Waarschijnlijk heb je hier nog niet aan gedacht...

02:27 - 01:28
luistertijd 02:27 - leestijd 01:28

3 Slimme blotting paper beauty tips

Je kent ze vast wel… die handige kleine super absorberende velletjes papier of polypropyleen, waarmee je gedurende de dag het overtollige ‘glim’ van je neus en voorhoofd kunt deppen, zonder meteen je make-up te ruïneren.

Maar wist je dat deze zogenaamde blottings papers nog veel meer slimme toepassingen hebben? We zetten de drie handigste in dit artikel voor je op een rij.

Alternatief voor droogshampoo

Natuurlijk werken blotting papers als vervanger van droogshampoo niet zo goed als the real thing (of beter nog… als een goede shampoobeurt van je haar). Toch kan je met een blotting paper in een handomdraai vettig haar bij de haaraanzet iets minder vettig laten lijken, aangezien de blotting papers juist olie en vet absorberen. Masseer hiertoe een blotting papier over je hoofdhuid, waarbij je de focus legt op de haargrens bij je gezicht (…zou je je hele hoofd op deze manier willen doen, dan ben je wel een paar verpakkingen blotting papers verder).

Fixeren van je make-up

 Dep je gezicht met een blotting paper, nadat je creamy make-up hebt aangebracht, zoals foundation of cream blush. Op deze manier verwijder je de overtollige olie uit het product, waardoor je make-up minder snel gaat ‘glijden’ over je gezicht. Dit helpt om je make-up te fixeren.

Dezelfde tip werkt ook voor lipstick. Breng een laagje lipstick aan, dep je lippen met een blotting paper en breng daarna nog een laagje lipstick aan. Het blotten absorbeert de olie en de emoliënten uit de lipstick, terwijl de kleurpigmenten in takt blijven.

Op de redactie van BeautyJournaal zijn we fan van de Shiseido Pureness Oil-Control Blotting Papers. Niet alleen omdat ze werken als een trein, ook omdat het handige meeneem-etuitje een lust is voor het oog en een aanwinst voor je handtas.

Ontvetten van je smart phone

Je kent vast wel dat viezige laagje vet, foundation, make-up en wie mag weten wat allemaal nog meer op het scherm van je smart phone. Wanneer je het probeert schoon te maken met servet of tissue smeer je de boel alleen maar verder uit. Gebruik je een blotting paper, dan is het resultaat alsof je iPhone zo uit de schappen van de Mac Store komt.

Bron

Lees ook