Stralend de zomer in!

08:48 - 05:16
luistertijd 08:48 - leestijd 05:16

Dankbaar ben ik voor de aan mij overgedragen genen. Een goede kop, een fijne bos haar, intelligentie, humor en een positieve instelling. Mijn ouders zijn blijkbaar een goede match geweest! Maar als ik toch iets te piepen mag hebben…

Ik ben behept met een prachtig peervormig lijf met korte stevige benen. Mijn vaders aanleg voor spieraanzet gecombineerd met de aanleg voor vette dijen en een dikke kont van mijn moeder aangesterkt met onze bourgondische inborst: mijn benen zijn geen succesfactor. 

Jaren lang gaf ik de schuld aan mijn gebrek aan sporten. Maar inmiddels sport ik fanatiek. Ik loop hard, ga voor krachttraining naar de sportschool. Het resulteert in een stevig lichaam, en flinke spieropbouw, maar knappe benen krijg ik niet. Om nog maar te zwijgen over cellulite en plaatselijke vetophopingen.

Mooie benen zal ik nooit hebben. Althans…. Dat dacht ik. BeautyJournaal’s Monique vraagt of ik me wil overgeven aan een LPG-behandeling. Zouden de summerlegs voor mij bereikbaar zijn? 

LPG-Een behandeling die op een zeer effectieve wijze de oorzaken van cellulite en vetophopingen te lijf gaat.

De huid is een mooi en complex orgaan. De zeven huidlagen communiceren heel nauw met elkaar om middels eiwitten, vitaminen, mineralen, bloed en ander vocht de processen voor een gezonde huid gaande te houden. Je huid is je bescherming in de buitenwereld, en houdt je ‘binnenwereld’ bij elkaar. Het is een jas, maar ook een reservoir. In je huid wordt van alles opgeslagen uit stofwisselingsprocessen in de rest van het lichaam. Zo kunnen er ook ophopingen ontstaan, bijvoorbeeld uit vet- en vochtstofwisseling. Dit kan zich vertalen in zichtbare ophopingen die we cellulite noemen.

Hoe los je dat op

Een strak regime van sporten, je voedselpatroon omgooien en tegelijkertijd masseren. En dat masseren kan op verschillende wijzen. Zo heb ik zelf fikse bindweefsel behandelingen ondergaan, waarbij mijn benen een blauw slachtveld waren. Nog maar niet te spreken over de pijnen die ik voelde tijdens de behandelingen.

LPG-Endermologie®, had ik nog niet geprobeerd. De Endermologie® techniek is ontstaan uit onderzoek naar weefseltherapie (het behandelen van littekens, brandwonden en oedemen) en heeft zijn waarde de afgelopen 30 jaar bewezen. Deze 100% natuurlijke, niet-invasieve, niet-agressieve methode, met respect voor de ecologie van de huid, herstelt de balans van de fysiologische processen en werkt in op lokaal overtollig vetweefsel, cellulite ofwel de “sinaasappelhuid”, verslapte huid en rimpels.

Genen kan je niet veranderen, maar je kan ze wel uitdagen! In 2017 won LPG endermologie® de best Professional beauty product van het jaar. Zou dit het wondermiddel zijn om ook een keer echte summerlegs te krijgen?

Op naar Easy-Clinics

Enthousiast door alle artikelen, die ik op het internet heb gelezen, rijd ik richting Almere, waar een van de twee klinieken van Easy-Clinics zit. Christine van Valkenburg, gekleed in fris koningsblauw, ontvangt mij op de meest hartelijke wijze. Wat een energie en wat een bubbly persoonlijkheid. Christine doet niet alleen behandelingen, maar geeft ook trainingen aan degene die met LPG werken. Doortastend en vol kennis over de techniek, maar ook de breedte van de toepassing van deze bijzondere techniek.

Vragenlijst

Ik vul een vragenlijst in over mijn levenspatroon. Heb ik stress, wat eet ik, wat drink ik, hoeveel sport ik, welke gewoonten heb ik? Christine vraagt op een luchtige wijze door. Positief kritisch, zodat sociaal wenselijke antwoorden per direct blootgelegd worden. Klein rondje bewustwording van de invloeden van het dagelijkse leven op cellulite en vetophopingen. Alles voor het ultieme resultaat.

Kennismaken met de apparatuur van LPG-endermologie®.

Ik word in het “pak” gehesen. Alle LPG behandelingen worden gedaan met een soort van skin-tight cat suit van een soort van wafel-gewezen stof. Het voelt alsof ik een worst ben met een beschermende laag van textiel. 

Het apparaat wordt op mijn benen gezet en Christine laat mij de verschillende standen voelen. Ze wil testen bij mij, wat het meest effect heeft. Het ene been wordt “geklopt”, het andere been wordt met meer trillend vermogen aangepakt. Beide standen voelen zeer ontspannend en pijnloos aan. (Waarom moet bindweefsel massage zo pijnlijk zijn???).

De spelregels

Ik krijg wat spelregels mee:

Resultaat van de eerste behandeling

Wat was dit een fijne behandeling. Ik ben onwijs ontspannen. Heb onwijze dorst en moet veel naar de wc. Logische gevolgen van een eerste behandeling aldus Christine. LPG draineert het vocht in de huid, begint gifstoffen los te maken. Dit moet er uit. Daar is vocht voor nodig. Het lichaam vraagt daar zelf om.

Ik sport braaf die vrijdagavond. Ik merk tijdens het hardlopen dat het been waar de drainage op los gelaten is, lekker gaat tintelen. Dit voelt goed.

De tweede behandeling

Ik geef aan, aan Christine dat het been waar de drainage op losgelaten was het beste voelde. Dat is dan ook de behandeling die op de agenda staat voor de komende behandelingen. Daarnaast krijg ik twee producten mee van Easy-Clinics, die speciaal ontwikkeld zijn om de LPG behandeling te ondersteunen. Een BB-cream voor de benen, die de werkzaamheid van de behandeling ondersteund (s’ochtends stevig inmasseren). Een dry-oil om s’avonds op de huid te smeren. Beiden heerlijke producten van LPG Skincare.

Daarnaast krijg ik een voedingsdagboek. Het dagboek geeft me concrete richtlijnen wat wanneer te eten. Het zal me ondersteunen in mijn queeste naar het ultieme resultaat: summer legs! Simpelweg: Drie hoofdmaaltijden, met twee tot drie tussendoortjes. Laag in koolhydraten,laag  in caloriën, met om de dag een kick-dag: ontgiften- en een eiwitdag. Het dagboek geeft me een mooie handleiding door recepten aan te dragen.

Mijn gevoel is dat ik veel moet eten. Maar als ik het daadwerkelijk onderga, voel ik dat dit echt helpt in een reset in mijn voedingspatroon. Ik heb geen honger, maar het voelt absoluut als een dieet. Gemotiveerd om nu echt eens een keer summer legs te krijgen, onderga ik het met plezier.

LPG-weetjes

LPG is een behandeling die toch al een aantal jaren op de markt is (ongeveer 30 jaar). Ooit ontwikkeld om littekens te behandelen, inmiddels uitgegroeid als een behandeling met meerdere toepassingen. Het kan full-body, dus ook gezicht, toegepast worden. 

Benen en buik kunnen behandeld worden, met als resultaat: minder cellulite, stevigere huid (bij afvallen), plaatselijke vetvermindering en contouring. Gezicht: Minder verzakking (verslapping), litteken behandeling en contouring. 

Ook wordt LPG toegepast bij Burn out-behandelingen: het stimuleert de aanmaak van endorfinen en werkt zeer ontspannend. Sportmassage: het kan gespannen spieren laten ontspannen en wordt zowel toegepast voor een grote sportprestatie als na, voor een sneller spierherstel.

Persoonlijk voel ik het effect op gespannen spieren, aanmaak van endorfine en de doorbloede en gemasseerde huid van de benen. Kortom een veelzijdige behandeling, die vele toepassingen kent.

Take out na 4 behandelingen

Elke behandeling is een feest tot nu toe. Ik kom ontspannen Easy-Clinics uit. Een dot endorfinen alsof ik een uur gesport heb, komen vrij. Lekker gevoel. Mijn huid begint nu al effect te sorteren. Zacht en minder strak om het skelet heen gespannen. Ik kan het vetweefsel ,voor de verandering, heen en weer bewegen. Het oogt ook al minder gebobbeld. Daarnaast is de keratosis pilaris (rode ruwe bultjes) op mijn bovenbeen sterk vermindert. Tevens zien mijn benen er gestroomlijnder uit.

Erg benieuwd naar de verdere resultaten. I will be ready for the summer with summer-legs!

 

Logo Partner in Aesthetics

Lees ook