Vichy, Guerlain, Keune, Clinique, Dokter Leenarts, MAC, Lycon, Ellis Faas...

12:21 - 07:24
luistertijd 12:21 - leestijd 07:24

BeautyJournaal testpanel favorieten mei 2017

In mei hadden we de eerste zomerse dagen en dat zie je meteen terug in de testpanel favorieten van afgelopen maand. Van een mooie zonnige blush tot een krachtige deoroller om zweetluchtjes tegen te gaan. En natuurlijk fijne producten voor door de zon beschadigde lokken of huid. Lees mee!

Gerti: Vloeibare lippenstiften van Ellis Faas

Een jaar geen make-up kopen! Dat was mijn goede voornemen voor 2017. Het is nu bijna juni en ik ben nog niet overstag gegaan. Eigenlijk is het ook helemaal niet zo moeilijk. Ik herontdek namelijk producten die ik al een tijd heb, maar vergeten was. Of die achter in de la beland waren. Niks leukers dan shoppen in je eigen stash. Zo zijn deze maand mijn lippenstiften van Ellis Faas favoriet. Ik heb er een stuk of 7. Dat is niet gering. Dus waarom zou ik überhaupt nieuwe lippenstiften kopen?!

Wat maakt deze vloeibare lippenstiften zo goed? Ze zijn erg goed gepigmenteerd, vooral de 100 en de 400 serie. De 300 serie is en sterk gepigmenteerde gloss, de 200 serie zit ertussenin. Met het sponsje breng je de lippenstift gemakkelijk aan. Let wel, de 300 serie heeft een kwastje, maar omdat dit meer een gloss is, past dat goed. Een gloss vraagt namelijk een iets  minder uitgesproken contour en daar helpt een kwastje bij.

De houdbaarheid van de lippenstiften is goed. Ook droogt de lippenstift je lippen niet uit. Het risico van vloeibare lippenstiften is natuurlijk dat ze nogal makkelijk buiten je liprand ‘bewegen’. Dat is met Ellis Faas minimaal. Natuurlijk helpt een lipliner ook, maar daar heb ik niet altijd zin in. De verpakking vind ik het enige minpunt. Ja, hij is gelikt en ziet er fancy uit. Maar de stiften zijn groot en neem je daardoor niet zo makkelijk mee. Waarom dan toch mijn maandfavoriet? Vanwege de prachtige intense kleuren! L403, een prachtig fuchsia. L101, bloedrood, ook wel Ellis Red genoemd. L103, helderrood, perfect voor de zomer. L104, donker fuchsia… En zo kan ik doorgaan.

Shop hier online

 

 

Dian: MON Guerlain Eau de Parfum

Een tijdje geleden maakte ik kennis met de geur MON Guerlain van Guerlain. Ik merkte dat ik er de afgelopen maand steeds vaker naar greep en daarom is dit parfum absoluut mijn favoriet van het moment. Het parfum heeft een fris oriëntaalse geur, geïnspireerd door Angelina Jolie. De hoofdnoot is vanille, maar ook lavendel, jasmijn en sandelhout vind je terug in deze poederachtige geur.

Het parfum is in eerste instantie heel fris, maar na verloop van tijd wordt hij steeds wat warmer en romiger op de huid. Wat ik vooral erg fijn vind, is dat de geur niet enorm sterk is, maar wel voldoende aanwezig. Ook hoef je niet vaak bij te sprayen, de geur blijft best een tijdje hangen. Fijn! Wat mij betreft is dit parfum niet echt seizoensgebonden. Ik zou hem zo het hele jaar door kunnen dragen zonder de geur zat te worden.

De flacon is redelijk strak en simpel, maar heeft toch een chique uitstraling. In mijn flesje is zelfs mijn naam gegraveerd, dat maakt het wel extra speciaal. MON Guerlain is mijn perfecte match!

Shop hier online

 

Danielle: MAC Powder Blush

Wat ik voor een ander meteen zie en duidelijk weet te kiezen – namelijk welke kleur blush het beste past – vond ik bij mezelf altijd lastig. Ik probeerde verschillende tinten; van heel licht roze tot warme glinsterende bronze tinten. Ik kwam er maar niet uit wat ik nou echt mooi bij mijzelf vond. Wel weet ik dat een matte blush het best werkt bij mijn huid, omdat deze niet altijd even egaal is. Maar ook daarvan zijn er zoveel…

Deze maand lijkt er een einde te zijn gekomen aan mijn zoektocht met de MAC Powder Blush in de kleur Harmony. Eindelijk een blush gevonden met de perfecte kleur en bovendien een matte blush.

Met de blushes van MAC ben ik als MUA natuurlijk al langer bekend en ik werk er graag mee. Ze geven een mooie kleur aan de wangen en het gezicht. Ze bevatten lekker veel pigment en zijn goed uit te blenden. De kleur blijft de hele dag aanwezig. De blush is een mooi formaat, makkelijk om mee te nemen en gaat lang mee.

De kleur Harmony is mooi neutraal en eigenlijk geschikt voor ieder huidtype. Wat ik ook super fijn vind aan deze kleur is dat je er ook goed mee kunt shapen. Je kunt zelf eenvoudig de juiste hoeveelheid bepalen. Mooi naturel voor overdag of net wat extra’s voor de avond. Of dus voor het shaken. Als je mij nu zou vragen om één product te kiezen om mee te nemen op reis, dan zou het absoluut deze blush zijn.

De blush los is verkrijgbaar bij de MAC stores en onder andere bij Douglas.

 

Karmelita: Lycon Oil Free Sugar Scrub

Met deze milde olievrije body suikerscrub houd ik mijn huid het hele jaar door zacht, in de zomer wordt mijn huid mooi egaal bruin en een niet geheel onbelangrijk detail; het voorkomt ook nog eens ingegroeide haren na waxen of scheren. Zelf kies ik altijd voor de Coconut & Vanilla (verrijkt met Coconut Juice), maar ook de andere geurlijnen zijn overheerlijk. Voor een echte spa treatment in je eigen badkamer!

Lycon Oil Free Sugar Scrub exfolieert (suiker) en hydrateert (glycerine) zonder dat er een spoortje van olie of een scrubkorreltje achterblijft, zodat poriën niet verstopt raken. Verkrijgbaar in Apple & Cranberry, Pomegranate, Mango & Guave, Pink Grapefruit, Lavender & Chamomile en Coconut & Vanilla.

Shop hier online

 

Esther: Vichy Anti-Transpiratie Deodorant 48u voor de gevoelige of geëpileerde huid

Al jaren gebruik ik deodorant rollers van Vichy, zo ook de Anti-Transpiratie Deodorant 48 uur voor de gevoelige of geëpileerde huid. Waarom de deodorant dan juist deze maand mijn favoriet is? Om de eenvoudige reden dat het de afgelopen maand ontzettend warm weer was en deze deodorant mij een fris gevoel geeft, zodat ik door de warmte en transpiratie niet bang hoef te zijn dat ik nare geurtjes om me heen krijg.

Deze deodorant is extreem zacht voor de gevoelige okselhuid, bevat geen alcohol en parabenen en heeft een neutrale geur, omdat er geen parfum is toegevoegd. Ik vind dit prettig, omdat de deodorant dan niet kan ‘botsen’ met je parfum.

Shop hier online

 

Corine: Clinique Moisture Surge Hydrating Supercharged Concentrate

Mei was een warme maand met veel zonnestralen. In Nederland en in het buitenland, want ik heb de meimaand grotendeels reizend door Australië en Azië doorgebracht. En hoe fijn het ook is om in de zon te zijn, de UV-stralen

kunnen je huid flink aantasten. Tel daar de droge vliegtuiglucht nog eens bij op en het resultaat is al snel een droge huid. Gelukkig ontdekte ik afgelopen maand de Moisture Surge Hydrating Supercharged Concentrate, Cliniques nieuwste product in de Moisture Surge lijn.

Zie het als een vochtboost voor je droge en doffe huid. De ultralichte geltextuur wordt razendsnel door je huid opgenomen en bevat de zogenaamde Liquid Sphere Techniek. Deze bestaat uit ingekapselde vitamine E en vitamine C bolletjes die openbarsten bij gebruik om antioxidanten vrij te geven, die je huid beschermen tegen de oxidatieve schade van vrije radicalen. Daarnaast bestaat de Liquid Sphere Techniek uit in elkaar grijpende polymeren, die werken als vochtmagneetjes. Deze polymeren sealen als het ware vocht in de huid en helpen zo je huid om vocht vast te houden.

Je gebruikt Moisture Surge Hydrating Supercharged Concentrate op een gereinigde huid, als een serum (in combinatie met dag- of nachtverzorging) of als een moisturizer. Vaak geeft je huid zelf wel aan wat voor jou het beste is. Tijdens een lange vliegreis breng ik het product om de paar uur opnieuw aan. Over je make-up inkloppen op droogtelijntjes rondom je ogen werkt ook heel goed. En tot slot is het door de frisse geltextuur ook een uitstekende verkoelende after sun, zeker als je de handige pompflacon in de koelkast bewaart. Een aanrader voor de zomer!

Shop hier online

 

Su: Keune Care Satin Oil Mask

Afgelopen maand was het heerlijk weer in Nederland. Het zonnetje is eindelijk doorgebroken en daar genot ik volop van. En mijn haren ook. Door de zon worden mijn haren vaak wat droger en doffer. Om het weer terug te brengen naar een mooie glow, heb ik naast mijn gekleurde haarmasker een voedend haarmasker aan mijn wekelijks ritueel toegevoegd.

Keune Care Satin Oil Mask herstelt mijn haren tot in de puntjes. Door de oliebasis en rijke oliemelange (papayazaad-, maracuja-, amandel- en monoi-oliën) geeft het extra voeding en maakt het masker mijn haren zijdezacht.

Een kleine tip! Je kunt het masker inmasseren op gewassen haar, inwikkelen in een handdoek en na 3-5 minuten uitspoelen. Of wat ik soms ook wel doe, is het masker aanbrengen op gewassen haar en dat een nachtje laten zitten en de volgende dag uitspoelen. Hierdoor merk ik dat mijn haren langer hun natuurlijke glow vasthouden.

Shop hier online

 

Monique: Dokter Leenarts anti-zonnebrandcreme

De Nederlandse dermatologe en aimabele vrouw Marjolein Leenarts zet zich met hart in ziel in voor onze huid, en in het bijzonder voor de kinderhuid. Ze heeft er vorig jaar een speciale verzorgingslijn voor ontwikkeld, die nu ook bij Etos te koop is en dit jaar is daar haar anti-zonnebrand bij gekomen. Suncare SPF 30 en 50, in crème, in tube. Met UVA- en UVB-bescherming, en – hoe fantastisch – het Huid Allergie Keurmerk! Dit houdt in dat het product echt door de malle molen is gegaan om te voldoen aan de zeer strenge eisen voor gevoelige huiden. Geen nanotechnologie, geen geurstoffen, geen parabenen, geen wolalcoholen.

Tried and tested! De producten voelen uitstekend aan op de huid. Niet te vettig en prettig geurloos. Ze geven een uitstekende bescherming als je om de paar uur opnieuw aanbrengt, zoals het hoort. En die verpakking? Die is gewoon superleuk, met haar vriendelijke gezicht, haar naam erop en duidelijke statements en gebruiksinstructies. In 2015 won ze ook een speciale prijs voor innovatie van het onafhankelijke Huidfonds. Geen van de gebruikte UV-filters staat namelijk op de ‘zwarte’ lijst!

Bestel haar babyproducten hier online

 

Bestel haar anti-zonnebrandcreme (en natuurlijk ook de andere producten) hier online via haar eigen webshop.

Lees ook