Indeed Labs, Benefit, DHC, Oral-B, Biotherm, Clinique, Maison Lancome…

08:34 - 05:08
luistertijd 08:34 - leestijd 05:08

BeautyJournaal testpanel favorieten augustus 2017

Augustus was een maand met enkele zomerse toppers, maar ook enkele nieuwe en verrassende ontdekkingen. In dit artikel de testpanel favorieten van de afgelopen maand.

Gerti: DHC Deep Cleansing Oil

Mijn favoriet van augustus is DHC Deep Cleansing Oil. Ik ben dol op reinigingsolie. Met een olie los je echt alle make-up en zonbescherming op. De meeste oliën zijn hydrofiel en spoel je makkelijk af. Jarenlang waren de reinigingsoliën van Shu Uemura mijn favoriet, maar sinds de winkel in Amsterdam 8 jaar geleden opgeheven is, moest ik ervoor naar het buitenland.

Een andere olie die in het buitenland alom geprezen werd, was DHC reinigingsolie, maar ook die was in Nederland niet verkrijgbaar. Tot mijn verbazing en geluk, zag ik hem laatst opeens op de website van ICI Paris. Direct besteld dus. En ik moet zeggen… een heerlijke olie. Mild en reinigt toch erg goed. Superschoon gevoel, zonder droogheid. Je spoelt hem af met water. Nareinigen is niet nodig, maar als je dat wilt, kan dat natuurlijk altijd. De olie is ongeparfumeerd. Maar doordat hij rozemarijnolie bevat (dit heeft een antiseptische werking) ruikt de olie toch heerlijk. De basis wordt gevormd door olijfolie. DHC Deep Cleansing Oil is ook nog eens een stuk goedkoper dan de oliën van Shu Uemura. Ik ben fan!

SHOP HIER ONLINE

 

Dian: Benefit Cosmetics Goof Proof Wenkbrauwpotlood

Het was deze maand niet gemakkelijk om een favoriet uit te kiezen. Ik wist totaal niet welk product ik deze maand veel gebruikt had, totdat ik tijdens mijn make-up routine erachter kwam dat mijn wenkbrauwpotlood bijna op was. Als dat geen aanwijzing is?!

Ik gebruik nu al een tijdje het Benefit Cosmetics Goof Proof wenkbrauwpotlood. In mijn top 10 favoriete beautyproducten kwam dit potloodje ook al voorbij. Helaas is hij nu echt op.

Het product bevat zowel een wenkbrauwpotlood als een borsteltje om de haartjes mee door te kammen, ideaal! Door de driehoekige punt aan het potlood kan je heel precies werken. Eerst omlijn ik altijd mijn wenkbrauwen voor het creëren van een vorm, vervolgens vul ik ze in en borstel ik ze nog even goed door. De pigmentatie is ook fantastisch. Je kan het product rustig opbouwen tot het gewenste resultaat. De ene keer ga ik voor een donkere wenkbrauw en de andere keer kies ik voor een naturel look. Het kan met dit potlood beide. Ik ga hem zeker opnieuw kopen. Kan echt niet zonder!

SHOP HIER ONLINE

 

Esther: Oral-B Repair tandpasta

Sinds enige tijd heb ik last van gevoelige tanden en tandvlees. Ik ga trouw twee keer per jaar naar de tandarts en ook regelmatig naar de mondhygiëniste. Ik verzorg mijn gebit goed met een elektrische tandenborstel, raggen en spoelen. Echter heb ik soms toch pijn aan bepaalde kiezen als ik iets eet of drink.

Pas geleden kwam Oral-B met een nieuwe tandpasta op de markt voor gevoelige tanden. Het zou tandvlees en verzwakt tandglazuur versterken en dat in slechts twee weken.

Ik heb het inmiddels zelf ondervonden dat het daadwerkelijk doet wat het belooft. Ik had al vrij snel geen bloedend tandvlees meer en een week later geen pijnlijk gevoel meer in mijn kiezen. De tandpasta schuimt wat minder, maar geeft wel een heel frisse smaak, zeker de extra frisse variant. Wat een superfijne tandpasta!

BESTE SHOPDEAL

 

Patricia: Clinique Pop Lipcolor + Primer

De lipsticks van Clinique behoren al langer tot mijn favorieten, zowel de Pop lipsticks als de Chubby sticks. Dit keer zocht ik dé perfecte roodtint, met een blauwe ondertoon. De kleur die ik uiteindelijk heb gekozen is Cherry Pop 08. Deze kleur kan door als frisse tint in het zonnetje. Zonnebril op en gaan! Of draag hem klassiek de komende winter.

De Pop lipstick van Clinique bevat een ingebouwde primer die de lippen glad en voller maakt en hij voedt bovendien intens. Ik vind de lipstick super dekkend en het voelt heel zacht aan op de lippen. De volgende lipstick zal daarom zeker voor mij ook uit de Pop-collectie komen.

SHOP HIER ONLINE

 

 

Karmelita: Biotherm Lait After Sun

Al sinds jaar en dag gebruik ik dagelijks een verzorgend product voor mijn lichaam, zowel ’s winters als ’s zomers. Er zijn bodybutters, bodycreams, bodylotions, bodymilks en waarschijnlijk nog veel meer varianten. Maar in de zomer vind ik al deze varianten toch wat vetter, dikker of beter gezegd: ‘te warm’. Omdat ik toch graag mijn lichaam wil insmeren, ben ik lang geleden overgestapt op een aftersun product. Deze hoef je niet perse te gebruiken na een stranddag, maar kan ook perfect als dagelijks verzorgend product gebruikt worden, juist in de lente en het zomerseizoen.

Mijn favoriet is Biotherm Lait After Sun. De lotion smeert heerlijk uit, trekt goed en snel in, plakt niet en omdat de frisse geur niet overheerst, kan ik deze lotion goed combineren met mijn parfums.

En natuurlijk hydrateert hij perfect op warme dagen!

BESTE SHOPDEAL

 

Corine: Indeed Labs Vitamin C24

Het leuke van het zijn van redactiecoordinator van het gaafste beautyplatform van Nederland, is dat je regelmatig in aanraking komt met nieuwe merken. Ontdekte ik vorige maand Marie-Stella-Maris, deze maand is Indeed Labs mijn nieuwste beauty ontdekking. Een merk dat – zo blijkt – gewoon te koop is bij de parfumerie.

Al jarenlang maakt Vitamine C onderdeel uit van mijn verzorgingsroutine. Boordevol antioxidanten die vrije radicalen bestrijden. En tegelijkertijd egaliserend, iets dat ik met mijn melasma goed kan gebruiken. Kort geleden testte ik het Clinique Fresh Pressed 7 day System met pure Vitamine C: lees mijn review hier nogmaals.

En laat Indeed Labs nu een schitterend product met Vitamine C hebben. Met maar liefst 22% L-ascorbic acid (dit is de puurste vorm van Vitamine C) in een stabiele en watervrije formule. Aangevuld met 2% Hyaluronzuur in microbolletjes, die niet alleen je huid ondersteunen bij het vasthouden van vocht, maar ook zorgen voor een betere opname van de Vitamine C.

Je gebruikt in de avond een klein beetje – ter grootte van een erwt – op een gereinigde huid en sluit af met een nachtcrème. Het product tintelt flink op mijn huid, wat bij Vitamine C een teken is van een krachtige formule. Bij het wakker worden de volgende ochtend, ziet mijn huid er gezond uit. En donkere vlekken zijn tot op heden weggebleven. Een aanrader!

BESTE SHOPDEAL

 

Monique: Maison Lancome Tubereuses Castane parfum

In antwoord op de chique groeiende nichemarkt voor parfum, introduceerde Lancome eind 2016 haar stijlvolle Maison Lancome Haute Parfumerie collectie. Zeer zware flacons met goud metaalbeslag, een bijna Oosters sprookje. Stuk voor stuk intense formuleringen gebaseerd op klassieke bloemen. Zoals ook de tuberoos in dit parfum.

Hij opent met een heerlijke rookachtige zweem van geroosterde kastanje, waarin de witte bloem is ingebed en gaande weg wordt de geur ijler en licht bedwelmender. Dit is tuberoos op z’n Oosters. Een warm, zinnenprikkelend crèmebad waarin na een uurtje ook de zoetheid van tonkaboon en vanille naar boven komt. Met altijd op de achtergrond het knapperig kampvuurtje.

Het is een gourmand parfum met een ongelofelijk lange houdbaarheid op je huid: zeker acht uur. Het sillage is zeer krachtig, houd daar rekening mee. Een verneveling op de huid volstaat en spray het anders in de lucht en loop er doorheen.

BESTE SHOPDEAL

 

Lees ook