Sleek Make-UP, BABOR, Zoya, Combray, Cent Pur Cent, Grahams Skincare

12:08 - 07:17
luistertijd 12:08 - leestijd 07:17

Wij hebben weer een aantal producten op een rijtje gezet die deze maand nieuw in de winkels liggen. Ben jij op zoek naar nieuwe make-up, gezichtsverzorging of nagellak? Je leest het allemaal in dit artikel!

Sleek MakeUP – i-Divine Palettes

Wij willen niets liever dan make-up die het net zolang volhoudt als jij dat kan. Daarvoor heeft Sleek MakeUP twee nieuwe i-Divine oogschaduw palettes ontwikkeld. Deze oogschaduw palettes hebben een speciale formule die ervoor zorgt dat je van een werkdag op kantoor direct door kan naar een avond uit in de stad, zonder dat je je oogschaduw tussentijds hoeft bij te werken.

A New Day i-Divine Palette is ideaal voor een feilloze overdag ooglook. Met een reeks back-to-basic nudes, subtiele gouden en warme perzik tinten heb je alles bij elkaar om een casual chic look te creëren. Het All Night Long i-Divine Palette is een perfecte mix van smokey nudes, beige, gouden en glimmende bronzen tinten die zorgen voor een glamoureuze avond ooglook. Elk palette bevat 12 kleuren die makkelijk te combineren zijn en bij iedere huidtint passen, van licht tot donker.

SHOP HIER ONLINE

 

BABOR – Cleansing

BABOR heeft zich bij de ontwikkeling van de Cleansing-lijn laten leiden door een eenvoudig, werkzaam principe: zachte werking maar wel met een duidelijk doel: stoffen uit milieuvervuiling van je huid te wassen. Tegenwoordig geen overbodige luxe in de grote steden in wereld! De cleansers en lotions bevatten anti-oxidant werkstofcombinatie van citroen-bioflavonoïden en aloë vera . Het reinigingsprogramma bevat nu maar liefst 10 nieuwe producten!

Gentle Cleansing Milk: Deze reinigingsmelk is een praktische begeleider voor op reis, bij het sporten of onderweg. Hij kan namelijk al met heel weinig water gebruikt worden. Het anti-ox complex activeert de huideigen detox-enzymen en een licht zuur uit appel maakt de huid ontvankelijker worden de werkstoffen die je huid erna moeten opnemen.

Cleansing Foam: Het mousse-achtige schuim bevat het anti-ox complex dat de huideigen detox-enzymen activeert, terwijl het appelwater wederom voor een betere werkstofopname zorgt. Bisabolol en panthenol kalmeren en verzachten irritaties op de huid.

Cleansing Gel & Tonic 2 in 1: Voor een snelle reiniging tot diep in de poriën is deze Gel & Tonic met antibacteriële werking ideaal voor de vette en de gemengde huid. Extracten uit paardenstaart werken tegen huidonzuiverheden en panthenol kalmeert de huid tijdens de dagelijkse verzorging. Het anti-ox complex stimuleert de ontgiftingsprocessen van de huid met als resultaat een zachte en zuivere huid.     

Enzyme Cleanser: Dit is een ongecompliceerd reinigingspoeder. Met water vermengd, onstaat er een fijn schuim dat dankzij een lichte peelingwerking en zacht glanzende teint onthult. Met enzymen verwijdert de Cleanser op biologische wijze zachtjes afgestorven huidschilfertjes en vitamine C legt de basis voor vitale huidcellen want het beschermt tegen beschadigende milieu-invloeden.

Eye Make-up Remover: De olievrije oogmake-up remover reinigt op zachte wijze het gevoelige ooggebied. Dankzij de milde receptuur is het geschikt voor mensen met contactlenzen, verwijdert ook Lash-Extensions en beschermt met het anti-ox complex tegen milieustress. Tip: je kan met dit product ook gemakkelijk lipmake-up verwijderen!

Gentle Peeling: Bio-peelstofjes uit suikersiroop bevrijden de afgestorven huidcellen zo’n een tot twee keer per week met dit product. Het anti-ox complex activeert de huideigen detox-enzymen terwijl sheabutter, amandelolie en yoghurtextracten de huid verzorgen bij het peelen en haar zacht maakt.

Sugar Oil Peeling: De vitaliserende suiker-olie peeling verwijdert de bovenste huidschilfertjes met een zachte kristalsuiker peeling, terwijl arganolie, sesamolie en macadamianotenolie tegelijkertijd verzorgen.

Cleanse & Peel Mask: Het masker onthult met een licht peelingeffect een goed verzorgde huid. Het verwijdert dode huidcelletjes en talg met salicylzuur en kaolien klei. Cellulose srcubdeeltjes verfijnen geheel op zachte wijze de teint, terwijl provitamine B5 de huidbarrière versterkt en agrimonie de stofwisseling bevordert. Je brengt het masker aan, laat hem inwerken, masseert de restjes in de huid en spoelt hem tot slot af.

Rose Toning Essence: Dit is een tonic met iets extra’s. De essence van rozenwater versterkt namelijk de huidbarrière met een speciaal polymeer en herstelt de vocht- en lipidenhuishouding. Tegelijkertijd kalmeren allantoïne en panthenol de huid terwijl bisabolol hydrateert.

Thermal Toning Essence: Het laatste product is zuiver thermaalwater uit Aken, volgepakt met waardevolle mineralen en sporenelementen die het gespannen gevoel van de droge huid verminderen. Citroen-bioflavonoïden, extracten uit aloë vera en broccoli activeren de vorming van huideigen detox-enzymen, terwijl een speciaal polymeer de huidbarrière versterkt en de vocht- en lipidenhuishouding in evenwicht brengt.

Zoya – nagellak ‘zonder’ je weet wel….

Het is een trend om te vertellen wat er NIET in je cosmeticamerk zit. We zien het bij skincare maar ook bij make-up. Nagellak spant daarbij de kroon en niet voor niets. Zoya claimt zelfs een BIG10Free. Alle kleuren nagellak van Zoya zijn daarnaast veganistisch en dierproefvrij.

De zomercollectie WANDERLUST bevat 12 lakjes waarvan 8 met een creamy finish en 4 met een shimmer finish. Vooral veel roze tinten zijn terug te vinden in deze collectie, maar ook een aantal groene aardetinten en koraalkleurtjes of juist een shimmer blauw maken jouw nagels voor de zomer compleet.

Combray – Regenerating Facial Oil

We zijn aangenaam verrast dat Combray haar bijzondere serum weer op de markt brengt in Nederland. Jaren geleden baarde het veel opzien omdat de wetenschapper achter dit serum een zeer krachtig antioxidant gebruikte wat toentertijd een beetje omstreden was: fullerenen, ofwel zg. bucky balls. Het NRC wijdde er in 2007 nog een item aan, toen nanotechnologie uberhaupt ter discussie stond. En in 2013 was er onrust door een onderzoek waaruit zou blijken  dat ze door de huid heen penetreren bij pieren.  

De uitvinder van dit serum verzekerde mij dat zijn product absoluut veilig was toen, maar hij kreeg het maar moeilijk vermarket. Hij probeerde in die tijd, zo’n tien jaar geleden, zijn stof ook te verkopen aan grote cosmeticabedrijven. Ze waren geintrigeerd maar durfden het niet aan.

Hoe verrassend dat Combray weer terug. We zijn erg benieuwd naar het waarom van de lange radiostilte, en het besluit nu om toch terug te komen. Het is en blijft een heel bijzonder fenomeen: deze koolstof balletjes (ze komen zelfs in de vrije natuur voor!). De toenmalige partner van de uitvinder had een sterke rosacea huid weet ik nog, en het kalmeerde haar aandoening enorm. Merken als dr Zelens, en dr Brandt brachten in het nieuwe millenium ook fullerenen-cremes uit. Uit een Japanse studie zou blijken dat fullerenen zelfs 172 keer krachtiger zijn dan vitamine C.

(aanvulling informatie hierboven door Monique Lindeboom)

Combray Regenerating Facial Oil bevat twee ingrediënten, het gepatenteerde antioxidant Oxofulleram en druivenpitolie. Druivenpitolie bevat linolzuur dat rijk is aan omega 6 vetzuren. Het is een relatief lichte olie en daarom bij uitstek geschikt voor cosmetisch gebruik. De huidolie is geheel vrij van chemische toevoegingen en is niet op dieren getest.

De Facial Oil is een natuurlijke moisturizer volgepakt met antioxidanten, die huidveroudering tegengaat. De formule zorgt ervoor dat de huidbarrière intact blijft waardoor de huid geen vocht verliest. Bij regelmatig gebruik zul je merken dat rimpels en fijne lijntjes aanzienlijk verminderen en de rode, geïrriteerde of gestreste huid gekalmeerd is.

Je brengt ongeveer 6 druppels Combray aan op de schone huid van gezicht en hals en masseert dit zachtjes met de vingertoppen in totdat de olie helemaal door de huid is opgenomen. De donkere kleur van Combray komt door het hoge gehalte aan Oxofulleram maar deze kleur verdwijnt direct na het aanbrengen. Kort samengevat: Combray noemt haar serum een een multi-purpose olie met een hydraterende, kalmerende, beschermende, verzachtende en anti-age werking.

Cent Pur Cent – Mineral Make-Up

Cent Pur Cent make-up is 100% natuurlijk, 100% mineraal, 100% hypoallergeen en 100% dierproefvrij. We zouden ze bijna moeten vragen de watertest te doen (zie ons artikel over die test hier!, red. Monique)

De producten bevatten geen kunstmatige kleurstoffen, synthetische parfums, niet-natuurlijke oliën en talk. Ze bevatten kleurpigmenten uit mineralen als mica, titanium, ijzer en zink.

Je snapt dat je met dit soort poeders mooi in laagjes kan werken, al naar gelang de dekkingsgraad die je wilt.

Een dun laagje zorgt al voor een frisse, natuurlijke verzorging. Meer dekking maak je door meer laagjes, of je gebruikt de liquid foundation eventueel in combinatie met de loose foundation powder. Minerale make-up in haar zuiverste vorm is een oplossing voor vrouwen met zeer onrustige, gevoelige huiden en iedereen die van clean products houdt.

Grahams Skincare – Biologische Lip Balm, Bad & Body Oliën

Grahams Skincare biedt met de twee Organic Lip Balms, de Olie Huid & Bad en de Eczeem Olie vier intensief vochtregulerende producten, die de droge en gevoelige huid herstellen en weer gezond én weerbaar maken tegen de externe invloeden van het komende najaar.

De Organic Lipbalms zijn twee 99% organische, glutenvrije en wolvetvrije lipbalsems, die verkrijgbaar zijn in de varianten Raspberry en Vanilla.

De samenstellingen bevatten het extract, de olie én de boter van de zonnebloem met vochtregulerende en verzachtende eigenschappen. Natuurlijke bijenwas werd toegevoegd als essentieel vetzuur en de vitamines A,C, en E hebben een stimulerend effect op de huidcellen en zorgen voor een soepele en gezonde huid van de lippen. Dan zit er tot slot nog biologische rozemarijn- en calendula extracten in met een antibacterieel en schimmelwerend effect.

De Olie Huid & Bad (Grahams Bath Oil) is intensief vochtherstellend. Met een mix van oliën van olijf, zoete amandel, abrikoos en vitamine E. De toegevoegde Emu-olie is een 100% natuurproduct die helpt de rimpelvorming te vertraging en de huid zacht en elastisch maar tegelijkertijd stevig en glad te houden. Tevens ondersteunt deze olie het natuurlijk herstellend vermogen van de huid, bij onder meer littekens, eczeem en een zeer gevoelige of droge huid. De droge huid wordt weer zacht, soepel en voelt glad aan.

 

Grahams Eczeem Olie is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid (ook voor baby’s en kinderen). Ook bij jeuk en eczeem zo wordt beloofd. Toch moet je daarvoor echt even goed de inci lijst doornemen, om te checken of er geen stoffen op staan waar nou net jouw kind niet tegen kan.

De Neem olie in dit product heeft een anti-inflammatoire- en antischimmel eigenschappen. De vitamine E bevordert het huidvernieuwingsproces terwijl saffloer olie de huid verzacht. Daarnaast zorgen oliën van olijf, jojoba, zonnebloem, avocado en squalaan voor extra verzorging, verzachting en verfscherming van de huid.

SHOP GRAHAMS HIER ONLINE

 

Lees ook