezig waren met werkzame stoffen – niacinamide is een van de best onderzochte en klinisch bewezen werkzame stoffen voor de huid – ik had er ook al eens over verteld in een BNR nieuwsradio-uitzending (ik had in die tijd uitzendingen bij hen).

Waar ik altijd blij van werd, is de openheid bij het R & D-team van Procter & Gamble voor Olaz en de goede onderbouwingen. Zij maakten voor mij inzichtelijk waar het om ging, waar andere bedrijven pas vele jaren later mee begonnen.

Shop het nieuwe serum hier online

 

Wat is er gewijzigd aan de formule? Eerst even terug naar het begin…

Laat ik eerst nog even vertellen waar Regenerist 3 Zone anti-verouderings crème tegenwoordig voor staat. Olaz introduceerde in 2015 voor het eerst een 3 Zone formule waaraan ze het begrip ‘huidvermoeidheid’ koppelde.

De plaats van de mitochondrien in de cel

Stimuleer de energieleveranciers in de cel

Er kwam een focus bij: op de mitochondriën, waarmee men aanduidt dat de huid er door afnemende energieleverantie ook minder vitaal (ruim begrip natuurlijk) uit gaat zien. Mitochondriën worden vrij eenvoudig beschadigd door uv-straling en ze kunnen zich zelf maar slecht herstellen. Vrij recent is ook duidelijk geworden dat de overdadige blootstelling van onze huid aan LED-licht (blauw licht) de kwaliteit van onze mitochondriën danig uit balans brengt.

Versterkende werking dankzij een stof uit olijf

Naast het beroemde niacinamide en de PAL PTTKS peptiden werd er een nieuwe stof aan toegevoegd: OliveM™, een anti-oxidant stof uit olijven. Een katalysator die ervoor zorgt dat de andere stoffen beter in de bovenste huidlaag opgenomen worden, let wel: in de eerste tien huidlaagjes, de keratinocyten – van stratum corneum. (Lees hier meer gedetailleerde info over alle huidlaagjes).

Pal KTTS is een pentapeptide die Olaz al langer gebruikt in haar crèmes, net zoals niacinamide, waarbij Olaz voor het laatste ingrediënt vooral de nadruk legt op de uitstekende hydraterende eigenschappen en de milde exfoliërende eigenschappen. Ook werd er Lys’Lastine aan toegevoegd, met eveneens hydraterende eigenschappen dat de huid een elastischer gevoel geeft.

Shop de nieuwe Olaz Nachtcrème hier online

 

Testen met speciale laser

MPTflex lasertechnologie werd gebruikt om real time aangebrachte crème op de huid in haar werking te kunnen doormeten. Zichtbaar fijne lijntjes werden aantoonbaar verminderd. Deze studie met de Sea Horse machine werd in samenwerking met BASF uitgevoerd. Het apparaat kan de enzymen in de mitochondriën zien die verantwoordelijk zijn voor de energieproductie. Hoe meer je ervan hebt, hoe meer er oplichten.

Vrouwen geven wat ze verdienen: werkzame creme!

Olaz wilde een statement maken omdat toen al uit onderzoek bleek dat de werkzame stoffen uit veel crèmes helemaal niet goed door de huid opgenomen worden. Zeker 1/3 van de Amerikaanse vrouwen (63 miljoen vrouwen) zagen geen resultaat van het smeren van crème. Volgens professor Mark Birch Machin, moleculair dermatoloog, verbonden aan de NewCastle University was er een terrein te winnen met een focus op de energieleveranciers in de huidcellen (bio-energetica).

Regenerist 3 Zone anno 2017!

Nu! Wat is er gedaan? Wel, de formule is nog verder verrijkt met zeer werkzame stoffen. Een ervan het Carob zaadextract, bij ons beter bekend als zaad uit de peulen van de Johannesbroodboom. Olaz maakte dit in juni van dit jaar voor het eerst wereldkundig.

Veilig profiel

Het zaad is geen onbekende in de voedingsindustrie. Het geldt bijvoorbeeld als een alternatief voor cacao. Het veiligheidsprofiel van de stof is groot (want gebruikt in voeding) en dat is ook in cosmetica tegenwoordig een groot goed: veilige stoffen! Verder trekt deze stof, maar eigenlijk ook de boom in zijn geheel de aandacht van wetenschappers omdat het onder zeer harde omstandigheden, warm of heel koud, goed kan overleven. En overlevingsmechanismen in, en van de natuur, zijn zowel voor farmaceuten als voor cosmetisch wetenschappers altijd een bron van inspiratie.

De stof uit de peulen draagt cosmetisch gezien mooi bij aan de werking van de andere stoffen in de crème: bijdragen aan het herstellend vermogen van een verouderende huid. Voilà!

De belangrijkste ingredienten in Regenerist 3 Zone:

 • extract uit de Johannesbroodboom peulen
 • PAL-KTKKS amino peptiden
 • niacinamide, ofwel vitamine B3
 • hyaluronzuur en glycerine
 • pantenol ofwel vitamine B5
 • vitamine E
 • OliveM™, een derivaat uit olijfolie

Hoe voelt het?

Nou zalig! De crème voelt vederlicht aan op de huid en geeft een mooie satijnmatte glans. Geen vettigheid dus. Je huidtonus ziet er fris en heel zacht uit. Je kunt hem uitstekend combineren met foundation. Er is tevens een fijn verstevigend serum om er onder te doen als je huid wat trekkerig aanvoelt nu het winter gaat worden.

Dit is de lijn:

Let op, want er zijn heel veel soorten Regenerist crème momenteel te koop. Via onze shoplinks in dit artikel verwijzen we je naar de nieuwste, meest geavanceerde producten. De andere producten zijn eerdere formuleringen van dit product.

Deze productie is tot stand gekomen in samenwerking met Olaz, en omdat BeautyJournaal’s uitgever Monique al vele jaren een groot fan is van het merk en haar wetenschappelijke benadering.

 

 

 

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

15 reacties

 • Zie nu de tip. Dat is het enige product van de Regenerist lijn dat ik nog aanschaf en inderdaad via bol.com. Gebruik ik al jaren. Toch bedankt ;).
  Ben alleen bang dat ook deze op een dag niet meer verkrijgbaar is omdat hij niet meer bij de nieuwe productlijn van Olaz hoort. Maar dat zien we dan wel weer…

 • Dank voor je reactie Monique; ik had de creme helemaal niet dik gesmeerd dus dat kan niet de oorzaak van het rullen zijn. Zoals ik al meldde: het blijft op de huid leggen, zelfs en dun laagje, en lijkt helemaal niet in te trekken. Dat werd ook al door een andere lezeres gemeld.
  Hoe het ook zij: de producten zijn bij mij naar de kliko verwezen.. zonde van de centjes 🙂

 • Hoe dom dat ik me tóch heb laten verleiden de ‘nieuwe’ Olaz te proberen, althans de nachtcrème en het serum. Bah, wat een naar spul… het serum is heel sterk en scherp geparfumeerd. De nachtcrème daarentegen heeft nauwelijks een geurtje, maar wat een merkwaardig spul is het. Zoals iemand op facebook al schreef: het begint heel vettig, dan verandert de textuur en voelt aan alsof het niet in de huid trekt maar zich omvormt tot een vreemd aanvoelend ‘plastic-achtig’ laagje op de huid. Als je na een half uurtje over de huid wrijft, komen de rolletjes substantie er vanaf.
  Geen fan van dit merk – ik hou het maar bij mijn gebruikelijke, dure merken ( Medik8) .
  In dit geval was het voor een dubbeltje op de eerste rij zitten dus geen goed idee 🙂

 • Lydia, kun je precies uitleggen wat je wilt weten, want nu wordt alles op een hoop gegooid. En naar mijn idee worden appels met peren vergelekent: wat doet parfum dan volgens jou waardoor de werking van anti oxidanten en peptiden teniet wordt gedaan. (Zo interpreteer ik nu jouw probleemstelling, maar ik kan er naast zitten, dus graag jouw duidelijk geformuleerde vraag) Probeer dat eens in eigen bewoordingen uit te leggen, dan kan ik het voorleggen aan R & D van Olaz.

 • mee eens wat die spf betreft. Blijft echter dat menige vrouw niks heeft aan een creme boordevol antioxidanten en peptiden als er tegelijkertijd parfum in zit. De pot maakt het product dan nog minder aantrekkelijk. Benieuwd naar de uitleg van olaz. 😉

 • lieve dames, je kunt je afvragen of het wel zo gunstig is om een spf in je dagverzorging verwerkt te hebben:

  a. je zal de creme nooit zo dik opbrengen dat je de spf op de verpakking haalt, en dan moet je hem bovendien om de twee uur opnieuw aanbrengen omdat de filterwerking achteruit gaat
  b. uv filters kosten heel veel ruimte in een creme en dat gaat ten koste van de andere werkzame stoffen. het is beter een dagcreme boordevol antioxidanten en peptiden te hebben en daar overheen los een uv filter shield aan te brengen.

 • Ja dat begrijp ik ook niet: dat is geen verbetering, terwijl ik nu een pompflacon met spf heb, wat veel fijner is.
  (Olaz Regenerist 3-zone Hydraterend SPF 30 – 50 ml – Dagcrème)

 • Beste Lydia, ik zal navraag doen waarom de parfumvrije lijn van de markt is gehaald, ik weet dat er zeer trouwe gebruikers van waren.

 • En dat geldt ook voor stoffen als linalool en citronellol; ook als ze vrijwel onderaan in de inci lijst staan (website Jetske Ultee).

 • Helaas geen enkel parfumvrij product meer in de Regenerist lijn. Ik gebruikte eerder al hun producten. Goede ingrediënten, dat staat buiten kijf. Vrouwen die parfum in hun huidverzorging vermijden, en dat worden er steeds meer, hebben hier niets aan. Parfum is allergeen nr. 1. Ook als irritatie niet voor het oog zichtbaar is, kan het veroudering veroorzaken.

Reageren

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.