BABOR Beautyvideo's Brands we love Couperose Gevoelige huid Gezicht Rimpels en slapte Schone huid

Getest! Monique krijgt Babor Cellular Lifting Treatment facial

Redactie, Monique
Geschreven door Redactie, Monique

Babor Cellular Lifting Treatment!

Ik had het afgelopen jaar al kennisgemaakt met diverse producten van Babor, waaronder een geweldige cleansingtool (eh, ja er komt binnenkort een nieuwe, die we ook gaan reviewen!), een heerlijke cleanser, en andere testers hadden zich al op de Booster serums gestort. Maar een facial? Dat moest er nog van komen, en voila, bij de prachtige spa Blitz in Heemstede onderging ik de Cellular Lifting Treatment, mijn eerste Babor facial!

Deze gezichtsbehandeling is speciaal gericht op het verstevigen van de verslappende huid, daarbij wordt de behandeling van rimpeltjes in de slipstream meegenomen.

Maar de focus ligt bij verslapping. Dit vind ik interessant omdat ik niet zozeer een rimpelaar ben maar wel een verslapper: wat betekent dat ik nog genoeg collageen en elastine in mijn huid heb, maar mijn vet’pads’ wel uitzakken richting kaaklijn, wat zich dan ook weer uit in een onderkin en sneller verslappende hals.

Het inzicht in verschil tussen verrimpelen en verslappen kwam pas rond 2000 naar buiten. Het uitzakken van het onderhuidsvetweefsel heeft ook met spiergebruik te maken, ergo: met spierverslapping.

 

 

Centrale middenvelder: de Doorbloedingsgel….

Massagetechnieken zijn erg belangrijk bij het behandelen van een verslappende huid. Steviger spieren zorgen voor een mooiere contour. In deze behandeling worden dan ook speciale grepen gebruikt voor de kaaklijn: Babor noemt het de V-shape massage voor de kaakcontour. En daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de actieve stoffen in de producten ook zo goed mogelijk in de huid worden opgenomen.

Hiervoor wordt een heel speciale maar voor Babor zeer bekende carrier gebruikt: de Doorbloedingsgel. Je huid gaat er enorm van blozen. Door de verhoogde doorbloeding worden ook de werkzame stoffen beter opgenomen. Tevens resulteert het in een heel frisse teint. Alsof je lekker naar de sportschool bent geweest.

Bekijk de facial stap voor stap in dit filmpje dat ik maakte:

De meest belangrijke werkzame stoffen in deze behandeling zijn hyaluronzuur en collageen, aangevuld met peptiden. Beiden stoffen zijn krachtig vochtbindend. Peptiden hebben signaalfuncties als eiwitten, meestal voor versteviging – de beroemde collageen prikkel. De behandeling is opgebouwd rond het Doorbloedingsmasker dat binnen 30 seconden de doorbloeding van de huid naar enorme hoogten brengt.

Vuurrode wangen door de doorbloedingsgel. Het is even schrikken, maar het eindresultaat is bijzonder.

Even geduld hebben, maar wat een frisheid!

Omdat ik couperose op mijn wangen heb, wordt mijn huid roder dan rood en daar schrik ik wel even van, maar Merel stelt me gerust – het trekt weer weg. En ja hoor, zelfs bij couperose wangen, want twee uur na de behandeling zie ik er super fris en lichtblozend uit. Mijn zorgen waren voor niets. En dat frisse effect zie ik ook de volgende dag nog. Huidbehandelaars zeggen dat een couperose huid juist extra geprikkeld mag worden om zo de haarvaatjes sterker te maken.

 

 

Eerst doorbloeden, dan peelen

Het masker blijft 30 seconden op je huid en wordt daarna gevolgd door een fruitzuur peeling. Pittig omdat je huid al in hoogste staat van doorbloeding is en de fruitzuur peeling die er 10 minuten opblijft, trekt je huid echt strak als gevolg van de versterkte zuurinwerking nu.

Massages voor verbetering van de huidstevigheid

De behandeling wordt dan vervolgd met het inmasseren met het V-shape en Refill serum, ofwel het Dual Facelift Serum. Er zitten Edelweissextracten in die de mitochondriën in de huid, de energieleveranciers voor elke huidcel, stimuleren. Er zit ook een peptidencocktail in een voor plumping effect en stimulans van het collageen en elastine. Doel is verbetering van de huiddichtheid om te voorkomen dat huid verder gaat hangen/verslappen.

Dit gecombineerde serum (in de salon gebruikt Merel het los, maar voor thuis, koop je een twee in een verpakking als hieronder afgebeeld) verdient speciale aandacht! Het is een verstevigend en huidopbouwend serum. De bedoeling is de contouren weer wat strakker te maken. V-Shape geeft de lift aan de huid, door verbetering van de huidspanning. Het bevat krachtige anti-oxidanten tegen afbraak van vitale celfuncties en beschermt de cellulaire matrix waarin de cellen zijn opgeborgen, en werkt in op collageen I en IV. Het Refill serum beschermt eiwitten die eveneens de cellulaire matrix beschermen (fibrilline), en beschermt en geeft prikkels aan het elastine netwerk in de huid.

 

Vervolgens gaat Merel masseren met de Collageen Booster Cream, met krachtig vochtherstellende stoffen zoals collageen, olie van macadamia, avocado en sesamolie, squalaan en hyaluronzuur, en Palmitoyl tripeptide-5 en tripeptide-2. De crème heeft een luchtige structuur en trekt mooi in, zonder vettigheid.

 

 

Daarna brengt ze weer een masker aan die bestaat uit een mix van het V-shape en het Refill serum in combinatie met crème, en dat laat ze 15 minuten intrekken. Ze sluit weer af met de Collageen Booster Cream en een zonverzorging.

 

Get that work out!

Ik maak me aanvankelijk nog zorgen om de roodheid van mijn huid, maar echt, na twee uur is dit verdwenen en zie ik er rozig uit en zo voel ik me ook, alsof ik een heerlijke work-out heb gehad.

Wat je gaat doen in kuurverband

Als je een kuur van zes behandelingen gaat doen, zullen de eerste drie bestaan uit de optimalisatie van de hydratatie en collageenstimulatie (bevordering van de soepelheid en elasticiteit van de huid)  en de laatste drie behandelingen zullen specifiek op versteviging van de huid uitgevoerd worden met meer massagetechnieken en verstevigende werkzame stoffen, met als doel de huid gladder en het aangezicht er slanker uit te laten zien.

Het resultaat na 2 uur

Meer weten over BABOR?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.