Expertadvies Haar Haar Hoofdhuid Wassen

Kimm Koffijberg over het nut van een hoofdhuidmassage

Het BeautyJournaal-team
Geschreven door Het BeautyJournaal-team

De voordelen van massage

hoofdhuidmassage

Heeft hoofdhuidmassage zin?

Een hoofdhuidmassage heeft zeker zin omdat het stress, spanningen en hoofdpijn kan wegnemen. Het zal de klant een zeer ontspannen gevoel geven alvorens zij  gaat plaatsnemen in de kappersstoel. Er zijn salonmerken zoals Kerastase die dit ook in haar behandelingsprogramma hebben opgenomen.

Hoe vaak moet je het (laten) doen?

Hoe vaak je een hoofhuidmassage toepast,  ligt eraan hoe vaak de klant zijn of haar kapper bezoekt. De stelregel bij ons is wel dat alle klanten een massage horen te krijgen van hun kapper, ongeacht zij regelmatig komt of niet.

Ook kunnen klanten een afspraak maken voor een speciale massage, deze is uitgebreider dan de reguliere massage en zal daardoor nog ontspannender zijn. Daarnaast hebben we ook nog een optie om de behandeling uit te breiden met een analyse van de hoofdhuid en het haar, waarbij we ook met een haarmicro-meter een paar duizend keer vergroot naar het haar en de hoofdhuid kunnen kijken. Zo kunnen we direct een vakkundig advies geven.

We sluiten deze behandelingen af met een masker dat aansluit bij de behoefte van het haar. Deze behandeling vindt plaats onder de K-mist. Dit is een stoomcabine waardoor het haar het masker extra goed toelaat en het geeft een extra ontspannen gevoel.

Hoe lang moet een hoofdhuidmassage minimaal duren?

Hoe lang moet je het doen, is afhankelijk van het doel. Onze standaard massage duurt 5 minuten en bestaat uit 8 grepen, deze massage zorgt voor een ultieme ontspanning en gebeurt tijdens de 2e wassing. Wij gebruiken hiervoor een shampoo die aansluit op de behoefte van het haar van deze klant. Deze wordt altijd bepaalt na het maken van een diagnose. (zie hierboven)

Moet je er altijd producten bij gebruiken?relaxing

Massages kunnen niet zonder producten ( zie hierboven), je hebt te maken met de wens van de klant: hoe wil hij/zij dat het haar er uitziet? Ook geurbeleving komt het beste naar voren wanneer er producten gebruikt worden.

Welk resultaat kun je verwachten van een hoofdhuidmassage?

Een ontspannen hoofdhuid, waardoor de hoofdhuid weer letterlijk losser komt te zitten. Door de toegenomen doorbloeding gaan er meer voedingsstoffen naar de haarwortels, wat de conditie van het haar weer ten goede komt.

Een hoofdmassage werkt wel alleen als de klant zich eraan kan over geven, anders werkt het averechts en zou het als storend en onprettig ervaren kunnen worden.

Passen jullie het toe in de salon?

Wij hebben zelf heerlijke bedden waar de klant op ligt. Deze bedden hebben meerdere massagestanden waardoor rug en benen gemasseerd worden. Zo lig je veel aangenamer met je hoofd in de wasbak tijdens het wassen.

 

Meer weten over Expertadvies?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

5 reacties

  • In de Aveda salon in de Spuistraat. Aveday dayspa (waar ik ooit OPI gel nagellak kreeg) in Amsterdam Zuid biedt de behandeling ook aan.
    Wat Kim doet, bij elke wasbeurt een hoofdmassage, zou elke kapper moeten doen.

  • Lekker hoor. In amsterdam? Bij shu uemura salons krijg je ook heerlijke massages. Ik ken naast aveda, dit merk en kerastase eigenlijk geen andere merken die dit als programma onderdeel aanbieden.

  • Ik heb hem twee keer gedaan. Natuurlijk hangt de kwaliteit af van de medewerker die hem bij je doet. Maar beide keren waren erg ontspannend. Eerst wordt je haar geanalyseerd en wordt er een olie geselecteerd. Daarmee wordt je haar droog gemasseerd in een massagestoel. Je schouders en nek kunnen zo ook meegenomen worden. Volgens mij laat je vervolgens de olie intrekken terwijl je zelf ontspannen op een ligstoel uitrust. Wassen en stylen en je voelt je herboren.

  • Aveda heeft ook van die heerlijk behandelingen voor de hoofdhuid. Goed voor je haar èn ontspannend.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.