Verrassend stoer en sexy. Lees!

03:48 - 02:17
luistertijd 03:48 - leestijd 02:17

Corine test AERIN Linen Rose Eau de Cologne

Rozen zijn mijn favoriete bloemen. Alleen de geur al ontspant me, geeft me energie of inspiratie. De nieuwe AERIN Rose Eau de Colognes slagen er op een verfrissende, eenvoudige manier in om mij direct in een hele andere stemming te brengen.”

Aldus Aerin Lauder, oprichter en creatief directeur van AERIN. Aerin Lauder is tevens de kleindochter van, jawel, Estée Lauder. In 2011 startte zij haar eigen cosmeticalijn AERIN en al snel volgde ook een home en care lijn (2012). De heerlijke parfums van Aerin zijn inmiddels een begrip; onze parfumista Cindy testte eerder al Aerin Gardenia Rattan, de perfecte zomerdag in een flesje.

Aerin Rose Colognes: ga mee op reis

En ook deze zomer kwam Aerin weer met een paar schitterende nieuwe parfums. Ditmaal bracht zij met de AERIN Rose Cologne-collectie een eerbetoon aan haar favoriete bloem, de roos. De collectie omvat drie nieuwe lichte en luxueuze rozengeuren voor elke dag, elke stemming en elke gelegenheid.

Bamboo Rose is een mengeling van groene bloemen en rozen die je aantreft in de statige Aziatische tuinen, de fris-bloemige Garden Rose doet je denken aan het Engelse platteland. En dan tot slot de Linen Rose, die ik vandaag voor je test.

De Aerin Rose Colognes nemen je dus mee op reis. Zo brengt elke cologne de dierbaarste herinneringen van Aerin tot leven, met telkens weer de perfect bloeiende roos als het stralende middelpunt.

Linen Rose

Ik houd van lange wandelingen over het strand. De rozen in mijn tuin in East Hampton bloeien als vanzelf, omgeven door de natuurlijke schoonheid van de duinen, het water en de lucht.”

Aerin Lauder.

Elegant in zijn eenvoud

Linen Rose is verpakt in een eenvoudige, glazen fles met een goudkleurige dop. Elegant in zijn eenvoud, geen onnodige poespas. De geur doet het woord, niet de fles. Het is de elegantie waar Aerin bekend om staat.

Een zorgeloze dag op het strand in de nazomerzon

Linen Rose is een combinatie van amber en roos die je doet verlangen naar een zorgeloze dag relaxen op het strand in de nazomerzon, in een luchtige witte linnen zomerjurk, met een warm vest over je schouders. De topnoten van oranjebloesem en citroenblad creëren een uitbarsting van frisse energie – als de koele en zilte zeebries – door het hart van witte Bulgaarse roos, exotisch ylangylang, verfrissend kokoswater, absolu van Bulgaarse roos, olie van Bulgaarse roos en rozenbottel.

Zoals de zon gedurende de dag krachtiger wordt en de zeewind in de namiddag begint te luwen, verschijnt er een gouden gloed in de basisnoten van vanille, amber en vetiver. De zon die je huid verwarmt.

Toch ook een ondeugend randje

Maar laat je niet misleiden door de naam Linen Rose. Deze doet wellicht denken aan maagdelijk witte jurkjes of de geur van pas gestreken wasgoed. Niets is minder waar, want Linen Rose heeft ook een stoer en ondeugend randje. Sexy. De geur doet denken aan het delen van een fles goede rosé met een nog betere vriend. Misschien een glas teveel, terwijl je de vlinders in je buik voelt ontstaan voor die goede vriend die al veel te lang ‘gewoon’ een vriend is. Verdrinken in de wijn en in elkaars ogen. In de nazomerzon, terwijl de zeebries je haren streelt. Met niets in gedachten, anders dan elkaar.

Je shopt Linen Rose exclusief bij de Estée Lauder counter van de Bijenkorf in Amsterdam. Andere Aerin geuren shop je bij Douglas.

Lees ook