Prachtige kleuren, heerlijke formules en fijne texturen

07:58 - 04:46
luistertijd 07:58 - leestijd 04:46

Vandaag test ik een aantal prachtige producten van Yves Saint Laurent voor jullie uit de Fall collectie 2017: een multifunctioneel oog- en lip palette, met een poeder voor zowel ogen, lippen als wangen en een sparkling nagellak.

 

Nothing is forbidden

Voor het creëren van de ooglook gebruik ik de nieuwe, oogverblindende Couture Variation ‘Nothing is Forbidden’ Make-Up Palette, met tien fraaie tinten voor lippen en ogen.

 

Zoals je op de bovenstaande foto ziet, variëren de kleuren van donker zwart en grijs naar lichtere gouden, paarse en nude kleuren. De 5 kleuren links zijn speciaal voor de lippen, de finishes hiervan zijn zowel mat als glanzend. De 5 kleuren rechts in het palette zijn geschikt voor de ogen. De zwarte kleur is te gebruiken als eyeliner en de witte kleur is ideaal als highlighter in de ooghoeken of op het wenkbrauwbot. Je kunt met dit palette alleen dus al een aardig volledige look maken.

Een dubbelzijdig zwart kwastje is inbegrepen. Eén kant hiervan is rond afgesneden en de andere kant schuin. De ronde kant gebruik ik voor het aanbrengen van de lipcrèmes en de schuin afgesneden kant gebruik ik voor het zetten van een zwart eyeliner randje. Voor de oogschaduw zelf gebruik ik mijn eigen kwasten. Tijd voor de look!

SHOP HIER ONLINE….

 

Voor het bewegend ooglid heb ik de derde kleur van rechts gebruikt. Ik vind het persoonlijk jammer dat de individuele kleuren geen namen hebben gekregen, maar Yves Saint Laurent beschrijft deze gouden kleur als de basis. Vervolgens heb ik met het kwastje en de zwarte kleur uit het palette een dun eyeliner randje gezet. Ik vind het kwastje erg fijn werken omdat hij best stevig is, een dun lijntje zetten gaat dus erg gemakkelijk. Dat is wel eens anders met kwastje die worden meegeleverd met een palette.

Tot slot breng ik nog wat van de witte highlighter aan in mijn ooghoeken. En wauw wat een prachtige opvallende glitter bevat deze highlighter!

Ik ben erg tevreden over de pigmentatie en kwaliteit van deze oogschaduws. Ze blenden heel fijn samen, zijn enorm gepigmenteerd en bevatten echt een prachtige shimmer. Daarnaast kan je zowel neutrale looks (wat ik nu heb gedaan) als donkere smokey eyes met de oogschaduws creëren. Tijd om een lipkleur op te doen, ik ga voor de tweede kleur van links.

Shop het palette hier

 

De lip cream heeft een glossy satin finish en een prachtige framboos roze kleur. Mijn lippen voelen totaal niet plakkerig aan en ik kan ze nog soepel over elkaar bewegen. Het aanbrengen van de lipstick met het kwastje gaat overigens niet zo makkelijk. Omdat de lipstick een creamy textuur heeft, gaat de applicatie wat moeizaam, je kan namelijk heel gemakkelijk uitschieten.

Daarnaast houdt deze lipstick het niet lang uit op de lippen, na het eten en drinken moet je hem weer bijwerken. Maar dat had ik eerlijk gezegd al verwacht met deze finish. Voor de rest is het een hele mooie kleur en voelen mijn lippen lekker comfortabel aan.

SHOP HIER ONLINE…..

 

Couture Hologram Powder

Het volgende product is de Couture Hologram Powder in de kleur 54 Laser Violet. Ik heb het gevoel dat de meeste mensen deze poeder voor hun ogen of misschien wel lippen gaan gebruiken, maar omdat het Yves Saint Laurent beweert dat dit product ook als blush op de wangen geschikt is, ga ik dat natuurlijk proberen. De zachte roze kleur vind ik op het eerste gezicht in ieder geval al prachtig.

Verkrijgbaar bij de Yves Saint Laurent counter in de Bijenkorf.

Uh, oops. Dit ziet er minder geslaagd uit dan ik had gehoopt. Dit poeder zou ik absoluut niet nogmaals als blush gebruiken, maar eerder als highlighter, vanwege de intense glitters in het product. Het poeder heeft een mooie lila ondertoon en de glans is – zoals je ziet – echt mega aanwezig.

Ik had maar een heel klein beetje van het product op mijn kwast zitten en zelfs met goed blenden bleef de kleur zo intens! Een poeder voor de wangen is het niet. Voor de lippen zou ik hem ook niet zo snel gebruiken omdat de textuur wel echt heel poederachtig is. Voor een sparkly oogschaduwlook of een intense glow is het product echt perfect!

Verkrijgbaar bij de Yves Saint Laurent Counter in de Bijenkorf.

La Laque Couture

Tot slot breng ik de La Laque Couture nagellak in de kleur 54 Studio Silver aan op mijn nagels. Dit is een zilveren glitter nagellak, die je zowel los als over een gekleurde lak naar keuze kan aanbrengen. Om de daadwerkelijke kleur van de lak goed te kunnen beoordelen, breng ik hem aan zonder een gekleurde basis.

SHOP HIER ONLINE….

 

Zoals je op de foto ziet, is het een transparante glitter lak. De glitters zijn zilver en hebben een holografische finish, dit maakt het extra speels en opvallend. De lak bracht erg gemakkelijk aan doordat het kwastje precies de juiste dikte heeft. Daarnaast droogt de nagellak echt enorm snel!

Ik heb nooit veel geduld met het laten drogen van mijn nagels, maar binnen 1 á 2 minuten waren ze alweer helemaal droog. Hoewel de lak erg snel droogt, vind ik de kleur niet zo heel bijzonder. Zoiets als dit kan je namelijk ook bij de goedkopere merken wel vinden.

SHOP HIER ONLINE…..

 

De volledige look

Mijn eindoordeel

Ik ben aangenaam verrast door de kwaliteit van de Yves Saint Laurent producten, maar dat mag ook wel voor een high-end merk. Het oog- en lip-palette vind ik echt top, goede kleurencombinaties en geweldige pigmentatie. De lip crèmes zal ik misschien wat minder snel pakken, aangezien je deze steeds moet bijwerken. En om dan keer op keer een heel palette mee te nemen on the go vind ik niet echt ideaal.

De roze poeder voor zowel lippen, ogen als wangen vind ik heel mooi als highlighter of oogschaduw, maar helaas minder geschikt als blush. Over de formule van de nagellak ben ik erg enthousiast, de kleur vind ik niet heel bijzonder. Al met al prachtige producten met vooral hele fijne formules en texturen.

Alle producten zijn verkrijgbaar bij de Yves Saint Laurent counter in de Bijenkorf (check out hier…)

Pluspunten Minpunten
  • De oogschaduws uit het palette zijn goed gepigmenteerd.
  • De highlighter bevat een mooi glittertje.
  • De nagellak brengt erg makkelijk aan door het fijne kwastje en droogt enorm snel.
  • Schitterende luxe verpakkingen van hoogwaardige kwaliteit.
  • De lip creams uit het palette brengen wat lastiger aan en blijven niet erg lang zitten, maar hebben wel een hele mooie satin finish en voelen comfortabel op de lippen.
  • Het Couture Hologram Powder is – naar mijn idee – minder geschikt voor de lippen en als blush (zoals YSL wel claimt). Het is wel een schitterende highlighter!
  • De nagellak is niet heel onderscheidend.

 

Meer Yves Saint Laurent? Esther testte eerder dit jaar al de zomercollectie; klik hier om naar het artikel te gaan.

Lees ook