Dr. Hauschka, Dior, Payot, IDUN, Mario Badescu, Rituals, Cien…

11:50 - 07:06
luistertijd 11:50 - leestijd 07:06

BeautyJournaal testpanel favorieten september 2017

Benieuwd naar de testpanel favorieten van deze maand? Je leest ze in dit artikel.

Retailexpert Sabine: Cien Nail Polish Remover

Als partner in een retail designbureau, moet ik van mezelf altijd verplicht een rondje doen langs de Nederlandse en Duitse retailers. Hoe ervaar ik het shoppen, wat is het aanbod? Waarmee onderscheidt de retailer zichzelf?

Zo ben ik de afgelopen jaren eigenlijk super blij verrast door supermarktketen Lidl. Een van de grootste discounters van Europa heeft flink gesleuteld aan zijn concept. Goede prijzen, zeer kwalitatieve producten, een heel fijn groente- en fruitassortiment en in de meeste winkels een versbakkerij concept.

Tijdens mijn shoprondje liep ik tegen de Nail Polish Remover aan van Cien aan. Makkelijke flacon met een pompje erop, waar je met watje en al op kan drukken, zodat de vloeistof direct op het watje komt! Geen geknoei dus. De remover ruikt prettig en verwijdert in een handomdraai je nagellak. Normaal heb ik zeker drie watjes nodig, met deze remover slechts twee!

De nagellak remover is vrij van aceton en ook te gebruiken bij nepnagels. Ik ben onder de indruk en heel blij met deze nieuwste aanwinst in mijn nagelregime! Verkrijgbaar bij de Lidl bij jou in de buurt.

 

Schoonheidsspecialiste Patricia: Rituals Goji Berry Geurkaars

Voor mijn schoonheidssalon Mooi & Meer zocht ik een passende geur in de vorm van een kaars. In de avond of tijdens een regenachtige dag is een kaars extra gezellig voor de klant als ze binnenkomt. Het geeft geur en sfeer!

Mijn favoriete kaars komt uit de ‘private collection’ van Rituals. Dit is een luxe collectie, dat zie je gelijk aan de verpakking en de uitstraling van de kaars zelf. Want de kaars heeft een mooi label en het glas ziet er erg chique uit. Deze private collection bevat 4 witte kaarsen – dat zijn de frisse, zachte geuren – en 4 zwarte kaarsen die meer een diepe, warme geur afgeven.

Mijn keuze gaat uit naar de Goij Berry uit de witte collectie. Na een half uurtje ervaar je duidelijk de goji besjes wat heerlijk fruitig en sprankelend ruikt. Deze besjes zorgen voor een algehele positieve houding en worden in China ook wel ‘smiley berries’ genoemd.

Tip van Patricia: Laat de kaars de eerste keer minimaal 4 uur branden, zodat de toplaag volledig kan smelten, voor een optimale egale verbranding van de gehele kaars. Zo kan je 60 branduren genieten van deze kaars.

BESTE SHOPDEAL 

Studente Dian: Mario Badescu Buttermilk Moisturizer

Afgelopen maand heb ik voor het eerst kennis mogen maken met het huidverzorgingsmerk Mario Badescu. Ik heb een cleanser, toner en moisturizer geprobeerd en vooral over de Buttermilk Moisturizer ben ik erg te spreken. Voor de gecombineerde en gevoeligeh uid. Verwijdert zachtjes dode huidcellen.

De geur en het zachte huidgevoel zijn heerlijk. Het product trekt snel in en laat geen plakkerig gevoel achter.

De Buttermilk Moisturizer bevat onder andere melkzuur en thijm extract. Anjerolie en allantoïne in het product zorgen voor het voeden, kalmeren en verjongen van de huid. Ik merk daadwerkelijk dat mijn huid gevoed wordt, je voelt echt dat er iets aan het gebeuren is. Mijn huid oogt een stuk rustiger en dat is precies wat ik in huidverzorgingsproducten zoek.

Ik ben positief verrast door dit product en ben dan ook zeker van plan om meer producten van het merk aan te schaffen. Ik wist absoluut niet wat ik kon verwachten, maar het feit dat mijn huid in minder dan een maand al zo snel gekalmeerd is en enorm rustig toont, zegt voor mij genoeg. Een aanrader!

BESTE SHOPDEAL

 

Schoonheidsspecialiste Esther: Arganolie 100% puur

Na mijn bezoek vorige week aan Marrakech ben ik nog meer fan geworden van arganolie dan ik al was (ook in mijn salon Skin and Style). Op elke hoek van de straat wordt daar pure arganolie verkocht.

Ook is het in Nederland verkrijgbaar, maar hier is het wel wat kostbaarder. Echter, heb je er heel weinig van nodig, dus je doet heel lang met een flesje. Ik onderging in Marrakech een heerlijke massage met Arganolie en daarbij werd ook mijn hoofd en hoofdhuid meegenomen. Het resultaat was een heel zachte huid en erg zacht haar.

Arganolie is voor verschillende huidproblemen te gebruiken. Denk hierbij aan eczeem, psoriasis, littekens en zonnebrand. Ook wordt het veel gebruikt tegen fijne lijntjes en rimpels. Ik gebruikte het vroeger voornamelijk voor de droge haarpunten, maar ga het zeker vaker gebruiken op mijn hele lichaam.

Shop de Argan Oil hier online

 

Schoonheidsspecialiste Karmelita: IDUN Minerals Liquid Foundation

Voor een perfect gelijkmatige teint en ook om mijn eigen huidskleur iets meer op te halen, heb ik mijn zomerkleur Daga deze maand weer vervangen voor mijn winterkleur Embla. Deze lichtgewicht foundation van IDUN Minerals heeft gezuiverde pure mineralen, met als enige toevoeging geconcentreerde lingonberry olie om de huid gehydrateerd te houden. De mineralen verzorgen mijn huid en geven mijn huid een zeer natuurlijke uitstraling.

Ik hoef mij de hele dag geen zorgen te maken, want deze foundation zit na een lange dag werken in mijn schoonheidssalon Elita Cosmetic Care er nog net zo perfect op als dat ik hem in de morgen heb aangebracht.

Er is ook een poedervariant welke al dan niet in combinatie met de vloeibare foundation gebruikt kan worden, maar omdat mijn huid hulp nodig heeft om zo min mogelijk vocht te verdampen, gebruik ik de vloeibare variant, zowel ’s zomers als ’s winters. Zoals gezegd in verschillende kleuren.

Bijkomend voordeel van minerale foundation is dat het een natuurlijk UV bescherming heeft, zij het niet voor de hele dag. Wil je optimaal beschermd blijven, breng de foundation dan regelmatig aan of gebruik aanvullend een SPF.

BESTE SHOPDEAL

 

IT-manager Gerti: Dermasence AHA Body & Face Lotion

We hebben allemaal wel eens een periode waarin je wat meer onregelmatigheden hebt. Na de zomer had ik meer last van pukkeltjes op mijn rug. Irritant, want voor je het weet, ga je krabben met als gevolg bloedvlekjes in je kleding.

Daarom haalde ik Dermasence AHA Body & Face Lotion tevoorschijn. Deze lotion bevat 10% glycolzuur en 3% urea. Ik heb hem in Duitsland in de apotheek gekocht, toen ik daar regelmatig voor mijn werk moest zijn. In Nederland heb ik hem nog niet gezien, helaas.

Ik heb deze lotion voor mijn rug, billen, buik en bovenarmen gebruikt. Overal waar ik onregelmatigheden voelde.  Al na een paar dagen waren de pukkeltjes op mijn  rug geheeld en voelde mijn huid weer glad.

De lotion kan wat prikkelen na het aanbrengen, vooral als je ergens een open plekje hebt. Niet voor niks zeggen ze altijd dat je glycolzuur en urea niet op open wondjes en dergelijke moet gebruiken. Maar ja, dat zie je niet als je je rug insmeert. Ik heb de lotion ook een tijd voor mijn voeten gebruikt, tegen eelt. Maar daar kreeg ik koude voeten van, dus daar ben ik mee gestopt.

Mocht je in Duitsland of Oostenrijk op vakantie zijn, dan kan ik deze lotion van harte aanbevelen. Ik zou hem zelf niet snel voor mijn gezicht gebruiken, hoewel dat wel moet kunnen. Je betaalt ongeveer 25 euro voor een royale tube van 200 ml.

Schoonheidsspecialiste Su: Payot After Sun

De maand september stond voor mij in het teken van vakantie. Ik heb heerlijk mogen genieten aan de Portugese kust, en het was tijd om iets nieuws uit te proberen: Payot After Sun. Deze handige flacon sprayt de after sun in een compacte en stevige straal, niet in een nevel. Hierdoor kan ik eerst makkelijk mijn hele lichaam insprayen en dan pas inmasseren. Het product verkoelt en herstelt mijn huid van (overmatige) UV stralen. Daarnaast ruikt het product heerlijk en voelde mijn huid na gebruik heerlijke zacht aan. Ik zou dit product ook als dagelijkse bodylotion kunnen gebruiken. Echt een aanrader!

Shop Payot hier online

 

BeautyJournaal uitgever Monique: Dr. Hauschka Regeneratie Handcrème

Speciaal voor de huid die wat meer voeding nodig heeft, zonder dat je handen nu dramatisch vettig worden. Wat een zalig product en het ruikt ook zo lekker! Het verzachtende, zijdezachte effect houdt urenlang aan, net wat ik nodig heb. De Regeneratie lijn is überhaupt fijn voor vrouwen die wat ouder worden met producten voor gezicht en lichaam.

Er zit onder meer olijf- en avocado olie in, gecombineerd met cacaoboter en diverse plantenextracten om het vochtgehalte van je huid op peil te houden. De werking van de handcreme is gebaseerd op het zelfherstellend vermogen van de huid.

Shop hier online

 

BeautyJournaal  bureaucoordinator Corine: Dior J’Adore in Joy parfum

Al jarenlang is het origineel van Dior J’adore mijn favoriete parfum (net als het origineel van Lancome Miracle overigens). En met favoriete originelen geldt vaak de vuistregel… ze zijn zó lastig te overtreffen of te verbeteren, dat alle latere varianten – de flankers – altijd op een teleurstelling uitdraaien. Net iets te fruitig, te zomers, te waterig en toch maar weer terug naar het origineel.

Ik was dan ook meer dan aangenaam verrast, toen ik afgelopen maand op het vliegveld van Kuala Lumpur Dior J’Adore InJoy uitprobeerde, de meest recente creatie van Francois Demachy, parfumeur bij Dior. In Joy is een liefdesverklaring aan het leven. Een geur die letterlijk ruikt naar plezier, naar joy. Iets ziltiger dan het origineel door de topnoot van zeezout en daarmee een verrassende en zinnenstrelende prikkeling van je zintuigen. Verder vind je in het hart Arabische Jasmijn (ook wel Sambac genaamd), Tuberoos en Neroli. De basis van perzik geeft deze voornamelijk bloemige geur ook iets fruitigs.

https://www.youtube.com/watch?v=UAovJ2Mbmko

En voordat je nu denkt… dit klinkt als een typische zomergeur. Het ziltige maakt dat de geur ook prima in de herfst kan worden gedragen. Als uitwaaien op het strand na een oktoberstorm. En nog een fijne bijkomstigheid: In Joy blijft ook langer hangen dan het origineel. Heerlijk!

Shop InJoy hier met korting

 

Lees ook