Zijn ze licht en dekkend genoeg?

05:48 - 03:28
luistertijd 05:48 - leestijd 03:28

1_zonderVoor deze review nam ik een aantal zomerse foundations onder de loep. Welke kwam als beste uit de test? Om te kunnen vergelijken heb ik een foto zonder foundation (zie links) gemaakt.

1. Bourjois Healthy Mix Radiance Foundation nr. 53 light beige (zonder SPF) 30 ml voor € 14,95. 

De claims:

Healthy Mix Radiance Foundation belooft direct 70 procent meer uitstraling. Een stralende teint van maar liefst 16 uur. De fruitkuur die je huid laat stralen. Er zit abrikoos in voor de uitstraling, meloen voor hydratatie, appel voor antioxidant en gember voor verkwikking. De textuur van de Healthy Mix smelt volledig samen met de huid, terwijl het gezicht gehuld wordt in licht. Een niet-vette formulie die je huid laat ademen. Hij is ontwikkeld voor alle huidtypen en geeft een egaal, half mat, zeer natuurlijk en betrouwbaar resultaat. Onvolmaaktheden worden vervaagd, de teint is egaal zonder strepen en vlekken. Hij is in 6 kleuren verkrijgbaar van nummer 51 t/m 57.

2_HealthMixConclusie:

Bourjois Healthy Mix Radiance Foundation laat zich prettig uitsmeren op de huid. Hiervoor gebruik ik mijn vingertoppen. Je hebt er zeer weinig van nodig. De verpakking is een pompsysteem: voor een klein pompje heb je genoeg voor je gehele gezicht. Hij moet dun aangebracht worden, anders zie je de foundation toch zitten. Hij camoufleert het rood in de huid perfect, geeft een mooie matte finish en voelt zeer zacht aan. De geur is heerlijk fris en fruitig. Al met al een prettige foundation met een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Hij houdt vrij lang, maar 16 uur lang is misschien wat overdreven want dat is niet het geval. Erg jammer dat er geen SPF in zit. Maar dit kun je dan oplossen door er onder een crème aan te brengen met een SPF erin.

SHOP ONLINE! Kleur nr. 51 koop je hier met korting en gratis verzending. Kleurnr 52 en andere kleuren zoals 56 en 57 bestel je hier online.

3_Rimmel2. Rimmel Match Perfection Foundation nr. 200 soft beige 30 ml met SPF 15 voor €12,99. 

De claims:

Een eerste skin matching foundation van Rimmel die zorgt voor een pure, frisse en langhoudende kleur. Met Rimmel Match Perfection Foundation zeg je vaarwel tegen een onnatuurlijke teint en fijne lijntjes. Deze high-tech foundation imiteert je eigen huidtint en textuur. Effect bestaat uit drie formules:

  1. De smart tone technology die de teint en textuur in de huid imiteert.
  2. Rimmel gebruikt blauwe saffierpigmenten die de foundation een natuurlijke en frisse kleur geeft.
  3. De formule wordt versterkt door een zuurstofverrijkend complex, waardoor de huid kan blijven ‘ademen’. Hierdoor blijft de kleur langer mooi. Hij is in vier kleuren verkrijgbaar.

Conclusie:

Rimmel Match Perfection laat zich ook weer makkelijk uitwerken op de huid en is niet vlekkerig. Je krijgt een mooie, egale teint. Ook bij deze foundation geldt weer niet te dik aanbrengen anders zie je hem op de huid liggen. Deze foundation haalt ook weer het rood uit de huid. In het begin voelt hij een beetje plakkerig aan, maar dit verdwijnt zeer snel en geeft een zachte basis. De belofte dat het de fijne lijntjes vaarwel zegt, kan ik niet zeggen; je blijft ze toch nog zien. Ook Rimmel heeft gekozen voor een pompsyteem wat meteen een handige dosering geeft. De geur is erg lekker en fris. Bevat een SPF18. Ook hier is de prijs/kwaliteitverhouding goed.

SHOP ONLINE! Rimmel Match Perfection foundation bestel je hier.

4_Darphin3. Darphin Melaperfect Anti Dark Spots Correcting Foundation nr. 01 Ivore SPF 15 voor €26. 

De claims:

Darphin Melaperfect Anti Darks Spots Correction Foundation camoufleert slechts in één laagje alle pigmentenvlekjes. Melaperfect is verrijkt met Pluicolour, een mineraal dat zorgt voor een volledige dekking van pigmentvlekken, maar tegelijkertijd ook voor een natuurlijke uitstraling. Bij dagelijks gebruik zullen donkere pigmentvlekken minder worden dankzij Trametes extracten. Bij dagelijks gebruik voorkom je nieuwe pigmentvlekken. Deze foundation met SPF15 is er in drie kleuren.

Conclusie:

Meteen bij het eerste gebruik vind ik de verpakking, een knijpflacon, niet prettig. Bij meerdere keren gebruik, wordt de opening erg vies. Er blijft veel foundation achter en hierdoor wordt de dop vies. Je moet hem dus meteen afvegen na gebruik. Je kunt er zoveel uitknijpen als je wilt, hierdoor is de foundation wel weer goed te doseren. De foundation laat zich goed uitsmeren maar laat toch een dekkende laag achter, je ziet hem meer zitten dan de andere foundations, ook bij dun uitsmeren. Hierdoor zijn pigmentvlekken wel meteen gecamoufleerd. Bij dagelijks gebruik zou het nieuwe pigmentvlekken moeten voorkomen, maar ik gebruik niet iedere dag een foundation. Kan me voorstellen als je veel pigmentvlekken hebt dat je dit wel doet. Hierdoor weet ik dus niet of nieuwe pigmentvlekken voorkomen kunnen worden door deze foundation. Erg fijn is dat er een SPF15 in zit. De geur is totaal neutraal, je ruikt hem niet.

YvonneYvonne concludeert:

Mijn favorieten op een rij:

1. Bourjois Healthy Mix Foundation nr. 53. Ik vind deze de beste, hij is goed uit te smeren en legt een mooi mat laagje en voelt én ruikt heerlijk!

2. Rimmel Match Perfection Foundation nr. 200, deze foundation is ook erg fijn. Legt een mooie basis en ruikt heerlijk.

3. Darphin Melaperfect Anti Dark Spots Correcting Foundation nr. 01 is een prettige foundation wanneer je veel last hebt van donkere pigmentvlekken. Ik vind alleen dat hij te zichtbaar op de huid ligt. De geur vind ik eigenlijk jammer, persoonlijk vind ik het prettig als iets lekker ruikt.

Lees ook