Hoe simpel kan het zijn: get your natural glow....

07:51 - 04:42
luistertijd 07:51 - leestijd 04:42

Op een van de mooiste dagen van het voorjaar in 2017 ontving ik ook een van de zonnigste facials sinds tijden. Natuurlijk, met fijne zachte geuren, en een fantastisch huidgevoel na afloop: mijn experience met Annemarie Börlind, een Duits grotendeels plantaardig huidverzorgingsmerk.

Ik ken het merk al vele jaren (het bestaat al sinds 1959), maar ik zie de laatste jaren een behoorlijke groeispurt in innovaties, en dat is ook het mooie aan het segment voor natuurlijke huidverzorging. Er komt steeds meer kennis op moleculair niveau over de huid, maar ook over plantenstoffen en zo kan een mooie connectie gemaakt worden.

Mijn Annemarie Bōrlind behandeling is gericht op een goede, maar milde reiniging, en afsluitende verzorging met anti-aging producten en zonverzorging. Hiervoor ben ik te gast geweest in het heerlijk landelijke Zwanenburg, onder de rook van Amsterdam, bij de salon van Marcelle Cremer, The Beautyspecialist.

Lekker ‘ouderwets’ poriën reinigen!

Zoals ik vertel in het filmpje was ik heel blij om weer eens een uitgebreide, ‘ouderwetse’ poriereinigende behandeling te krijgen. Mijn poriën lopen gewoon snel vol. Met huidvet en melanine ophopingen. Hierdoor krijg ziet mijn huid er op de neus grover uit. Ik ben me er zeer goed van bewust dat je je huid bij make-up gebruik goed moet reinigen, maar ik ken werkelijk geen enkel make-upproduct en crème dat géén comedonen veroorzaakt. Eigenlijk verstoppen alle producten wel mijn porīen.

Cleansingbrushes zijn handig, maar helaas vergeet ik ze nog wel eens te gebruiken, en ook niet eenvoudig te gebruiken op je neus. Ik merk ook, dat naarmate ik ouder word, poriën toch moeilijker schoon te maken zijn. Ik heb eigenlijk geen idee waarom. Is het makkelijker als de huid nog heel veerkrachtig is, of is de huidvetsamenstelling anders als je jonger bent?

Mijn huid wordt heerlijk ouderwets onder het stoomapparaat gezet en daarna worden de meest zichtbare poriën leeggemaakt.

In deze behandeling gebruikt ze een paar bijzondere producten die ik nader wil bespreken:

Mooie peelings

Börlind heeft een aantal hele mooie peelingproducten in het assortiment zitten. Regelmatig peelen moet echt onderdeel uitmaken van je verzorgingsritme. In de zomer helpt het om de ruwheid van je huid doordat deze zich verdikt onder invloed van uv-b straling te minimaliseren, waardoor je glow mooier blijft. Het helpt ook om verstopte poriën tegen te gaan. Ook zonnecrèmes hechten zich erg goed aan de huid, en moet je er goed afwassen. Een peeling helpt extra.

De Effekt-peeling bevat kleine korreltjes gevuld met jojoba-was. Dode huidcellen worden gemakkelijk verwijderd, doordat de verhoorning van de huid iets wordt verweekt. Zo kan ook talg makkelijker uitvloeien. De huid krijgt een fris aanzien, wordt mooi glad, en voelt soepel aan dankzij de verzorgende stoffen van jojoba en sheaboter. Er wordt geen microplastic in gebruikt. Vegan-approved. Lees hier meer over de stoffen in dit product.

SHOP hier de Effekt peeling

 

De Enzym peeling op basis van poeder dat je wat opschuimt (de schuimstof heet sodium lauroyl glutamate en is een makkelijk afbreekbare plantaardige stof) met water is zeer geschikt voor een gevoelige huid. De natuurlijke enzymen verweken de hoornlaag iets waardoor de huid gladder en frisser wordt en er lekker schoon uitziet. Er zitten geen scrubbende deeltjes in. Je laat het een minuut in werken en spoelt het af met water. Er zit ondermeer kaoline klei in, zetmeel, een beetje talk en een galactarisch zuur. Je leest hier meer over de werkzame stoffen.

SHOP hier de enzymatische peeling

 

Het 2-in-1 black mask is een heel fijn masker voor de gecombineerde huid en je T-zone. Het laat een gematteerd huidbeeld achter, een heerlijke zachte huid en een iets fijnere porie-structuur. Dit product is zo zacht dat je het echt elke dag kan gebruiken, zoals ik ook regelmatig doe op mijn neus alleen. Er zit ondermeer bentoniet klei en in gladmakend rijstpoeder. Je leest hier meer over de stoffen. Dit is echt een van mijn favoriete producten.

SHOP het black mask hier online

 

 

Börlind heeft een mooi anti-zonnebrand product dat dankzij toevoegingen van extra verzorgende plantaardige stoffen (uit biologische verbouw) uv-schade probeert te minimaliseren door het onschadelijk maken van vrije radicalen. De zonnefilters bestaan uit een mix van anorganisch titaniumdioxide en het synthetische uv-a filter diethylamino hydroxybenzoyl hexyl benzoate (een filter van BASF met hoog veiligheidspredikaat). Je kunt dit product in de zomer als je dagcrème gebruiken vanwege de verzorgende toevoegingen. Wel regelmatig opnieuw opbrengen als je buiten bent. Lees meer over de stoffen in dit product.

SHOP deze DNA beschermende zonnecreme hier online

 

Voor wie het belangrijk vindt: Annemarie Börlind heeft nooit dierproeven gebruikt, alle producten zijn geschikt voor vegetariers, en er zijn ook diverse producten voor vegan lifestyles. De producten zijn EcoControl gecertificeerd.

Wat vind ik ervan?

Het was voor het eerst in vele, vele jaren dat ik weer een Börlind facial onderging. Het merk gaat niet mee in de high tech cosmeceutical trend, daarvoor is en blijft het een vriendelijk eco-organic merk, maar binnen dat umfeld zie je wel innovaties die passen bij de lifestyle van Börlind. Het merk zoekt haar eigen semi-natuurlijke weg om met respect voor het huidmilieu antwoord te vinden op hedendaagse huidproblemen door uv-schade en gewone veroudering. En dat is fijn.

Mild maar hoogwaardig – the natural glow

De formuleringen zijn mild maar zeker hoogwaardig, zonder irritaties te veroorzaken. Het hoeft niet hardcore van Börlind, het welzijn staat voorop. Er wordt goed nagedacht over het optimaliseren van de natuurlijke huidmechanismen en dat vertaalt zich terug in een grote schare, trouwe fans. Ook Marcella vertelt me dit: ‘Vrouwen die jarenlang merken kochten verkrijgbaar bij de apotheek zijn helemaal om, ze willen nooit meer anders dan Börlind. Hun huid straalt, ze genieten van de geuren en het huidgevoel. Het is erg mooi om te zien.’

Ik kan ook niet anders beamen: ik ga met een zachte, opgefriste huid naar huis. Naturally glowing, zonder dat daarvoor een trucendoos moest worden geopend. Gentl, the way it is….

 

‘Wat ik niet kan eten, smeer ik niet op mijn huid,’ aldus oprichtster Annemarie Linder ooit….

Lees ook