Krachtpatsers voor fijn haar

13:35 - 08:09
luistertijd 13:35 - leestijd 08:09

Corine test ReGenesis by RevitaLash voor fijn haar

Het merk RevitaLash ken je ongetwijfeld. Het is wereldberoemd vanwege de wimperserums voor mooie en volle wimpers. Maar wist je dat dit befaamde serum is ontwikkeld door oogarts Michael Brinkenhoff, voor zijn zieke vrouw Gayle? Door chemotherapie waren haar wimpers breekbaar, dun en minder vol geworden. In samenwerking met andere wetenschappers ontdekte Michael een formule om haar wimpers er weer sterk, gezond en glanzend te maken: het RevitaLash Advanced wimperserum. And the rest is history…

Inmiddels heeft RevitaLash naast het populaire wimperserum (een favoriet van onze Esther) ook een wenkbrauwserum en een haarverzorgingslijn uitgebracht, met hetzelfde gepatenteerde BioPeptin Complex als het wimperserum. Ik heb de afgelopen periode deze haarverzorgingslijn getest, genaamd ReGenesis by RevitaLash Hair Enhancing System.

Shop hier online

 

Dit systeem is speciaal bedoeld voor breekbaar, broos en dunner wordend haar veroorzaakt door invloeden van buitenaf, zoals ziekte, stress en schade van stylingtools. En laat ik nou gezegend zijn met fijn haar zonder volume, dat zonder hete stylingtools écht niet in model te brengen valt en bovendien door het vele blonderen ook nog eens vrij kwetsbaar en droog is? Wie met mij in één huis woont treft bovendien op de vloer overal blonde haren aan…

Claims:

Het ReGenesis Hair Enhancing System bevordert de conditie van het haar en de haarwortel, en brengt de conditie van de hoofdhuid weer terug in balans. Haar krijgt meer volume en oogt dikker. Het resultaat is mooi verzorgde, gezonde en gehydrateerde lokken. Kan ook gebruikt worden op geverfd haar.

Ster ingrediënt: BioPeptin Complex

Het ster ingrediënt van de ReGenesis lijn is uiteraard het BioPeptin Complex. Dit complex is rijk aan peptiden, panthenol, biotine en groen thee extract. Het complex helpt het haar te beschermen tegen broosheid en helpt ook bij het creëren van meer volume in het haar. Je treft dit aan in de Micro-Targeting Spray en de Fast-Absorbing Foam.

Shop hier online

 

ReGenesis Regimen Kit, met daarin de Thickening Shampoo, Conditioner en Fast Absorbing Foam. Een mooie kennismakingsset voor wie fijn en breekbaar haar heeft.

ReGenesis Thickening Shampoo

Deze shampoo van ReGenesis biedt een goede reiniging en verzorging en kan prima als een op zichzelf staand product gebruikt worden, mocht je niet meteen het gehele Hair Enhancing System willen aanschaffen. De shampoo bevat Loquat blad, rijk aan antioxidanten en plantsterolen die een verzachtende en versterkende werking op het haar hebben. Extracten van Ginseng, Jojoba en Wilgenschors bevatten een hoge concentratie aan vitamine B en antioxidanten om het haar beter te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Shop hier online

 

Je gebruikt de Thickening Shampoo op kletsnat haar. Hoe natter je haar, hoe beter je de shampoo kunt verdelen. Voor mijn halflange haar is een hoeveelheid ter grootte van een Euro-munt voldoende.

Tip! Mocht je het gevoel hebben, dat je onvoldoende shampoo hebt gepakt, probeer dan eerst je haren wat natter te maken met een klein beetje extra water, alvorens je meer shampoo pakt. De kans is vrij groot, dat je nu opeens wel je gehele haardos met shampoo kunt bedekken.

Vervolgens masseer je de shampoo met ronddraaiende bewegingen, waarbij je allereerst de focus legt op de hoofdhuid. Je geeft zo je hoofdhuid ook direct een massage en stimuleert daarmee de doorbloeding. Daarna werk je de shampoo uit van de hoofdhuid naar de punten toe. Eén tot twee minuten laten inwerken voor je de shampoo uitspoelt. Op deze manier krijgen de ingrediënten de tijd hun werk te doen. Na het uitspoelen voelt mijn haar schoon en ietwat stroef aan.

Shop hier online

 

ReGenesis Thickening Conditioner

Net als de Thickening Shampoo kan ook de Thickening Conditioner uitstekend als een op zichzelf staand product gebruikt worden, samen met een willekeurige shampoo. Heb jij bijvoorbeeld – net als ik – geblondeerd haar en gebruik je regelmatig zilvershampoo, dan zou de Thickening Conditioner een mooie aanvulling op de wasbeurt met de zilvershampoo kunnen zijn.

De voornaamste ingrediënten van de conditioner zijn gelijk aan die van de shampoo: Loquat blad, Ginseng en Jojoba. In plaats van Wilgenschors bevat de conditioner groene thee, dat eveneens rijk is aan antioxidanten om het haar beter te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Je brengt de Thickening Conditioner aan op nat en gewassen haar. Doordat de conditioner ook bedoeld is voor de hoofdhuid, heb je waarschijnlijk iets meer conditioner nodig dan je gewend bent. Masseer de conditioner allereerst met ronddraaiende bewegingen goed in bij de hoofdhuid; de conditioneer laat zich goed verdelen en is fluweelzacht, dus deze mini-massage is geen straf. Verdeel daarna het resterende product over de rest van het haar. Eigenlijk dezelfde procedure als bij de Thickening Shampoo. Na het uitspoelen, is mijn haar zijdezacht. Het stroeve gevoel na gebruik van de shampoo is helemaal verdwenen.

Shop hier online

 

ReGenesis Micro-Targeting Spray

De Micro-Targeting Spray bevat, zoals gezegd, het gepatenteerde BioPeptin Complex, dat je ook in de wimperserums van RevitaLash aantreft. Overige ingrediënten zijn:

Je gebruikt de Micro-Targeting Spray op schoon en handdoekdroog of droog haar. Het is niet nodig om eerst je haar te wassen, zolang je haar maar vrij is van stylingproducten. Spray de Micro-Targeting Spray op de plekken waar het haar uitdunt of waar het haar zeer fijn is. Bij mij is dat bij de haarlijn; daar heb ik hele fijne babyhaartjes, die bij het blonderen bij de kapper altijd zo mooi paars kleuren, zo fijn zijn ze.

Ik gebruik één tot twee ‘spraytjes’ van de spray en haal daarna mijn vingers door mijn haar om de spray goed te verdelen. De spray geeft een vrij krachtige straal, zoals een plantenspuit. Dat is de eerste keer even schrikken, zeker als je een fijne nevel verwacht.

Shop hier online

 

Omdat het een leave-in product is, hoef je de spray niet uit te spoelen. In tegenstelling tot de andere producten van ReGenesis ruikt deze spray heerlijk tropisch (de andere producten zijn vrijwel geurloos). Een geur die bovendien lang in mijn haar aanwezig blijft. Meteen na het aanbrengen kan je je haar in model brengen, zoals je dat gewend bent. Voor het beste resultaat gebruik je de Micro-Targeting Spray iedere dag. Alleen al om de heerlijke geur is dat geen straf.

De Micro-Targeting Spray is vooral bedoeld voor mensen met (half-)lang haar. Heb jij kort haar? Ga dan voor de Fast-Absorbing Foam.

ReGenesis Fast-Absorbing Foam

Deze niet verzwarende foam voor dagelijks gebruik verbetert de haartextuur en geeft het haar volume en glans. Zowel qua ingrediënten als gebruik is de Fast-Absorbing Foam vrijwel identiek aan de Micro-Targeting Spray.

Het vrijwel geurloze schuim van de Fast-Absorbing Foam heeft een lichte textuur, die door mijn haren wordt opgeslurpt. De Foam verzwaart het haar niet en maakt het ook niet vettig. De Fast-Absorbing Foam heeft overigens geen zeer verstevigend effect, zoals een styling mousse dat wel heeft. Ben je dus op zoek naar versteviging tijdens het stylen of föhnen, dan is het raadzaam om na de Fast-Absorbing Foam nog een aparte styling mousse te gebruiken.

Shop hier online

 

Omdat mijn haar een beetje het midden houdt tussen kort en halflang, wissel ik de spray en de foam af. Ik gebruik de foam vooral na het wassen, op handdoek droog haar, en de spray op de dagen dat ik mijn haar niet was, op droog haar. Een routine die me inmiddels goed bevalt.

ReGenesis Detox Hair & Scalp Masque

Tot slot bevat het ReGenesis Hair Enhancing System het Detox Hair & Scalp Masque. Perfect voor een wekelijkse boost voor je haar en je hoofdhuid.

Belarus Bioactive Silt verwijdert onzuiverheden van de hoofdhuid waardoor het masker dieper in de haarwortels door kan dringen. Flax proteïnen (eiwitten) voeden de haren en geven het haar meer volume. Ginseng tot slot zit boordevol antioxidanten en helpt om de haren te revitaliseren en beschermen.

Je gebruikt het Detox Hair and Scalp Masque één keer per week op nat haar. De textuur van het masker is wat pasteus, bijna elastisch, maar toch laat het masker zich moeiteloos verdelen door mijn haar. Masseer het masker met je vingertoppen zachtjes in. Te beginnen op je hoofdhuid, waarna je het masker door de lengte van je haren verdeelt. Ik gebruik hiervoor zelf een hele grove kam. Laat het masker drie tot vier minuten inwerken voor je het uitspoelt.

Voor een extra momentje van me-time kan je een handdoek onderdompelen in warm water en deze om je haren wikkelen. Net als bij de kapper. Of verdeel het masker over je haar, voordat je in de sauna gaat zitten. Door de warme staan je haarschubben wijd open en wordt het masker nog beter opgenomen.

Shop hier online

 

Eindoordeel

Wat een fijne producten! Met iedere wasbeurt voelt mijn haar sterker en gezonder aan. Of het ook daadwerkelijk voller is, vind ik lastig te beoordelen. Mijn haar oogt in ieder geval wel voller, maar dat zou ook kunnen komen doordat het zich heel gemakkelijk laat stylen na gebruik van de ReGenesis producten. Ook om die reden een absolute aanrader!

Het feit dat ReGenesis ook de focus legt op de hoofdhuid en niet alleen de haren, is in het begin even wennen. Het vergt een totaal andere manier van haren wassen en daarbij verval je soms – onopgemerkt – in oude patronen. Eenmaal onder de knie, is het een fijne routine. Massage van de hoofdhuid is niet alleen goed voor je kapsel, ook voor je ontspanning.

Shop hier online

 

 

Pluspunten Minpunten
  • Zeer volledige haarverzorgingslijn voor fijn haar
  • Maakt het haar sterker en gezonder met iedere wasbeurt
  • Micro-Targeting Spray en Fast-Absorbing Foam kunnen ook op droog haar worden gebruikt, waardoor je je haar ook kunt versterken op de dagen dat je het niet wast.
  • Focus op de hoofdhuid is even wennen; het vergt een andere manier van je haren wassen

Lees ook