Voor ’total care down there’…

05:54 - 03:32
luistertijd 05:54 - leestijd 03:32

Getest Gentl Woman Intimate Care

Claims:

Vermindert jeuk, roodheid en irritatie na ontharen

Geeft een zijdezacht en fris gevoel

Houdt de huid soepel bij wrijving

Vermindert haargroei bij regelmatig gebruik

 

Ongeveer een half jaar geleden las ik op BeautyJournaal de review van sales manager en gelegenheidstester Mark, die Gentl Man had uitgeprobeerd.

Verrassend hieraan vond ik dat de ontwikkelaars van Gentl hadden besloten eerst een intiem verzorgingsproduct voor de man te ontwikkelen. Mannen zijn tenslotte over het algemeen toch wat minder mee bezig met hun intieme zone.

Ik bleek niet de enige vrouw met die gedachte te zijn. Want de vraag naar een vrouwenversie van dit product op de markt nam al snel toe. Gelukkig heeft Gentl daar naar geluisterd, want sinds kort is Gentl Woman verkrijgbaar, voor ‘total care down there’ aldus Gentl. Tijd om zelf te testen of ik net zo enthousiast ben over de Gentl Woman als Marc destijds was over de Gentl Man.

Shop Gentl Man online

 

Waarom eigenlijk een verzorgend product voor de schaamstreek?

Tegenwoordig onthaart 82% van de vrouwen gedeeltelijk of geheel haar schaamstreek. Ruim 60% van deze vrouwen ervaart daarna roodheid, irritatie of jeuk. En niet alleen meteen na het scheren; ook kan wrijving, door bijvoorbeeld strakke kleding, sporten of transpiratie, irritatie veroorzaken. Vandaar dat de Gentl Man inmiddels zeer geliefd is onder mannelijke sporters. Gentl Woman belooft nu ook een zijdezachte bikinilijn, voor sporters en niet-sporters.

Speciaal scheren voor deze review

Inmiddels laat ik mijn full bikinilijn al twee jaar suikeren. Dit laat ik ongeveer om de 4 weken doen. Mijn huid wordt in de salon dan weliswaar meteen na behandeld, maar – op af en toe scrubben na – doe ik zelf in de weken erna niet zo heel veel aan mijn bikinilijn. Soms ontstaat er een klein ontstekinkje als er een haartje door probeert te komen, maar verder heb ik zelf weinig last van irritatie.

Voor deze review ben ik met opzet een paar weken weer gaan scheren. Dat geeft bij mij namelijk wel irritatie en roodheid van de huid, dus op deze manier kan ik goed beoordelen of de claims van Gentl Woman kloppen.

Shop Gentl Woman online

 

Functionele verpakking

De verpakking en tube zijn vrij eenvoudig. Maar voor mij hoeft dit product geen glitter en glamouruitstraling te hebben; het is tenslotte geen shimmercrème die ik op mijn bikinilijn smeer. De tube sluit met een draaidop en door de compacte vorm is hij gemakkelijk mee te nemen op reis of tijdens het sporten. Ook staan de ingrediënten en hoe het product te gebruiken duidelijk vermeld.

Aan de slag met Gentl Woman

Ik breng de fluïde aan op mijn net geschoren bikinilijn. Ik noem het expres een fluïde, want de textuur is zo licht en luchtig, dat ik het geen crème kan noemen. Je hebt ook maar heel weinig nodig van het product, het smeert heel goed uit en trekt snel in. Meteen ervaar ik een fris gevoel, maar niet zozeer dat het nou ijskoud aanvoelt. Wel heel aangenaam fris. Ik merk later op de dag dat dit gevoel erg lang aanhoudt. Het ingrediënt Menthyl Lactate is hiervoor verantwoordelijk. Deze combi van menthol en melkzuur staat bekend om zijn langdurige verkoelende effect.

Verzachtende ingrediënten die bovendien fijn ruiken

De geur van Gentl Woman is subtiel, een ietwat zoetige geur van honing. Honing staat bekend om zijn antibacteriële werking, dus dit ingrediënt gaat ontstekinkjes tegen, net als de toegevoegde Aloë Vera die bovendien wondhelend werkt. De geur van honing is alleen waarneembaar als je met je neus bovenop de huid zit en dit vervliegt na ongeveer een uurtje. De makers hebben rekening gehouden met de geur en de smaak van Gentl Woman. Het ruikt en smaakt niet synthetisch, dus het gebruik levert geen seksuele ‘ongemakken’ op.

Verder ruik ik nog zoete amandelolie, dat verzorgend, voedend en verzachtend werkt. Andere verzachtende en verzorgende ingrediënten zijn Sheabutter, Arganolie en Glycerine. Tevens is er een Hairgrow Moderator aan het product toegevoegd. Dit is een haargroeiremmer die bij regelmatig gebruik (ongeveer 3 keer per week) zijn werking zal tonen.

Shop Gentl Woman online

 

Wat vind ik van Gentl Woman?

Ik ben heel enthousiast over de werking van dit product. Met name het verfrissende effect springt er voor mij echt uit, zeker omdat deze frisheid heel de dag aanhoudt. Roodheid en irritatie van het scheren verminderen inderdaad heel snel (lees: zelfs binnen een kwartier!) en mijn huid voelt erg zacht naderhand. Gentl belooft een zijdezachte bikinilijn en die belofte wordt waargemaakt.

Ik heb Gentl Woman getest op de warme dagen in ons land rond de 30 graden, tijdens lange werkdagen en tijdens het tennissen. Bij al deze uitdagingen bleef ik een heerlijk fris gevoel houden en had ik geen last van irritatie door transpiratie en wrijving.

Tot slot… Ik heb het product nog niet lang genoeg gebruikt om te kunnen zeggen of de haargroei ook daadwerkelijk vermindert. Maar… als deze laatste claim net zo waargemaakt wordt als de andere claims, dan heb ik daar alle vertrouwen in!

Shop Gentl Woman online

 

Lees ook