Met 10% amandelzuur. Ook geschikt voor de zomer!

06:06 - 03:39
luistertijd 06:06 - leestijd 03:39

Getest Hannah Primum Elixer thuispeeling

Ja! Een van mijn favo beautymerken – Hannah – komt met enkele nieuwe introducties. En een daarvan mag ik testen. Het Hannah Primum Elixer, een peeling voor thuisgebruik. Claims:

Let’s peel away!

Onderdeel van een grondig beautyregime is regelmatig de dode huidcellen te verwijderen. Daardoor stimuleer je de huid in de aanmaak van nieuwe cellen en voorkom je verstopte poriën. Daarnaast zorg je er voor dat de normale huidverzorging beter wordt opgenomen. Welke peeling je het beste kan gebruiken, is zeer afhankelijk van je huidconditie, het seizoen en je huidskleur. Omdat je met zuren werkt, ben ik er altijd voorstander van om je goed te laten voorlichten.

Voor BeautyJournaal heb ik al de nodige peelings mogen ondergaan. Allereerst de vrij heftige maar zeer effectieve Apocalypsis treatment van Juliette Armand. Deze peeling was uitermate geschikt voor het aanpakken van zonschade in de winter. Sowieso is de winter het beste seizoen om te peelen.

Maar peelen kan je nu dus ook in de zomer, zoals ik onlangs zelf ondervond met de Mandalic Acid Peel, eveneens van Juliette Armand. Deze vriendelijke en zachte peeling is zelfs geschikt voor de donkere en meest gevoelige huid. Ik vond het een heerlijke peeling die een heel mooi effect gaf.

 

Thuispeelings

Nu komt Hannah met een thuispeeling (onder supervisie van een Hannah huidcoach) op basis van amandelzuur: het Hannah Primum Elixer.

Deze peeling bevat 10% amandelzuur (dit zuur valt in de categorie AHA-zuren), wat minder goed doordringt in de huid dan glycolzuur, omdat het uit grotere moleculen bestaat. Hierdoor is amandelzuur goed te gebruiken in de zomer, maar ook minder irriterend. Het veroorzaakt minder roodheid.

Iets meer over amandelzuur

Amandelzuur heeft antibacteriële eigenschappen, waardoor het goed in te zetten is tegen en ter voorkoming van onzuiverheden. Daarnaast regenereert het de huideigen collageen- en elastinevezels, waardoor de huid verstevigd wordt. Last but not least vermindert en voorkomt amandelzuur bovendien hyperpigmentatie.

Na de fijne behandeling met de Mandalic Acid Peel van Juliette Armand, ben ik benieuwd hoe dit nieuwe product van Hannah me zal gaan bevallen.

Proof is in the pudding

Ik krijg van Hannah de instructie om het gebruik van het Hannah Primum Elixer voorzichtig aan op te bouwen. Ik start met 1x daags aanbrengen in de avond, na het reinigen van de huid en daarna de nachtverzorging. In eerste instantie drie dagen achtereen. Voelt de huid nog goed aan (dit mag best ietsjes droger zijn en eventueel wat schilferen) dan door naar vijf dagen achtereen. En als dat goed gaat, dan door naar de acht dagen.

Ik krijg wel de waarschuwing mee, dat als de huid te droog en er wat vlekkerig gaat uitzien, dat ik moet stoppen. Daar let ik dan ook goed op tijdens het gebruik.

Welbekende pompflacon

Het Primum Elixer komt in de welbekende rode pompflacon van Hannah. Met een simpele druk op de pomp, komt er een mooie ruime hoeveelheid van het elixer te voorschijn. De vloeistof is licht gelei-achtig en heeft een lichte cosmetische geur. Het smeert makkelijk uit, maar het duurt even voordat het intrekt. Het blijft zelfs een tijdje vettig aanvoelen op mijn gezicht. Ik breng het aan op mijn voorhoofd, neus, wangen en kin. Ik houd het gebied rond mijn ogen vrij. Ik heb recentelijk een ooglidcorrectie gehad en wil dat gebied niet te veel prikkelen met zuren.

Nadat het Primum Elixer ingetrokken is, smeer ik er de 24-hour Cream van Hannah overheen. Een heerlijke vette crème waar mijn huid goed op reageert.

Let the magic begin

De eerste twee dagen merk ik nog weinig van deze nachtpeeling. Mijn huid ziet er goed uit in de ochtend, maar voor mijn gevoel is er nog niet zo veel gebeurd. Na de derde nacht merk ik dat mijn huid (op voorhoofd en wang) lichtjes begint te schilferen, zoals je op onderstaande foto kunt zien. Verder ziet het er rustig uit. Ik ga door met de behandeling. Het schilferen houdt de vierde dag op.

Maar de vijfde dag begint mijn huid droog aan te voelen. Ik heb extreme behoefte aan vochtinbrengende crèmes. Dit voelt niet prettig aan. Wel ziet de huid er mooi doorbloed uit en heeft het een egale teint. Ik laat het Hannah Primum Elixer daarom even twee dagen achterwege.

Na de tweede dag rust begin ik weer met smeren om de laatste drie dagen af te maken. Mijn huid begint niet weer opnieuw te schilferen. Het wordt niet meer zo droog. Wel merk ik dat mijn huid mijn huidverzorging opslurpt. Dat vind ik een prettig idee, omdat ik het gevoel heb dat de werkzame stoffen dan ook beter opgenomen worden.

Resultaat

Net als bij de eerdere Mandelic Acid Treatment, zie ik dat mijn teint mooi fris is; de fijne lijntjes zijn minder zichtbaar en zelfs mijn couperose lijkt minder aanwezig te zijn. Mijn huid is normaal best een beetje rood. Dit is ook verdwenen.

Links: voor de peeling. Rechts: erna.

Ik vind deze thuispeeling van Hannah echt zeer geslaagd. Het werkt goed, is makkelijk aan te brengen en het effect is zeer mooi. Het blijft wel een peeling, dus houd je huid goed in de gaten, en ga niet naar buiten zonder een stevige SPF. Hannah adviseert om het Primum Elixir te gebruiken onder begeleiding van een huidcoach, het product is daarom ook alleen bij de Hannah huidcoach te verkrijgen.

 

Lees ook