shop Collistar Supertanning Water Moisturizing Anti-Salt spray Deze hydraterende spray met bruinversneller, aloë vera en fijne gouddeeltjes houdt je huid soepel in de zon, en geeft glow. Onder of over je anti-zonnebrandproduct heen. Bevat géén UV-filters. Bekijken Ik ken het Nederlandse bedrijf De Traay al vele jaren. Zij bieden een ruim assortiment natuurlijke producten van […]

06:47 - 04:04
luistertijd 06:47 - leestijd 04:04

Ik ken het Nederlandse bedrijf De Traay al vele jaren. Zij bieden een ruim assortiment natuurlijke producten van diverse biologische honingsoorten, stuifmeelkorrels, wijn, gelee royale tot cosmetica. Natuurlijk en traceerbaar, vriendelijk en niet meer weg te denken uit mijn beautywereld. Knap, want in deze tijd van overkill aan nieuwe producten en merken, weet dit bedrijf haar DNA te waarborgen en te blijven doen waar zij goed in is. Onverstoorbaar. Ik mag dat wel. Laat je niet gek maken, wat goed is, is goed, en met kleine moderniseringsaanpassingen blijf je altijd in the picture.

Alle producten van De Traay zijn vrij van synthetische geur- en kleurstoffen en zijn voorzien van het BDIH keurmerk, een keurmerk voor natuurlijke cosmetica. In de cosmetica wordt biologische fairtrade honing gebruikt en De Traay ondersteunt ook diverse projecten die de natuur en de bijen een handje helpen. Wat een mooie combinatie!

Ik heb de Reinigingsschuim met Lavendel, de Rozemarijn dagcrème en de  Lavendel en sinaasappel body olie getest

De reinigingsschuim met Lavendel zit in een fijne pomp die ook een goede dosering schuim afgeeft. Hij is zuinig in gebruik. Het verdeelt lekker romig over de huid en is ook niet meteen opgelost. Dat vind ik fijn, dat kan ik nog even masseren. Ik de gebruik de reiniger niet om sterk gepigmenteerde make-up te verwijderen, dat doe ik eerst met een olie. Het schuim is mijn tweede reinigingsstap dus. Behalve ’s ochtends.

Zoals je van een fijn natuurlijk product mag verwachten heeft het een zachte, frisse geur. Niet overdadig, maar bescheiden. Vanwege het schuim kan ik hem ook fijn combineren met een elektrische cleansingbrush.

Mijn huid is schoon en zacht. Deze is geschikt voorde normale tot vettere huid. Bij vlagen kan mijn huid droog zijn en dan ruil ik hem even in voor een creamcleanser, om wat trekkerigheid te voorkomen. Maar over het algemeen is mijn huid en deze cleanser een prima setje!

Als je echt een droge huid hebt, adviseer ik je een speciale cleanser te gebruiken die daarvoor geschikt is, zoals de Gelee Royale reinigingslotion of -milk voor de normale tot droge huid. De reinigingsschuim Lavendel is bedoeld voor de gezonde, intacte huid.

Ingrediënten:  Aqua, Glycerin, Sodium Cocoyl Glutamate, Alcohol, Coco-Glucoside, Mel*, Lavandula Angustifolia Oil*, Polyglyceryl-10 Laurate, Sodium Anisate, Sodium Levulinate, Lactic Acid, Citric Acid, Parfum**, Linalool. (* van biologische oorsprong)

SHOP HIER ONLINE

 

 

De Rozemarijn dagcrème verzorgt, hydrateert en is bedoeld voor de gevoelige huid. Er zitten beschermende stoffen in voor de huidbarrière zoals bijenwas, biologische fairtrade honing, kamille-extract, zoete amandel-, macadamia- en essentiële rozemarijnolie. De geur van rozemarijn is ook heel subtiel aanwezig. De crème is licht-groenig.

Ik vind het een uitermate prettige crème. Hij is mooi van structuur en trekt goed in. Je voelt dat er een licht beschermend laagje op de huid ligt en dat is fijn als je huid droger en trekkeriger is, maar het voelt niet vet aan. Normaal zorgen siliconen voor dit effect, maar bijenwas, op een mooie wijze construeert kan dit ook heel goed. Chapeau!

Ik gebruik de crème bijvoorbeeld graag in combinatie met een hydrofiele plantaardige gezichtsolie als serum en daaroverheen deze dagcrème, en dan neem ik meteen lekker mijn decolleté mee. De crème is zo zacht geformuleerd dat ik hem zelfs na milde peelings goed kan verdragen.

Ingrediënten: Aqua, Hamamelis Virginiana Water*, Prunus Amygdalus Dulcis Oil*, Macadamia Ternifolia Seed Oil*, Butyrospermum Parkii Butter*, Alcohol*, Glycerin, Polyglyceryl-6 Distearate, Mel*, Microcrystalline Cellulose, Cera Alba, Cetearyl Alcohol, Jojoba Esters, Chamomilla Recutita Flower/Leaf/Stem Extract*, Tocopheryl Acetate, Rosmarinus Officinalis Leaf Oil*, Cetyl Alcohol, Polyglyceryl-3 Beeswax, Cellulose Gum, Bisabolol, Xanthan Gum, Dehydroacetic Acid, Helianthus Annuus Seed Oil*, Glycine Soja Oil*, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract*, Tocopherol, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Limonene, Linalool. (* van biologische oorsprong)

SHOP HIER ONLINE

 

 

De Body Oil Lavendel en sinaasappel is onverwacht mijn lieveling geworden en ik zou er wel liters van willen hebben. Twee liter pompflessen graag;-) Ik begon met deze body oil tussen neus en lippen door mijn handen mee in de smeren en mijn onderarmen en merkte dat ik het flesje steeds vaker pakte. Waarom? Vanwege het zalige huidgevoel, zo zacht, rijk en vol en toch niet te vettig.

Bovendien ruikt het heerlijk en vooral subtiel naar citrus en een vleugje frisheid van lavendel. Uiteindelijk gingen ook mijn benen en billen mee. En voor je het weet is 100 ml op. Beste mensen bij De Traay, maak gerust grotere verpakkingen van deze heerlijke olie! Zeker nu de zomer eraan komt, en je graag mooi verzorgende, glanzende, gebruinde benen wilt hebben.

Ingrediënten : Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Macadamia Integrifolia Seed Oil, Cera Alba, Limonene, Citrus Sinensis Peel Oil Expressed*, Lavandula Angustifolia Oil*, Helianthus Annuus Seed Oil*, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract*, Linalool, Geraniol, Citral, Coumarin. (* van biologische oorsprong)

SHOP HIER ONLINE

 

De reden dat ik deze producten wilde testen is omdat ik de afgelopen paar jaar regelmatig producten gebruik op basis van bijenwas en honing en ik deze cremes echt geweldig vind. Er is geen mooiere stof in de natuur te vinden dat het geen bijen produceren. We hebben ook al eens een fantastisch artikel geschreven over hoe bijen producten bijdragen aan de genezing van de huid.

 

De Traay verkoopt veel meer prachtige honingproducten, afkomstig van zorgvuldig geselecteerde imkerbedrijven. Ik gebruik zelf ook elk jaar in het voorjaar tot aan de herfst bijenpollen. Ze dragen, vanwege hun zeer waardevolle voedingsstoffen, bij aan mooi haar en helpen ook van binnen uit je huid gezond te houden.

En bekijk ook alle andere segmenten voor huidverzorging, waaronder voor je haar, voor baby’s en voor mannen!

 

Lees ook