Geen fashionmodels, maar jij en ik...en ons haar

06:11 - 03:42
luistertijd 06:11 - leestijd 03:42

Portraits of Personalities door Keune Global Color Director Kimm Koffijberg

Portraits of Personalities is het bijzondere en intieme portret dat Kim Koffijberg (eigenaar van Koffijberg Hairdressers en tevens Global Color Director voor Keune) lanceert. Kimm durft het aan wie ze is, waar ze voor staat en wat ze dagelijks doet samen te brengen in een afwijkende collectie: Portrets of Personalities. Het gaat niet om het maken van een fashion statement, maar om de portretten en levens van haar eigen klanten. In dit artikel zie je de mooiste creaties voorbij komen met de producten van Keune Haircosmetics.

Leestip! Lees hier over het onlangs gelanceerde Keune Streetsalon Platform, met dagelijkse haarinspiratie en tutorials.

Kimm: “Dit jaar heb ik gekozen voor een heel toegankelijke collectie waarvan ik hoop dat iedereen zich in een van de modellen kan herkennen of in hun verhalen. Ik wil dit jaar het accent leggen op de connectie die je als kapper maakt met je klanten. Mijn drive is om door mijn vakmanschap en advies de persoonlijkheid van iemand nog sterker en mooier naar voren te halen. Zodat iemand met behulp van de juiste haarkleur en de juiste coupe in iedere levensfase een krachtig statement af kan geven. Om dit te kunnen benadrukken heb ik in deze collectie niet voor professionele modellen gekozen, maar voor onze eigen klanten. Klanten waar we al langer een band mee hebben en mensen die voor het eerst komen. Met deze collectie voer ik het eerder door mij ontwikkelde I-dentity concept helemaal door.”

Portrait of Nienke (21 jaar)

Nienke vond haar haarkleur saai en het model ”rechttoe rechtaan”. Ze had problemen met stijlen en föhnen en ze wilde graag een natuurlijkere uitstraling hebben. Daarnaast vindt ze haar gezicht vrij bol. Haar grote wens was om een model en kleur te krijgen waardoor haar gezicht smaller lijkt.

De lagen rondom het gezicht werden korter geknipt: de rondingen van haar gezichtsvorm krijgen zo minder aandacht. Qua kleur wordt er gebruik gemaakt van een combinatie van highlights en lowlights met de zogenaamde free hand techniek. Dit zorgt voor een natuurlijk resultaat. Het haar werd tot slot ‘geprept’ met de Prep Spray en Salt Mousse van Keune Blend. Dit legt een stevige basis in het haar en geeft meer mogelijkheden voor de styling. Een prachtig eindresultaat!

Leestip! BeautyJournaal’s Monique testte de Keune Blend Salt Mousse, je leest haar review hier.

Portrait of Ria (67 jaar)

Ria droeg al een tijd halflang en krullend haar en was daar in principe tevreden over. Wel wilde ze wel eens een ‘kortere versie’ van haar model hebben om zo de krul te versterken.

Kimm adviseerde Ria om haar haren een stuk korter te knippen met een pony, in plaats van de schuine lok die Ria voorheen droeg. Door de lagen zo te knippen, vallen deze mooi vol en rond op elkaar, de krul wordt op deze manier net iets bijzonderder. Er wordt gebruik gemaakt van een warme haarkleur die Ria’s huidtint versterkt. Ria laat haar haar opdrogen aan de lucht, zodat haar krul het mooist tot zijn recht komt. Hierbij gebruikt zij alle producten van Keune Care Curl Control. Een prachtig kort kapsel met weinig onderhoud als resultaat!

Portrait of Melanie (36 jaar)

Melanie’s haar had geen ‘model’. Vroeger had ze een kort kapsel, waar ze blij mee was. Toen ze haar haren langer liet groeien, verdween het model en het volume. Ze wilde weer een korte coupe, maar vond het een hele stap.

Het haar werd bij Melanie een stuk korter gesneden en er werd veel luchtigheid in het haar geknipt. Warme haarkleuren versterken haar huidtoon en met verschillende kopertinten wordt er een prachtige balayage in het haar van Melanie gecreëerd. Zo krijgt het haar meer diepte en oogt het luchtiger. Bij de styling ontstaat er een speelse textuur, doordat er zoveel luchtigheid in het haar is gecreëerd. De Sea Salt Spray van Keune Blend is perfect voor Melanie.

Portrait of Tim (28 jaar)

Tim had lang krullend haar dat vaak vettig was, omdat hij het met wat vet stijl maakte. Differentiatie vindt hij belangrijk. Doordat haar continu groeit, heb je de mogelijkheid om ermee te experimenteren, vindt Tim.

Er werd een flink stuk van het haar afgeknipt. Tim koos voor een passende coupe die ‘on trend’ is: Een mooie ‘fade’ aan de achterkant en de zijpartijen, en die vervolgens laten oplopen naar langer haar in de bovenpartij. Omdat Tim krullen heeft, moet hij voor de sleek look de straighttang gebruiken, met de Yelly Wax van Keune Design houdt hij zijn haar in model. Een enorm hippe transformatie!

Portrait of Brigit (60 jaar)

Brigit is anderhalf jaar geleden begonnen met ‘Shining Grey’ (een stappenplan van Koffijberg voor vrouwen met gekleurd haar, die op een mooie manier hun grijze haar willen laten uitgroeien). Brigit wilt terug naar wie ze daadwerkelijk is, hierbij past dat ze haar grijze haren laat zien.

Er wordt gekeken naar waar haar grijze haar nog wat extra accenten nodig heeft om het bijzonder te maken. De witgrijze strengen rond het gezicht zijn prachtig, daar wordt niks aan gedaan. Daarachter leggen grijze lowlights het accent op mooie frijze tinten, zo ontstaat er een natuurlijk contrast. Om het grijze haar fris en koel van toon te houden is het advies om 1x per week een Silver Reflex Shampoo en Conitioner van Keune Design te gebruiken. Brigit voelt zich nu veel jonger in plaats van ouder!

Meer over Kimm Koffijberg of BeautyJournaal:

 

Lees ook