Opgefrist haar met een zomerse geur? Danielle test het uit.

04:36 - 02:45
luistertijd 04:36 - leestijd 02:45

Getest Batiste Droogshampoo: Exotique Coco Tropical & Heavenly Volume

Hoe langer ik mijn haar niet was, hoe beter mijn haar gaat zitten. Ik was mijn haar dan ook het liefst zo min mogelijk. Schoon haar is natuurlijk super fijn, maar soms lijkt het er wel op dat hoe meer je het wast, des te sneller het vet wordt. Een soort vicieuze cirkel eigenlijk. Dit komt doordat de meeste shampoos het natuurlijke vetlaagje van je hoofdhuid verwijderen. Je hoofdhuid wordt dan getriggered om een nieuw vetlaagje aan te maken, wat je vervolgens weer wegspoelt door je haar te wassen etc, etc…

Ik probeer ongeveer drie keer per week mijn haar te wassen. Soms probeer ik zelfs twee keer per week. Als mijn haar dan net op het randje van wat vetter haar hangt (twijfelgevalletje tussen wel of niet wassen), dan gebruik ik een droogshampoo. Dit is de perfecte oplossing! Droogshampoo is een spray die je haar minder vet maakt en opfrist. En dat zonder water.

Batiste Droogshampoo

Batiste heeft onlangs zijn droogshampoos in een nieuw jasje gestoken en ik ga er twee testen. Exotique Coco Tropical en Heavenly Volume.

Stagiaire Dian schreef onlangs al over deze nieuwe droogshampoos. Je leest het hier.

Eerst iets over de ingrediënten

Op de INCI van de beide droogshampoo’s vind ik Butane, Isobutane en Propane. Dit zijn gassen. Deze zijn nodig voor de druk in de spuitbus. Verder zit er rijstzetmeel in als een oplosmiddel van het vet in je haar en op je hoofdhuid. Ook tref ik parfum aan, wat de producten wat minder geschikt maakt voor mensen met een hele gevoelige hoofdhuid. En vochtinbrengende bestanddelen.

Exotique Coco Tropical

Als eerste heb ik de Batiste Tropical geprobeerd. Deze droogshampoo neemt je mee naar tropische sferen met een exotische cocktail uit een kokosnoot. Hij ruikt dan ook heerlijk naar kokos en bloemetjes. Heerlijk! Van de geur word je meteen vrolijk. Perfect voor de zomer.

Voor het gebruik goed schudden. Vervolgens til je je haar op, pluk voor pluk. Je sprayt op ongeveer 30 cm afstand op de haarwortels. Vervolgens kan je het product met je vingertoppen inmasseren om het vervolgens door te borstelen en je haar in model te brengen.

Mijn haar voor het gebruik van de droogshampoo.

Direct na het aanbrengen: je ziet de wittige poederstructuur bij de haaraanzet. Deze borstel je vervolgens uit.

De Exotique Coco Tropical droogshampoo zorgt ervoor dat je haren opgefrist worden en geeft meteen volume en textuur. De geur laat je haar echt heerlijk zomers ruiken. Mijn haar is na gebruik minder vet. En ook fijn… er blijven geen witte deeltjes achter in mijn haar, wat bij andere droogshampoos nog wel eens het geval is.

Na het uitborstelen. Meer volume en geen witte restjes.

Het eindresultaat.

 

SHOP COCO TROPICAL HIER ONLINE

Heavenly Volume

Extra body in je haar? Probeer dan de Heavenly Volume droogshampoo. Dit is de nr. 1 droogshampoo in het Verenigd Koninkrijk.

Deze droogshampoo geeft nog net wat extra volume, vergeleken met de Exotique Coco Tropical. Ook dit product ruikt weer lekker bloemig en frist mijn haar goed op. Een aanrader voor de zomer! Ook handig om mee te nemen naar festivals of een weekendje aan het strand, wanneer je geen tijd en zin hebt om je haar te wassen. Ready voor een exotische, volumineuze avond!

Na gebruik van de Heavenly Volume: nog net iets meer volume dan na gebruik van de tropische variant.

 

shop Heavenly Volume hier online

 

Pluspunten Minpunten
  • Leuke vrolijke verpakking
  • Werkt snel en praktisch, geen water nodig
  • Ruikt heerlijk zomers
  • Perfect om een wasbeurt nog even uit te stellen
  • Geeft textuur en volume aan je haar
  • Droogshampoo is geen 100% vervanger van een wasbeurt
  • Door de toevoeging van parfum minder geschikt voor mensen met een gevoelige hoofdhuid

Lees ook