Foundation in kussentjesvorm

08:48 - 05:16
luistertijd 08:48 - leestijd 05:16

Getest Cushion Foundation van Estee Lauder, L’Oreal en Dior

Steeds meer merken komen met cushion foundations of cushion blushes. Het is een trend die in 2016 plotseling opkwam in de beautywereld, overgewaaid uit Zuid-Korea (Monique schreef er in 2014 al een interessant artikel over, je zou het bijna voorspellend van aard kunnen noemen). Maar wat is een cushion nou precies? Een vraag die mij als beauty consulente in een parfumerie regelmatig wordt gesteld. Vrouwen weten nog niet altijd goed wat ze hier nou precies mee aan moeten. Daarom is het extra leuk dat ik voor BeautyJournaal drie verschillende cushion foundations mag reviewen.

Foundation in een kussentje

Een cushion foundation is geen traditionele vloeibare of crème foundation in een flesje. Het is ook geen poeder foundation. Cushion is Engels voor kussentje en dat is ook precies wat het is. Bij een cushion foundation zit de foundation in een zacht kussentje. Zo’n kussentje waar ze vroeger op het postkantoor de postzegels vochtig mee maakten. Het handige aan deze cushion foundations is dat ze zo meegaan in je tas. En daardoor kun je gemakkelijk op elk moment van de dag je make-up bijwerken.

Estee Lauder Double Wear Nude Cushion Stick

Claims:

Laten we beginnen met de Estee Lauder Double Wear Nude Cushion Stick Radiant Make-up. Dat is een hele mond vol! Estee Lauder heeft in dit geval het kussentje op een stick gezet. Wanneer je aan de onderkant van de stick draait, komt de foundation er aan de bovenkant bij het kussentje uit en kan je de foundation met de stick aanbrengen op je gezicht. Wanneer ik de foundation aanbreng, vind ik het kussentje vrij hard en daardoor voor mij niet ideaal werken. Ik werk de foundation liever verder uit met mijn penseel. Dit gaat wel erg prettig.

Uiteindelijk maak ik mijn make-up nog verder af met verschillende producten, zoals een poeder, blush en highlighter en ben ik erg blij met het resultaat. De foundation geeft me een stralende teint, zoals Estee Lauder ook belooft. Ondanks dat de spons naar mijn smaak niet zo goed werkt, doet de foundation wel goed zijn werk! En daar draait het tenslotte om. Het resultaat is naar mijn mening echt mooi. Het product is dekkend, maar toch ook naturel. Wanneer je sproetjes hebt bijvoorbeeld, zullen deze er wel doorheen schijnen. Ook droogt deze foundation je huid zeker niet uit, waardoor ik dus ook geen velletjes krijg met deze kou!

Links: zonder foundation. Rechts: na het aanbrengen van de Estee Lauder Cushion Foundation. Een mooie stralende huid met een gezonde glow.

En ook fijn… De Estee Lauder Double Wear Nude Cushion Stick Radiant is verkrijgbaar in 10 tinten, dus jouw kleur zit er vast tussen!

http://www.iciparisxl.nl/nl_NL/Merken/ESTEE-LAUDER/DOUBLE-WEAR-NUDE-CUSHION-STICK-RADIANT-MAKEUP/p841985?CategoryQuery=

L’Oreal Nude Magic Cushion Foundation

Claims:

Als twee cushion foundation test ik de L’Oreal Nude Magic Cushion Foundation. Een wat meer budget variant. Ik vind het altijd erg interessant om te onderzoeken hoe de kwaliteit van budget producten zich verhouden tot hun meer high-end broertjes en zusjes.

In de verpakking van de L’Oreal Nude Magic Cushion Foundation zit een extra los kussentje, waarmee je de foundation aan kunt brengen. Ik heb zelf weer de foundation met stipjes op mijn gezicht aangebracht en uitgewerkt met een penseel. Dat vind ik toch het prettigst. Uiteraard is dat een kwestie van persoonlijke voorkeur en kan het zijn dat jij een cushion juist veel makkelijker vindt dan een foundationkwast.

Wat word ik blij van deze foundation! Ik vind hem net iets dekkender dan de Estee Lauder cushion foundation. Maar nog steeds geeft hij een ontzettend mooi en natuurlijk effect. Deze foundation blijft gedurende dag goed zitten. ’s Avonds is de foundation iets ‘versleten’ (meer dan die van Estee Lauder), maar dat is bij mij eigenlijk bij elke foundation wel het geval. En dat is juist het slimme van een cushion foundation. Doordat je de kleine verpakking zo in je handtas stopt, is overdag even je foundation bijwerken een koud kunstje.

Links: zonder foundation. Rechts: na het aanbrengen van de L’Oreal Cushion Foundation. Ook deze foundation haalt de ‘grauwheid’ wat uit mijn gezicht en geeft een mooi natuurlijk resultaat.

L’Oreal Nude Magic Cushion Foundation is verkrijgbaar in 6 tinten.

https://www.douglas.nl/douglas/Make-up-Teint-Foundation-L´Oréal-Paris-Gezichtsmake-up-Cushion-Dewy-Glow-Foundation_productbrand_3000063418.html?sourceRef=xdBOUv3Lb&productEntryPoint=

Dior Capture Totale Dreamskin Perfect Skin Cushion SPF 50

Claims:

Als laatste test ik de Dior Capture Totale Dreamskin Perfect Skin Cushion SPF 50. Wat me meteen al opvalt, is dat je bij deze foundation nog een refill krijgt. Daardoor heb je eigenlijk 2 foundations voor de prijs van 1. Dat is helemaal super. En goed voor het milieu, want door te werken met refills heb je niet meteen een geheel nieuw doosje nodig als je foundation op is.

Ook bevat deze cushion foundation van Dior nog een SPF 50, wat een goede bonus is! Natuurlijk moet je nog wel een aparte SPF toevoegen op zonnige dagen, want alleen de zonbescherming uit de foundation is onvoldoende voor een volledige bescherming. Dan zou je de foundation wel heel dik moeten aanbrengen. Maar alle beetjes helpen natuurlijk.

Op YouTube kwam ik nog een leuke how-to over dit product tegen.

https://www.youtube.com/watch?v=e98JpAkpeks

De textuur van de Dior Capture Totale Dreamskin Perfect Skin Cushion SPF 50 is vergelijkbaar met de textuur van de andere twee foundations die ik heb getest. De dekking van deze cushion foundation is ook vrij licht, maar na het aanbrengen ziet mijn huid er wel egaler uit. Roodheid valt bijvoorbeeld minder op en dat geeft een erg mooi resultaat.

De foundation voelt ook erg comfortabel aan; mijn huid voelt aan het einde van de dag nog lekker gehydrateerd. Dat komt doordat er in deze foundation twee speciale werkzame bestanddelen zitten; huidcelregenerende plantenextracten van Longoza en Opilia. Deze ingrediënten zitten ook in de andere Dreamskin producten van Dior. Ze werken tegen rimpels en pigmentvlekken, maar ook tegen roodheid en een doffe teint. Dat vind ik zeker een pluspunt van deze foundation.

Links: zonder foundation. Rechts: na het aanbrengen van de Dior Cushion Foundation. Mijn favoriet!

De Dior Capture Totale Dreamskin Perfect Skin Cushion SPF 50 is verkrijgbaar in 4 kleuren. Dat is wel wat beperkt en het kiezen van de juiste ‘match’ voor jouw teint kan daardoor wat lastiger zijn.

http://www.iciparisxl.nl/nl_NL/-/-/CAPTURE-TOTALE-DREAMSKIN-PERFECT-SKIN-CUSHION-SPF-50-PA-/p825948-DeYKAwttH74AAAFCggQcVEv.

Mijn eindoordeel

In algemene zin is een cushion foundation heel vloeibaar van textuur. Met zo’n foundation kan je dus een hele natuurlijke no make-up look creëren. Je sproetjes zullen bijvoorbeeld zichtbaar blijven door de foundation heen. Cushion foundations egaliseren je huid een beetje, maar geven je bovenal een mooie gezonde uitstraling. Ik vind het een hele fijne variatie op de traditionele foundations.

Mijn favoriet van deze review is de cushion foundation van Dior. Hij voelt heel prettig aan op de huid en geeft me heel de dag een mooie teint!

 

Pluspunten Minpunten
  • Estee Lauder: zorgt voor een stralende teint en droogt je huid niet uit
  • L’Oreal: iets dekkender dan de cushion foundations van Estee Lauder en Dior
  • Dior: bevat huidverzorgende bestanddelen en SPF, voelt heerlijk comfortabel aan op mijn huid
  • Estee Lauder: het kussentje van de stick is vrij hard, waardoor het aanbrengen niet prettig aanvoelt
  • L’Oreal: in de loop van de dag ‘slijt’ de foundation van mijn huid en is bijwerken nodig
  • Dior: geen minpunten

Lees ook