Geef je body dezelfde aandacht als je gezicht: investeer!

11:59 - 07:11
luistertijd 11:59 - leestijd 07:11

May-Lin en Christine vertellen over hun praktijkervaringen met LPG endermologie

De huid is een mooi en complex orgaan. De zeven huidlagen communiceren heel nauw met elkaar om middels eiwitten, vitaminen, mineralen, bloed en ander vocht de processen voor een gezonde huid gaande te houden. Je huid is je bescherming in de buitenwereld, en houdt je ‘binnenwereld’ bij elkaar. Het is een jas, maar ook een reservoir. In je huid wordt van alles opgeslagen uit stofwisselingsprocessen in de rest van het lichaam. Zo kunnen er ook ophopingen ontstaan, bijvoorbeeld uit vet- en vochtstofwisseling. Dit kan zich vertalen in zichtbare ophopingen die we cellulite noemen.

Met aanzuigende kracht de huidlagen bewerken

Cellulite is meestal een combinatie van vocht- en vetophoping en moet met afvoerende en activerende behandelingen opgelost worden. Dit kan betekenen: sporten, voedingspatroon aanpassen, maar ook masseren. Bindweefselmassages zijn hiervoor erg goed, en daarbij gaan de mechanische massages nog beter dan de handmatige.

LPG endermologie® is zo’n techniek: een apparaat met een verfijnde, aanzuigende kracht die de huid als een ‘harmonica’ opzuigt, waardoor specifiek op de gewenste huidlaag gewerkt kan worden, afhankelijk van de doelstelling van de behandeling.

Er wordt gerold, gemasseerd en geklopt en in glijdende, afvoerende bewegingen wordt de huid weer neergelegd. Afhankelijk van het gewenste resultaat: contourverbetering of ook afslanken kan er met LPG apparatuur uit maar liefst 80 programma’s gekozen worden.

Met LPG endermologie® wordt de huid strakker, het silhouet slanker

LPG endermologie® gecertificeerde trainsters May- Lin Scheffer (voor de huidtherapeuten), werkzaam bij AnyDerma en Christine van Valkenburg (voor de schoonheidsspecialisten), werkzaam bij Easy Clinics, werken al geruime tijd met de apparatuur en zijn zeer tevreden over de resultaten die ze behalen bij vrouwen. Zichtbare contourverbetering en ook afname van lokale vetophopingen. Als de endermologie goed wordt uitgevoerd, inclusief een bijpassend gezondheidsprogramma met gezonde voeding en sporten, kun je wegblijven bij de invasievere ingrepen als liposuctie of vetcelbevriezing.

Waarbij aangetekend moet worden dat deze ingrepen niets doen voor cellulite; de stornerende stofwisseling in de huid zelf. En dat geldt ook voor sporten: cellulite verdwijnt er niet door. LPG endermologie® biedt op beide fronten wel resultaat.

De huid wordt ‘los’gemaakt, waardoor de circulatie verbetert

De klanten van May-Lin zijn gemiddeld 40 jaar oud. Ze komen vooral voor cellulitebehandelingen, en voor verstevigende behandelingen van het gezicht, want ook dat kan met LPG endermologie®: de 80 programma’s herbergen een schat aan mogelijkheden!

May-Lin vertelt: ‘Naarmate je ouder wordt, verhardt de cellulite omdat de cellen gaan verkleven. Het basisprincipe van endermologie is dan ook het los maken van de huid. Cellulite zorgt voor uitstulpingen. Zodra je de doorbloeding in de huid en in de spieren daaronder verbetert, krijg je een gladder huidresultaat. En geloof me, dit bereik je niet met sporten, daar heb je echt een externe activator bij nodig, zoals LPG endermologie®.’

Plaatselijk vet

Christine  krijgt vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 45 jaar en zij komen vooral voor de afslankende programma’s. ‘ Deze leeftijdsgroep krijgt de eerste overgangsklachten en ziet het lichaam onder invloed van de hormonen verder veranderen. Ook krijgen deze vrouwen weer meer tijd om hier extra aandacht aan te geven, omdat hun kinderen inmiddels ouder, dus zelfstandiger worden.’

Combineren met micro needling en injectables

Beide therapeuten benadrukken dat resultaten altijd afhankelijk zijn van leeftijd en lifestyle, ‘ maar de mogelijkheden zijn echt groot. Je kan er alle kanten mee op. Niet alleen met de eigen programma’s, maar ook in combinatie met andere behandelingen,’ zegt May-Lin.

‘Denk aan microneedling om het huidoppervlak nog meer te stimuleren. De mechanische endermologie massage zorgt al voor meer ‘lucht’ tussen de weefsels en een prikkeling van alle stofwisselingsprocessen, omdat de huidlagen worden opgetild, dus extra externe behandelingen slaan nog beter aan.’ Ook na injectables wordt het aanbevolen, om de huidconditie verder te verbeteren.

Christine van Valkenburg

Pijnloos en super ontspannend

Christine benadrukt dat de behandeling zo heerlijk pijnloos is. ‘Zo’n 25 jaar geleden was het pijnlijk, toen de eerste machines net op de markt waren, maar de nieuwste technieken van LPG maken de aanrakingen met huid een heerlijke ervaring. De behandeling brengt veel cliënten in een diepe ontspanning.

Dat neem niet weg dat er tijdens de behandeling ook wel eens gevraagd om de spieren aan te spannen voor een nog beter resultaat, dan ben je wel wat actiever betrokken dus als cliënt. Een behandeling die pijn doet, brengt stresshormonen op gang en dat remt een herstel dat je wilt hebben, juist iets af.’

May-Lin Scheffer

May-Lin vult aan: ‘LPG endermologie® is gewoon een heel gezonde techniek. Iedereen kan het ondergaan, het heeft geen slechte invloed op je lichaam. Je krijgt een diepe bindweefselmassage, zonder de pijn of lichte beschadiging die je wel kan ontstaan bij een handmatige bindweefselmassage. En je krijgt er een mooiere huid van.’

Na zes behandelingen al resultaat

Volgens Christine zie je met de moderne generatie LPG apparatuur na zes behandelingen al de eerste resultaten. In het begin verlies je met name vocht en dat gaat langzaam over in omvangverlies omdat de vetcellen leeggemaakt worden.

Gezond eten en sporten een must

Om de resultaten de beste kans te geven is het belangrijk tijdens de kuur ook goed op de voeding te letten. De therapeuten hebben daar ook een programma voor. Ze nemen jouw voedingsgewoonten onder de loep, geven verbeteringstips en adviseren je om ondersteunende producten te gebruiken.

LPG endermologie® heeft een eigen suppletieprogramma, bestaande huidverzorgingsproducten met drainerende en verstevigende stoffen en een vloeibare kuur in de vorm van een drankje dat de lever en de nieren aanzet tot nog beter functioneren.

Afvoer van vrijgekomen vetzuren stimuleren

Ook is het belangrijk om te sporten tijdens de kuur, en het liefst al binnen enkele uren na een behandeling, omdat dan de stofwisseling op haar hoogste niveau is. Sporten helpt dan extra bij de afvoer van vrijgekomen afvalstoffen, waaronder vetzuren. Dit verbetert het behandelingsresultaat. Christine: ‘Het is heel verleidelijk om de kuur ‘ lui’ te ondergaan, verder niets aan beweging te doen, omdat je ook zonder sport wel resultaat gaan zien. Maar, met sport wordt het effect veel groter, en bovendien voel je je nog fitter.

Door het vrijkomen van grotere hoeveelheden afvalstoffen kun je je in het begin ook vermoeid voelen. Dit voorkom je door extra beweging waarbij de hartslag omhoog gaat, dus wandelen is niet voldoende.’

https://www.instagram.com/p/BMwbnlCggje/

Blijvend resultaat?

En wat gebeurt er als je stopt met de kuur? Is het resultaat blijvend? Het effect blijft altijd wel even aan, maar als je definitief stopt met de behandelingen komt het euvel wel weer terug. Je wordt ouder, de celdegeneratie mag je als een chronische aandoening beschouwen. Dat kan je niet tegenhouden, wel afremmen. Cellulite is naast voeding en bewegingsarmoe ook een hormonale kwestie, en vetopslag is ook een kwestie waarvoor je aanleg hebt.

De aanleg heeft ook te maken met de weefselstructuren, die per persoon kunnen verschillen. Hoe steviger de weefsels zijn, hoe minder cellulite behandelingen nodig zijn. ‘Bovendien,’ zegt Christine, met een LPG endermologie® vetopslag behandeling haal je geen vetcellen weg, je maakt ze alleen maar leeg, en je verbetert daarbij de weefselconditie. Maar weet dat het  chronische condities zijn, die je moet blijven behandelen.’

Chronische condities vragen om voortdurende behandeling

Als je een kuur hebt ondergaan van zeven tot 14 behandelingen (soms kunnen 24 behandelingen nodig zijn, maar dit is altijd in overleg met je behandelaar) kun je daarna volstaan met een behandeling per maand. Dan blijf je vooruitgang boeken. Dit is natuurlijk heel goed te doen.

Een vrouw die aandacht besteedt aan haar uiterlijk gaat ook de nodige uren naar de sportschool of buiten sporten en net zo regelmatig naar de schoonheidsspecialiste. ‘ Met onderhoudsbehandelingen kun je het behaalde resultaat echt op niveau houden,’  weet May-Lin, ‘mits je op gewicht blijft, gezond blijft eten en blijft sporten.’

Als je hier en daar teveel vet hebt, gezond eet en sport, dan gaat LPG je resultaat geven. Als je niet sport, teveel eet en wilt afvallen, dan gaat LPG je niet het resultaat geven.

Ter ondersteuning bij liposuctie, of zelfs ter vervanging?

Ook cosmetisch artsen ontdekken de heilzame werking van LPG endermologie®. Plastisch chirurgen bevelen het al aan in een kleine kuur voorafgaand aan een liposuctie en ook daarna weer om vochtophoping te reduceren en algeheel herstel te bespoedigen.

‘Normaal zie je na 3 tot 6 maanden pas goed resultaat van een liposuctie, met LPG kun je dit proces versnellen,’ aldus Christine. Ook kennen May-Lin en Christine voorbeelden uit eigen praktijk waarbij cliënten door behandeling geen bezoek aan de chirurg meer nodig hadden. Christine: ‘Als je meer dan 20 kilo afvalt kun je aardig wat slappe huid overhouden. Doordat we cliënten al tijdens het afvalproces behandelen, kunnen we de huid geleidelijk aan ook weer veerkrachtiger maken.

Je minimaliseert zo de noodzaak van een operatie om overtollige huid weg te halen. Endermologie® zorgt er juist voor dat het contact tussen je huid en de rest van je weefsel intact blijft.’

Let goed op signalen van het energieniveau

Zoals we al aangeven kent LPG endermologie® maar liefst 80 programma’s. Keuze te over, maar toch wordt er ook met maatwerk gewerkt. ‘Soms merk je dat bij de ene cliënt vet op de buik of dij minder snel verdwijnt,’ vertelt May-Lin, ‘ dan pas je daar je programma op aan.

Het is ook belangrijk om tijdens de kuur goed door te vragen over veranderingen die een cliënt ervaart: fitter of juist vermoeider, duidelijk zichtbare resultaten, of juist minder? Dan kun je meteen bijschakelen door bijvoorbeeld extra te gaan draineren.’ Christine: ‘ Je moet ook goed naar de huidkwaliteit kijken. Op een slappere huid zal je voorzichtiger moeten werken en je programma er op aan moeten passen. De binnenkant van de benen is over het algemeen wel een lastige plek. Hier is vaak sprake van verslapping in combinatie met vetopslag. Daar is het van belang dat je de behandeling zodanig aanpast dat er mooie resultaten behaald kunnen worden.’

LPG endermologie® maakt voor veel vrouwen een vast onderdeel van hun lifestyle uit. Gezond eten, bewegen en bindweefselmassage. Als je dit eens in de vier weken laat doen, blijft het behaalde resultaat op niveau en kun je nog steeds vooruitgang boeken omdat de weefsels aangespoord blijven worden. May-Lin: ‘Wij horen wel eens dat de behandelingen verslavend zijn. Het is heerlijk om te ondergaan, je huid knapt er echt van op en je gaat je fitter voelen.’

Waar kun je LPG endermologie® behandelingen ondergaan?

Hier vind je een overzicht van behandelcentra met door LPG endermologie® gecertificeerde trainers.

Wil jij als professional (schoonheidsspecialiste/huidtherapeute/arts of fysiotherapeut) ook LPG endermologie® gaan aanbieden?

Neem dan contact op met de distributeur Partner in Aesthetics

Logo Partner in Aesthetics

Bekijk hier nog een interessant filmpje over de toepassing van LPG endermologie® op het gezicht:

Lees ook