10 handige tips voor een stralende bos met haar…

02:13 - 01:19
luistertijd 02:13 - leestijd 01:19

Heb jij kroeshaar en vind je het moeilijk om je haardos onder controle te houden ? Hierbij wat tips om droog en kroezig haar te temmen.

  1. Als je het haar hebt gewassen dan even met koud haar naspoelen.
  2. Bij het föhnen het hoofd voorover buigen en vanuit de nek voorover borstelen. Dat geeft volume en voorkomt ook dat het haar bovenop alle warmte krijgt. Dit voorkomt ook gespleten haarpunten..
  3. Hou wekelijks een “Good Hair day”. Maak olijfolie warm, breng de olie in het haar aan en dek het af met een douchemuts of aluminiumfolie. Doe daar nog een handdoek om heen om je hoofdhuid lekker warm te houden en om schade aan het beddengoed te voorkomen. In de ochtend weer uitspoelen.
  4. Als je geen voldoende tijd kan vrijmaken is er ook nog een “ quick repair”. Hiervoor gebruik je een half theekopje met mayonaise, wat olijfolie en een rauw ei. Dat alles roer je door elkaar en breng dit op nat, net gewassen haar aan. Dertig minuten laten intrekken, uitspoelen en een conditioner aanbrengen die je niet hoeft uit te spoelen.
  5. Gebruik altijd een conditioner die niet uitgespoeld hoeft te worden bij iedere wasbeurt.
  6. Let op de shampoos en conditioners die je koopt of er geen alcohol in zit of grote hoeveelheden “sodium lauryl”  Die stoffen drogen het haar uit.
  7. Het is aan te bevelen om jouw haar regelmatig te laten knippen, zeker eventuele gespleten punten. Bij de kapper heet dat bijpunten.
  8. Je kan je haar het beste in de avond verzorgen. Als het bij het naar bed gaan nog vochtig is dan losjes invlechten en afdekken met een douchemuts.
  9. Als het weer erg warm of koud is, draag dan een hoofddeksel. Heb je in chloorwater gezwommen spoel het bij thuiskomst direct met lauwwarm water uit en breng een conditioner aan.
  10. Als je het haar met zachtheid behandelt, beloont zij dat met glans en schoonheid. “The crowning glory”.

Deze informatie wordt je aangeboden door Hans J.Diks, journalist en oprichter van het haarnieuwsplatform Haarproblemen.

Lees ook