Esther wil nu heel graag gestreeld worden….

05:04 - 03:02
luistertijd 05:04 - leestijd 03:02

Getest YSL Mon Paris Eau de Toilette

“Het gezicht van de liefde. Een intiem moment, hoog op de daken van Parijs. Hij houdt haar stevig vast. Zij nestelt zich in zijn armen, haar haar als een waterval over de balustrade. In de verte waakt de Eiffeltoren over een zachtgrijze stad onder een hemel met de kostbare helderheid van YSL Mon Paris Eau de Toilette. Hun ogen lopen over van liefde wanneer ze zachtjes proeven van de maalstroom van de liefde.”

https://www.youtube.com/watch?v=Y5LAD8GdKr8

Dit schrijft YSL over de nieuwe Eau de Toilette-variant op de vorig jaar uitgebrachte Eau de Parfum Mon Paris. Deze Eau de Toilette werd bedacht door Olivier Cresp, Dora Baghriche en Harry Fremont, de parfumeurs die ook Mon Paris Eau de Parfum ontwikkeld hebben. Zij bundelden hun drie visies op de liefde in één geur. Zo ontstaat er een totaal nieuwe chypre, aldus YSL.

Shop hier online

Wat is een chypre eigenlijk?

Chypre is de naam die gebruikt wordt voor een bepaalde groep parfums. Kenmerkend voor deze parfums is het gebruik van een akkoord van houtige geuren. Meestal bevat een chypre parfum ook een kleine hoeveelheid patchouli. Leuk weetje: de naam Chypre komt van het parfum Chypre uit 1917 dat door parfumeur Francois Coty werd ontworpen. Hij noemde het parfum Chypre, omdat het hem deed denken aan het eiland Cyprus, vertaald in het Frans naar Chypre.

BeautyJournaal schreef hier ook al eerder over: lees het hier.

Drie verschillende soorten chypre

Chypre geuren kun je op hun beurt weer onderscheiden in drie groepen

Ik ben er in de loop van de jaren achter gekomen dat mijn favoriete geuren allemaal chypre geuren zijn. Bijvoorbeeld: Miss Dior van Dior, Coco Mademoiselle van Chanel en Si van Armani. YSL geeft zelf aan dat dit een totaal nieuwe chypre zou zijn. Een vierde categorie als het ware. Persoonlijk vind ik deze geur gemakkelijk in de categorie ‘chypre bloemig’ passen. Terug naar Mon Paris dus…

Hoe ziet liefde in een flesje eruit?

Mon Paris zit in een geslepen glazen flacon – met afgeronde hoeken – die kleur krijgt door de roze eau de toilette die het doorzichtige flesje vult. De hals is mooi afgewerkt met een soort van zwarte tule strik (dit is de zogenaamde ‘lavalliere strik’) met een haute couture look. De flacon straalt zowel zachtheid en liefde uit door de roze tint van Mon Paris, als ook sensualiteit door deze zwarte gaasachtige strik. En dat is juist wat de ontwerpers willen bereiken: duizelingwekkende liefde waar de vurige geliefden een dolle verliefdheid beleven in Parijs, de stad van de liefde!

Shop hier online

De flacon doet mij zeker denken aan Parijs. Ik sluit mijn ogen en zie de Moulin Rouge… sexy en vrouwelijk met haar kant en satijnen strikken, de slotjesbrug waar vele geliefden hun liefde vastleggen en het sleuteltje in de Seine gooien, de Franse terrasjes rondom de Eiffeltoren met Franse chansons op de achtergrond, waar je elkaar diep in de ogen kunt kijken…

Maar belangrijker: hoe ruikt liefde?

De eerste verleidelijke geuren die naar boven komen zijn framboos, braambes en bergamot. Al snel opgevolgd door witte jasmijn een drupje pioenroos, geaccentueerd met frisse oranjebloesem. Na deze frisheid komt patchoeli, witte muskus en het warme ambrox.

Shop hier online

Wanneer ik de geur draag, voel ik mij vrouwelijk, zacht… het vraagt om aangeraakt te worden. Het is een geur die je wilt dragen bij mooie lingerie, een sexy en toch stijlvol jurkje en hakken om een romantische avond met je geliefde te beleven. Het liefst onder het maanlicht dat weerspiegelt in de Seine.

Wat vind ik van Mon Paris eau de toilette?

Ik vind het een heerlijke geur. Fris, maar ook bloemig warm. Ik vind het een heel toegankelijke geur voor iedere vrouw. Wat ik wel merk, is dat ik gedurende de dag nog 1 tot 2 keer bijspuit om de geur goed te blijven ruiken. Dit kan komen doordat het een Eau de Toilette is en geen Eau de Parfum. Ik houd er zelf namelijk van als ik, zeker een voor mij nieuwe geur, om me heen kan ruiken en dat is helaas niet het geval. Voor mij zou dan de Eau de Parfum van Mon Paris een betere keuze zijn, want aan de geur ligt het absoluut niet!

Shop hier online

 

 

Pluspunten Minpunten
  • Vrouwelijke en romantische geur
  • Door de lichtere Eau de Toilette variant heel toegankelijk
  • Schitterende flacon
  • Geen heel vernieuwende chypre
  • Eén tot twee keer bijspuiten per dag wel een must om de geur goed te blijven ruiken

Lees ook