Wella expert Mirjam geeft antwoord

01:51 - 01:06
luistertijd 01:51 - leestijd 01:06

Expertadvies Haar: hoe bescherm ik mijn hoofdhuid bij het relaxen van kroeshaar?

Op de redactie van BeautyJournaal kwam onlangs de volgende vraag binnen:

Ik heb kroeshaar en relax mijn haar om de twee maanden. Hoe bescherm ik mijn hoofdhuid het beste tijdens het relaxen? Mijn hoofdhuid is namelijk gevoeliger geworden door de menopauze.

BeautyJournaal’s expert Mirjam Homma, knip-, styling- en verzorgingsspecialiste bij het Wella Professionals Education Team, geeft antwoord

Relaxen of ontkroezen van haar kan alleen met chemische producten. Er is dus een kans dat je hoofdhuid geïrriteerd raakt. De beste bescherming is ook de meest natuurlijke; je haar gewoon een aantal dagen van te voren niet wassen. Je bouwt dan een “vetlaagje” op de huid die de hoofdhuid beschermt tegen het chemische product.

Bij een ontkroesbehandeling is het sowieso niet nodig dat het product de hoofdhuid raakt, dus zoveel mogelijk van de hoofdhuid af aanbrengen kan ook schelen. Was en verzorg je gevoelige hoofdhuid altijd met producten speciaal voor de gevoelige huid, bijvoorbeeld uit de Balance productlijn van Wella.

Leestip! In dit artikel vind je 10 handige tips & tricks om je kroeshaar te temmen.

Heb jij ook een vraag over je het knippen, stylen of verzorgen van je haar?

Als jij, als lezer van BeautyJournaal, vragen hebt over het knippen, stylen of verzorgen van je haar, stel ze dan meteen aan Mirjam.

We zorgen altijd dat je via de BeautyJournaal redactie antwoord van ons krijgt! Gebruik hiervoor het contactformulier op onze website, onder vermelding van ‘Mirjam’.

Wella Relaunch'09

Wil je meer informatie over Wella, producten en trends? Ga naar www.wella.nl
En via de Wella salonfinder vind je een Wella Professionals salon bij jou in de buurt.

Lees ook