Niacinamide, peptiden, hyaluronzuur, olijf- en carobextracten!

08:34 - 05:08
luistertijd 08:34 - leestijd 05:08

8% van de vrouwen heeft ‘anti-aging’ genen…

Uit onderzoek van Olaz blijkt dat ongeveer 8% van de vrouwen op de wereld is gezegend met genen die hun huid minder snel laten verouderen. Wat een interessante uitspraak! Want ik realiseer me dat ik daar wel eens bij zou kunnen horen.

 

Zou ik daartoe behoren?

Ik heb mijn huid DNA laten onderzoeken enkele jaren geleden en daaruit bleek dat ik nauwelijks aanleg heb voor rimpelvorming. Hoe bizar is dat, maar het klopt wel als ik naar mijn gezichtshuid kijk. Maar goed, dit is een uitzondering. Want de overige 92% van de vrouwen krijgt wel rimpels en huidverzakking en Olaz heeft haar wereldberoemde 3-Zone daily treatment crème met niacinamide en peptiden wederom een boost gegeven met toevoeging van nieuwe stoffen, waardoor de werkzaamheid nog optimaler wordt.

Wij vullen dat wat je mist aan…

Olaz zegt: ‘Als je de genen niet hebt, vullen wij het gemis wel voor je aan met goede crème’. Mooi gezegd, want na 24 jaar in dit vak weet ik hoe fantastisch huidverzorgingsproducten tegenwoordig kunnen zijn (hoewel ik nog altijd mensen daarvan moet overtuigen) en dat dat ook meetbaar is met geavanceerde apparatuur en te onderbouwen is dankzij de inzichtelijkheid in onze genenkaart tegenwoordig.

Shop de nieuwe Olaz Regenerist dagcrème hier online

 

Voor altijd verliefd op niacinamide

In 2008 vroeg Olaz mijn deelname aan een tv-commercial voor Regenerist en daar moest ik toen even goed over nadenken. In de jaren ervoor had ik al ontdekt dat ze heel goed bezig waren met werkzame stoffen – niacinamide is een van de best onderzochte en klinisch bewezen werkzame stoffen voor de huid – ik had er ook al eens over verteld in een BNR nieuwsradio-uitzending (ik had in die tijd uitzendingen bij hen).

Waar ik altijd blij van werd, is de openheid bij het R & D-team van Procter & Gamble voor Olaz en de goede onderbouwingen. Zij maakten voor mij inzichtelijk waar het om ging, waar andere bedrijven pas vele jaren later mee begonnen.

Shop het nieuwe serum hier online

 

Wat is er gewijzigd aan de formule? Eerst even terug naar het begin…

Laat ik eerst nog even vertellen waar Regenerist 3 Zone anti-verouderings crème tegenwoordig voor staat. Olaz introduceerde in 2015 voor het eerst een 3 Zone formule waaraan ze het begrip ‘huidvermoeidheid’ koppelde.

De plaats van de mitochondrien in de cel

Stimuleer de energieleveranciers in de cel

Er kwam een focus bij: op de mitochondriën, waarmee men aanduidt dat de huid er door afnemende energieleverantie ook minder vitaal (ruim begrip natuurlijk) uit gaat zien. Mitochondriën worden vrij eenvoudig beschadigd door uv-straling en ze kunnen zich zelf maar slecht herstellen. Vrij recent is ook duidelijk geworden dat de overdadige blootstelling van onze huid aan LED-licht (blauw licht) de kwaliteit van onze mitochondriën danig uit balans brengt.

Versterkende werking dankzij een stof uit olijf

Naast het beroemde niacinamide en de PAL PTTKS peptiden werd er een nieuwe stof aan toegevoegd: OliveM™, een anti-oxidant stof uit olijven. Een katalysator die ervoor zorgt dat de andere stoffen beter in de bovenste huidlaag opgenomen worden, let wel: in de eerste tien huidlaagjes, de keratinocyten – van stratum corneum. (Lees hier meer gedetailleerde info over alle huidlaagjes).

Pal KTTS is een pentapeptide die Olaz al langer gebruikt in haar crèmes, net zoals niacinamide, waarbij Olaz voor het laatste ingrediënt vooral de nadruk legt op de uitstekende hydraterende eigenschappen en de milde exfoliërende eigenschappen. Ook werd er Lys’Lastine aan toegevoegd, met eveneens hydraterende eigenschappen dat de huid een elastischer gevoel geeft.

Shop de nieuwe Olaz Nachtcrème hier online

 

Testen met speciale laser

MPTflex lasertechnologie werd gebruikt om real time aangebrachte crème op de huid in haar werking te kunnen doormeten. Zichtbaar fijne lijntjes werden aantoonbaar verminderd. Deze studie met de Sea Horse machine werd in samenwerking met BASF uitgevoerd. Het apparaat kan de enzymen in de mitochondriën zien die verantwoordelijk zijn voor de energieproductie. Hoe meer je ervan hebt, hoe meer er oplichten.

Vrouwen geven wat ze verdienen: werkzame creme!

Olaz wilde een statement maken omdat toen al uit onderzoek bleek dat de werkzame stoffen uit veel crèmes helemaal niet goed door de huid opgenomen worden. Zeker 1/3 van de Amerikaanse vrouwen (63 miljoen vrouwen) zagen geen resultaat van het smeren van crème. Volgens professor Mark Birch Machin, moleculair dermatoloog, verbonden aan de NewCastle University was er een terrein te winnen met een focus op de energieleveranciers in de huidcellen (bio-energetica).

Regenerist 3 Zone anno 2017!

Nu! Wat is er gedaan? Wel, de formule is nog verder verrijkt met zeer werkzame stoffen. Een ervan het Carob zaadextract, bij ons beter bekend als zaad uit de peulen van de Johannesbroodboom. Olaz maakte dit in juni van dit jaar voor het eerst wereldkundig.

Veilig profiel

Het zaad is geen onbekende in de voedingsindustrie. Het geldt bijvoorbeeld als een alternatief voor cacao. Het veiligheidsprofiel van de stof is groot (want gebruikt in voeding) en dat is ook in cosmetica tegenwoordig een groot goed: veilige stoffen! Verder trekt deze stof, maar eigenlijk ook de boom in zijn geheel de aandacht van wetenschappers omdat het onder zeer harde omstandigheden, warm of heel koud, goed kan overleven. En overlevingsmechanismen in, en van de natuur, zijn zowel voor farmaceuten als voor cosmetisch wetenschappers altijd een bron van inspiratie.

De stof uit de peulen draagt cosmetisch gezien mooi bij aan de werking van de andere stoffen in de crème: bijdragen aan het herstellend vermogen van een verouderende huid. Voilà!

De belangrijkste ingredienten in Regenerist 3 Zone:

Hoe voelt het?

Nou zalig! De crème voelt vederlicht aan op de huid en geeft een mooie satijnmatte glans. Geen vettigheid dus. Je huidtonus ziet er fris en heel zacht uit. Je kunt hem uitstekend combineren met foundation. Er is tevens een fijn verstevigend serum om er onder te doen als je huid wat trekkerig aanvoelt nu het winter gaat worden.

Dit is de lijn:

Let op, want er zijn heel veel soorten Regenerist crème momenteel te koop. Via onze shoplinks in dit artikel verwijzen we je naar de nieuwste, meest geavanceerde producten. De andere producten zijn eerdere formuleringen van dit product.

Deze productie is tot stand gekomen in samenwerking met Olaz, en omdat BeautyJournaal’s uitgever Monique al vele jaren een groot fan is van het merk en haar wetenschappelijke benadering.

 

 

 

Lees ook