Met geactiveerde houtskool voor een zuivere huid

06:08 - 03:41
luistertijd 06:08 - leestijd 03:41

Getest Philosophy Microdelivery Detoxifying Oxygen Peel

Claims:

Het is niet verkeerd om af en toe eens een detoxpeeling te doen, zeker als je snel last hebt van onzuiverheden of zelfs acne. Want als de huid niet meer zelf in staat is om afvalstoffen af te voeren, kunnen puistjes, rimpels en een doffe huid ontstaan. Door een detox voorkom je gedeeltelijk die problemen.

Een detoxbehandeling kan ik altijd wel gebruiken, zeker nu mijn huid na een dermatoloogbezoek eindelijk rustig is (na mijn eerste zwangerschap ontstond er op mijn jukbeenderen een lichte rosacea met ontstekingen, hiervoor heb ik medicatie gekregen), maar wel op mijn kaken nog wat roodheid vertoont. Mijn hoop is – na het lezen van de claims van Philosophy Microdelivery Detoxifying Oxygen Peel – dan zeker ook gevestigd op een egalere huidskleur en verfijnde poriestuctuur.

SHOP HIER ONLINE

 

De verpakking

Philosophy Microdelivery Detoxifying Oxygen Peel bestaat uit twee tubes, een zwarte tube (stap 1), een witte tube (stap 2) en een spatel. De tubes zijn makkelijk en hygiënisch in gebruik.

Het gebruik

Op mijn gereinigde huid gaat eerst stap 1, de detoxifying charcoal (houtskool) gel.

Geactiveerde houtskool wordt tegenwoordig veel verwerkt in cosmetica vanwege zijn enorme absorptiecapaciteit, waardoor het allerlei stoffen, (denk aan overtollig talg, afvalstoffen, vuil en bacteriën) aan zich kan binden. Geactiveerde houtskool is in feite een verbrandingsproduct van plantaardig materiaal zoals turf, kokosdoppen, hout en steenkool. Door deze behandeling krijgt het een fijnere structuur en heeft het een grotere aantrekkingskracht op andere moleculen.

Deze stap 1 gaat dus op mijn gezicht. Zo… die is wel heel zwart! Bij het aanbrengen moet ik de oogcontouren, wenkbrauwen en de mond vermijden, aldus Philosophy. Het zwarte goedje is vrijwel reukloos. Dat verbaast mij, want ik had eigenlijk wel een houtskoolgeur verwacht.

SHOP HIER ONLINE

 

Vervolgens komt stap 2, de oxygen facial booster, met gerstenbladextract dat rijk is aan chlorofyl. Chlorofyl is een ander woord voor bladgroen; deze werkstof werkt antiseptisch en schimmelwerend, en is in staat om de zuurstofopname van huidcellen te verbeteren, zodat de cellen meer energie kunnen genereren. Deze stap 2 moet royaal over stap 1 worden aangebracht met roterende bewegingen, zodat het geheel gaat schuimen. En inderdaad… het gaat goed schuimen, ook wordt het aangenaam warm. En daar is ‘ie dan ineens: de houtskoolgeur, maar niet overdadig.

Ik laat het heerlijke schuim een paar minuten inwerken. Tijdens het inwerken voel ik een lichte tinteling.

Verwijderen met een spatel; net scheren

Na 3 minuten verwijder ik het schuim met de spatel (alsof je aan het scheren bent). Daardoor ontstaat er een licht exfoliërende werking; zo verwijder je direct de dode huidcellen.

Tip van Patricia: spoel de spatel niet af onder de kraan, want dan liggen er overal zwarte vlokken in je wasbak. Veeg de spatel even af in een tissue.

De restjes die na het spatelen nog op de huid aanwezig zijn, spoel je af met lauwwarm water. Dep als laatste de huid droog.

Resultaat na het eerste gebruik

Philosophy belooft na één applicatie van de Microdelivery Detoxifying Oxygen Peel al en gladdere en zachtere huid en dat kan ik beamen. Mijn huid voelt schoon en super zacht. Dat belooft wat voor de volgende behandelingen!

SHOP HIER ONLINE

 

Bootcamp voor je huid

Voor een nog grondiger effect – een bootcamp voor je huid – gebruik je de Philosophy Microdelivery Detoxifying Oxygen Peel drie dagen achter elkaar. Ook die belofte maakt Philosopy waar, want ik voel duidelijk verschil met de eerste keer. Vervolgens gebruik je de Microdelivery Detoxifying Oxygen Peel om de dag, dus drie keer per week.

Mijn eindoordeel

Ik heb de peeling nu een maand gebruikt. Gedurende het gebruik ontstond er weleens een puistje en dat is voor mij het bewijs dat het detoxen goed zijn werk doet. Immers, afvalstoffen worden afgevoerd via de huid en dat kan zich uiten in een puistje. Na een maand voelt mijn huid schoner, de roodheid is iets verminderd en mijn teint is mooi egaal, zoals je op de volgende foto kunt zien.

 

Philosophy Microdelivery Detoxifying Oxygen Peel is een absolute aanrader.

SHOP HIER ONLINE

 

Pluspunten Minpunten
  • Het schuim tintelt heerlijk op de huid
  • Mijn huid voelt na het gebruik schoon en fris aan
  • Detox doet echt zijn werk
  • Bij het afspoelen van de spatel in de wasbak krijg je veel zwarte vlokken. Beter is het om de spatel schoon te vegen met een tissue.

Lees ook