Pretty pornografisch;-)

01:36 - 00:58
luistertijd 01:36 - leestijd 00:58

Instagram Trend! Lipgloss kunstwerkjes van MUA Meagan Baldini

Een mooie glossy liplook is vaak nog niet zo eenvoudig, aangezien je met veel lipgloss al snel een plakkerig gebeuren krijgt. Meteen na het aanbrengen staat de gloss schitterend, maar dit verdwijnt vaak zodra je even je lippen over elkaar beweegt. Om nog maar te zwijgen over het drinken van een kopje thee of koffie… Of die haarlok die aan je gloss vastplakt. Vast herkenbaar.

Toch zijn we massaal fan van lipgloss; het is wereldwijd bekeken een van de best verkochte beauty producten. We zijn dol op die magische, sensuele glans op onze lippen.

De Canadese make-up artist Meagan Baldini (Instagram: @megbaldini) tilt de magie van lipgloss naar een nog hoger plan met schitterende lip art creaties van lipgloss. Ze begon hiermee nadat ze enkele lipinjecties had ondergaan (en dus eigenlijk geboren uit noodzaak…) maar al snel groeide deze bezigheid uit tot een ware kunstvorm.

Meagan: “Voor een extra glossy look heb je – het woord zegt het al – extra veel lipgloss nodig. Ik gebruik vaak enorme hoeveelheden, die ik vervolgens meng met glitters, pigmenten of tijdelijke tattoos.” Voor een mooie liplook is Meagan al snel een uur of vier bezig. “Ik ben altijd al creatief geweest en op deze manier combineer ik het getting ready in de ochtend met het kwijt kunnen van mijn creativiteit.”

Meer over lipgloss op BeautyJournaal:

Lees ook