Van een vederlichte foundation tot een heerlijk geurende bronzer

08:24 - 05:02
luistertijd 08:24 - leestijd 05:02

Na veel verhalen te hebben gehoord over Bourjois werd het voor mij eindelijk tijd om het merk eens uit te proberen. In dit artikel test ik de Bourjois Summer in the City collectie, bestaande uit een foundation, bronzer en blush. Om de look helemaal af te maken, test ik ook nog een mascara en liquid lipstick van Bourjois.

De collectie is geïnspireerd op de Parisienne met een druk en bruisend leven. Volgens Bourjois is haar geheim slim gekozen make-up producten die haar, zonder veel touch-ups, de hele dag en avond laten stralen. Ik ben benieuwd! Laten we beginnen met de foundation.

Foundation in de zomer?!

Ik test de Bourjois City Radiance Foundation SPF30 in de kleur 02 Vanilla. Maar heb je in de zomer wel een foundation nodig? Volgens Bourjois (en de Parisienne) wel! Onregelmatigheden en pigmentvlekjes wil je natuurlijk het liefst niet op je huid zien en daarnaast worden we dagelijks geconfronteerd met de milieuvervuiling die een drukke stad met zich mee brengt. Met deze foundation krijg je niet alleen een mooie, egale teint maar wordt ook de huid beschermd tegen milieuvervuiling én UV-stralen. Als we het merk mogen geloven natuurlijk…

Hieronder zie je een foto van mij zonder make-up op. Ik heb redelijk wat moedervlekjes in mijn gezicht en ook een aantal oneffenheden. Ik ben enorm benieuwd wat deze foundation voor mijn huid gaat doen.

Zonder foundation

Het verbaast mij dat de foundation zo licht aanvoelt op mijn huid, terwijl hij een behoorlijk goede dekking heeft. De textuur van de foundation is heel comfortabel; mijn huid kan gewoon nog ‘ademen’ en ik heb totaal niet het gevoel dat er een dikke laag make-up op mijn gezicht zit.

De foundation blendt ook nog eens makkelijk uit. Hiervoor heb ik een beautyblender gebruikt en dat werkt prima. Ik ben oprecht onder de indruk! De foundation bedekt veel oneffenheden en geeft een natuurlijk resultaat. Daarnaast kan je hem ook nog opbouwen om extra dekking te creëren, al is dat wat mij betreft niet nodig. De foundation blijft echt de hele dag zitten, maar ik poeder hem voor de zekerheid nog af met een transparante poeder. Tot nu toe ben ik zeer tevreden!

Met foundation

SHOP HIER ONLINE

Sun kissed gezicht

Na de foundation is het tijd om de Bourjois Maxi Delight Bronzer aan te brengen. Een bronzer geeft je teint een zomerse glow. Je kan het product over je foundation aanbrengen, maar op een warme dag kan hij ook gemakkelijk over een moisturizer of zonproduct aan worden gebracht.

De bronzer is redelijk groot: fijn dat je zoveel product krijgt! Alleen is hij minder prettig om mee te nemen vanwege de grootte. Toen ik de verpakking opende, kwam er een heerlijke vanillegeur mijn kant op en daarnaast zie ik een lichte glitter in het product zitten. Ik ben benieuwd hoe hij er op mijn huid uitziet.

Ik kan je absoluut aanraden om de bronzer met een grote kwast aan te brengen. Het poeder is nogal gepigmenteerd en met een grote kwast wordt het product mooi verdeeld over je gezicht. Ik heb de bronzer onder mijn jukbeen aangebracht en dit vervolgens licht doorgetrokken naar mijn kaaklijn.

Ik vind het resultaat heel natuurlijk en ben blij dat hij niet al te donker is voor mijn lichte huidskleur. De glitters zie je overigens niet echt terug op de huid, wat ik ook wel fijn vind, aangezien mijn voorkeur uitgaat naar een matte finish. Het is een hele fijne bronzer, zonder minpunten.

Je krijgt veel product in een verpakking, hij laat een prachtige zachte kleur achter, blendt mooi samen met de huid en ruikt daarnaast ook nog eens heerlijk. Ik ben fan!

SHOP HIER ONLINE

Een kleurtje op de wangen 

Om een zomers kleurtje aan mijn gezicht te geven, breng ik de Bourjois Little Round Pot blush aan in de kleur 74 Rose Ambré. De blush zit in een heel klein potje, waardoor deze makkelijk mee te nemen is op reis. Een leuke tip is om de blush met je vingertoppen op je oogleden aan te brengen als oogschaduw, of om een beetje aan te brengen op je lippen voor een natuurlijk kleurtje. Het is dus absoluut een multifunctionele blush!

Ik breng de blush aan met een fluffy blush kwast op de appeltjes van mijn wangen. Dit werk ik vervolgens verder uit omhoog. Wat ik enorm fijn vind aan de blush is de pigmentatie, de kleur is niet té aanwezig maar zeker wel zichtbaar.

Ik ben met blushes vaak bang om te veel product op mijn kwast te nemen, waardoor het resultaat al snel kan uitlopen in een ‘clownachtige’ look. Bij deze blush hoef ik me daar absoluut geen zorgen om te maken.

Het resultaat is prachtig neutraal. De blush laat een mooi roze kleurtje achter en kan wanneer nodig opgebouwd worden. Nog een extra pluspunt is de geur… net als de bronzer ruikt dit product heerlijk naar vanille.

 

SHOP HIER ONLINE

Mooie lange wimpers

Om de look af te maken, breng ik nog een mascara aan van Bourjois. Dit is de Volume Reveal Ultra Black mascara. Deze mascara zou – aldus Bourjois -dankzij het borsteltje je wimpers 1 voor 1 uit elkaar moeten halen voor een volumineus effect. Aan de zijkant zit een langwerpig spiegeltje waarmee je de mascara ook gemakkelijk onderweg kan aanbrengen, handig!

Ik vind de mascara heel fijn werken. Mijn wimpers worden niet volledig 1 voor 1 uit elkaar gehaald; sommige wimpers blijven nog aan elkaar plakken. Wel geeft de mascara enorm veel lengte aan mijn wimpers, zoals je op de foto kunt zien. Het volume is sterk aanwezig en mijn wimpers worden mooi omhoog gekruld.

Daarnaast is het een intens zwarte mascara… eigenlijk kan ik er niks op aanmerken! Deze variant is overigens niet waterproof, maar die variant bestaat wel. Dus mocht je liever een waterproof mascara hebben, dan is die ook beschikbaar.

 

SHOP HIER ONLINE

Tot slot: Een lichte tint op de lippen

Tot slot breng ik een lipproduct aan voor de finishing touch. Ik gebruik de Bourjois Rouge Edition Souffle de Velvet in de kleur 04 Ravie en Rose. Dit is een liquid lipstick met een transparant matte finish. Het formaat van de lipstick is redelijk klein, waardoor hij wederom makkelijk mee te nemen is onderweg. Tijd om hem te testen!

De lipstick brengt heel fijn aan door de precieze applicator. Je hebt niet veel product nodig om je hele lippen te bedekken, wat erg fijn is. Het verbaast mij dat zo’n transparante lipstick toch nog een mooi dekkend en mat effect kan geven.

Ik ben wel fan van een natuurlijke lipkleur en met deze liquid lipstick krijg je dat zeker voor elkaar. Het effect is heel natuurlijk, eigenlijk complimenteert het je eigen lipkleur enorm. Het enige nadeel vind ik dat de kleur redelijk snel vervaagt na het eten of drinken.

Je moet hem dus regelmatig bijwerken om de tint te behouden. Voor de rest vind ik de zachtroze kleur heel mooi en perfect geschikt voor een zachte dagelijkse look.

SHOP HIER ONLINE

Mijn eindoordeel

Ik ben enorm onder de indruk van de make-up van Bourjois Summer in the City. Ik gebruik de producten nu al een tijdje met groot plezier en vind het vooral zo fijn dat alle producten heel ‘zacht’ tonen op de huid.

Geen harde lijnen, niet té gepigmenteerd en erg makkelijk te blenden. Houd jij ook van een natuurlijke make-up look? Dan kan ik je deze producten absoluut aanraden. Hieronder zie je het eindresultaat van de look.

Lees ook