’s Werelds eerste en enige gecertificeerde ECOCERT Self Tan Mousse!

08:15 - 04:57
luistertijd 08:15 - leestijd 04:57

Getest TanOrganic Self Tan Mousse

Claims:

TanOrganic is inmiddels niet nieuw meer op BeautyJournaal. Vorige zomer testten Monique en Corine al de Self Tan Lotion en Self Tan Oil van dit merk. En kortgeleden interviewden we oprichter Noelle O’Connor over het ontstaan van TanOrganic en haar visie op natuurlijke skin care.

Vandaag deelt Corine haar ervaringen met de nieuwe TanOrganic Self Tan Mousse met je.

 100% natuurlijk

De TanOrganic Self Tan Mousse bevat uitsluitend natuurlijke en organic ingrediënten. Daarmee is het een uniek product, want de meeste zelfbruiners in de schappen van de parfumerie zijn niet volledig natuurlijk. Sterker nog… de TanOrganic Self Tan Mousse is ’s werelds eerste en enige gecertificeerde ECOCERT Self Tan Mousse. De formule is bovendien vrij van parabenen, phenoxyethanol en alcohol, of andere uitdrogende stoffen.

Shop hier online

 

Bovenaan de INCI-lijst staat Aloë Vera, ook wel eens de ‘natuurlijke first aid kit’ genoemd. Dit plantje dat voor 99,3% uit water bestaat (vandaar ook het verkoelende effect op de huid) bevat maar liefst 20 mineralen, 18 aminozuren en 12 vitaminen en heeft daardoor veel gunstige eigenschappen voor je lichaam en gezondheid. Het hydrateren, verzachten en verzorgen van de huid zijn er slechts een paar. Maar wel een paar hele belangrijke, als het een Self Tan Mousse betreft.

Iets verder op de INCI-lijst vind je extract van rode biet. Bieten zijn rijk aan natuurlijke antioxidanten en bevatten een stofje dat tegengaat dat Vitamine E wordt afgebroken.

Colour Guide voor streeploos aanbrengen

De TanOrganic Self Tan Mousse bevat een zogenaamde ‘Colour Guide’. Dit is een toegevoegde kleurstof, die je huid bij het aanbrengen een kleurtje geeft, zodat je precies kunt zien waar je het product al hebt aangebracht en waar nog niet. Je ziet dit duidelijk op de volgende foto.

Op deze manier voorkom je dat je plekjes overslaat en er een vlekkerig, ongelijkmatig eindresultaat ontstaat. En zoals je van TanOrganic mag verwachten, is ook deze Colour Guide volledig natuurlijk. Hij bestaat namelijk uit karamel. Dat klinkt alleen al heel fijn!

Shop hier online

 

Hoe gebruik je de TanOrganic Self Tan Mousse?

Voordat je een zelfbruiner aanbrengt, is het belangrijk je huid goed te exfoliëren en van dode huidcellen te ontdoen. Besteed daarbij extra aandacht aan de droge plekjes op je knieën, je ellebogen en bij je enkels.

Je kunt hiervoor een body scrub gebruiken, of de Tan Erase scrubhandschoen, eveneens van TanOrganic.

Shop deze scrubhandschoen online

 

Mochten er na het scrubben nog droge plekjes overblijven, dan kan je deze het beste even goed hydrateren met een body olie. Mijn favoriet is de TanOrganic Multi Use Dry Oil, die ik al eerder voor BeautyJournaal testte. Deze droge olie bevat een mix van negen plantaardige en voedende oliën – waaronder argan olie, kokosolie, jojoba olie en avocado olie – en wordt razendsnel opgenomen door de huid. De olie laat geen vettig laagje achter en ruikt heerlijk zomers naar citrusfruit.

Shop deze fijne droge olie hier online

 

Breng enkele van de mousse aan op de Luxury Self Tan Application Glove en haal in ronddraaiende bewegingen over je lichaam. Per lichaamsdeel heb je ongeveer twee tot drie pompjes van de mousse nodig.

De mousse is heerlijk luchtig en nagenoeg geurloos. Door de bruinkleurige Colour Guide weet je precies waar je de mousse al hebt aangebracht en waar niet. Dat werkt heel prettig. Door de lichte textuur van de mousse, wordt het product heel snel door de huid opgenomen en blijft er geen laagje of plakkerig gevoel achter.

Shop de Glove hier online

 

TanOrganic adviseert om na het aanbrengen een paar minuutjes te wachten, voordat je je aankleedt. Zo kan de mousse goed opdrogen en loop je niet het risico dat de Colour Guide afgeeft op je kleding. Het is een advies waar ik me braaf aan houd, hoewel ik het idee heb dat de mousse al veel sneller volledig is opgedroogd. Anyway… better safe, than sorry.

Sit back, relax…

Na het aanbrengen gaat de Dihydroxyacetone (DHA), verkregen uit natuurlijke suikers, voor je aan de slag. Dit ingrediënt ontwikkelt zich in ongeveer 8 uur tot een mooie bruine kleur. Het is belangrijk dat je in de eerste vier uren na het aanbrengen van de TanOrganic Self Tan Mousse je lichaam volledig droog houdt. Ga dus niet douchen, zwemmen en probeer transpireren te voorkomen. Kortom… sit back and relax!

Na deze vier uur kan je de Colour Guide eventjes afspoelen onder de douche. Dat is wel een grappige gewaarwording, want dan zie je inderdaad dat je bad- of douchewater verkleurt, terwijl je lijf zijn pas verworven bruine kleurtje behoudt. Na het afspoelen van de Colour Guide voelt mijn huid fluweelzacht aan.

Dit is mede een reden waarom je je lichaam de eerste uren volledig droog moet houden. Doe je dat niet, dan geeft de Colour Guide af op je kleding en dat wil je uiteraard voorkomen.

Laagjesconcept

TanOrganic gebruikt voor al haar zelfbruiners een ‘laagjesconcept’. Dit betekent dat je voor een diepere bruining simpelweg een tweede en eventueel derde laagje aanbrengt. Wacht hiermee wel totdat de DHA volledig is uitgewerkt en besluit dan of je nog een extra laagje wilt. Je kunt de kleur immers pas goed beoordelen na acht uur.

Het resultaat na één laagje: mijn rechterbeen (links op de foto) heeft een subtiel bruin vleugje kleur.

Het resultaat na twee laagjes: een diepere bruining op mijn rechterbeen.

Kleur bekennen en onderhouden

Ik vind het resultaat zeer natuurgetrouw. En ook het vervagen van de kleur gaat heel natuurgetrouw; geen vlekken of vegen te bekennen, zelfs niet na een paar dagen. Ook is mijn huid niet droger geworden door het gebruik van de TanOrganic Self Tan Mousse. Ik gebruik wel regelmatig de TanOrganic Multi Use Dry Oil. Want op een goed gehydrateerde huid komt een bruin kleurtje nu eenmaal beter tot zijn recht.

Na wat uitproberen en finetunen, merk ik dat ik mijn bruine kleur goed kan onderhouden, wanneer ik de TanOrganic Self Tan Mousse eens per 6-7 dagen opnieuw aanbreng. Deze frequentie zal voor iedereen ietsjes anders zijn, want geen enkele huid is immers hetzelfde. Zo’n wekelijkse TanOrganic sessie is een kleine moeite, als je het mij vraagt. Zeker als dit je een hele zomer lang een mooie, 100% natuurlijke (zowel qua ingrediënten als resultaat…) en bovenal 100% vrij van schadelijke effecten (lees: geen risico op huidkanker) bruine teint oplevert.

Dan ga ik nu mijn linkerbeen bijbruinen 😉

Shop hier online

 

*** Tot slot nog een leuke tip en een fijne kortingsactie***

Wil jij voor een zacht prijsje kennismaken met TanOrganic? Dan heeft het merk een hele leuke probeerverpakking van de Self Tan Oil, geschikt voor lichaam en gezicht.

Shop de probeerverpakking hier

 

En gebruik je de code MOUSSE10 bij je bestelling, dan ontvang je tot en met 31 augustus maar liefst € 10,- op deze gereviewde mousse!

 

Lees ook