All you need, voor een gezonde huid!

05:38 - 03:22
luistertijd 05:38 - leestijd 03:22

Het is zover. De zomer komt er aan! Lekker met je huid in de zon en met je blote benen op de fiets! The time is now, to get ready for summer. Het ideale moment om je body voor te bereiden. En dat betekent je huid lekker verwennen met hydraterende en voedende producten. Zo maak je ze zacht en glanzend waardoor het ontharen soepeler verloopt en je zongekuste teint uit de tube nog mooier zichtbaar wordt. Want ja hoor: lang leve de zelfbruiner! Zo krijgen we snel, eenvoudig (én veilig) een zomer-proof kleurtje. We testten drie producten uit die uitstekend te combineren zijn en die ondertussen onze must-haves zijn geworden voor een happy summer body:

Environ Vitamin A, C & E Body Cream

Environ omschrijft het als een voedende lichaamscrème verrijkt met een hoge concentratie vitamine A, C en antioxidanten. Ideaal voor een droge huid. De antioxidanten in de crème zorgen bovendien voor een natuurlijke bescherming tegen zonneschade.

Hoofdingrediënten: * Retinylpalmitaat (vitamine A) * Ascorbyl tetraisopalmitaat (vitamine C) * Tocoferolacetaat (vitamine E) * Panthenol (provitamine B5)

Wat wij ervan vinden?

Het is een goed uitsmeerbare crème, die je wat vale, drogere huid direct verzacht en voedt. Het feit dat je niet veel nodig hebt voor het gewenste effect en dat is een bonus. Het gebeurt zo vaak bij lichaamscrèmes, dat je veel product nodig hebt maar dat je ook dat laagje-teveel smeert… wat bij warmere temperaturen plakkerig kan aanvoelen.

De crème hecht zich mooi aan de huid en de aandacht voor de combinatie van vitaminen vinden we echt top, want dit gebeurt naar ons idee nog te weinig. Heerlijk is dit product ook als handcrème, en voor alle ruwe plekjes die wat aandacht verdienen, zoals je voeten, ellebogen en knieën.

Environ Derma-Lac lotion

Deze transparante lotion kun je aanbrengen als basis onder je hydraterende crème of zonneproduct maar je kunt hem evengoed mengen met een ander lichaamsproduct van Environ. Er wordt een goed gehydrateerde huid beloofd, en ruwheid op plekken als ellebogen, voeten en hielen wordt efficiënt maar mild aangepakt. Je huid wordt dus frisser en gladder. Klinkt goed toch!?

Hoofdingrediënten: * Ammoniumlactaat * Urea * Melkzuur

 

Wat wij ervan vinden?

We worden hier erg gelukkig van. Het is een product dat je kunt mengen wat we op zich al prettig vinden, en het is niet vet. Altijd fijn op een warme zomerse dag of wanneer je snel je kleding wilt aantrekken. Je weet dat je huid glad en gehydrateerd is en dat geeft voldoening.

We vinden hem ook de perfecte basis voor wanneer je wilt ontharen (denk aan ingroei) en als je selftanners gebruikt. Hoe gladder je huid, hoe mooier de teint ‘pakt’! Dit is een must have in je badkamer: Environ is wat mij betreft een koploper. Er zijn veel te weinig bodyproducten met goede anti-ageing eigenschappen. Als je ouder wordt, kun je gewoon niet meer zonder.

Geweldig vinden we het als we hem mengen met de Vitamin A, C & E Body Cream. Hiermee sla je twee vliegen in een klap: een dubbele dosis hydratatie dankzij het melkzuur in Derma-Lac – wat ook zorgt voor een betere exfoliatie – en een voedende werking van vitamine A in de lichaamscrème. Bovendien wordt de lichaamscrème op deze manier wat verdund, wat heerlijk is als je hem net iets minder creamy op je huid wilt hebben.

jane iredale Tantasia zelfbruiner & bronzer

 

Hoe beter een zelfbruiner te reviewen dan te starten met een voor en na beeld. Hieronder zie je mooi het verschil. Het linkerbeen werd ingesmeerd met een eerste laagje Tantasia. We zagen meteen een subtiel zongekust kleurtje verschijnen en we begrepen meteen waarom velen Tantasia een topproduct vinden.

Beauty-redacteuren (en ook wij) waren lang huiverig voor zelfbruiners vanwege de oranje kleur. Zeker als je een zeer lichte huid hebt. Ons enthousiasme was dus groot toen bleek dat jane iredale haar belofte waarmaakte: een gezonde gloed en een natuurlijk resultaat. Geen oranje gedoe op je benen, geen kleur die afgeeft op je kleding (wacht voor de zekerheid 15 minuten) en een tint die langzaam mooi opbouwt.

Wat wij ervan vinden?

We zijn er gelukkig mee! De golden glow is prachtig. En het fijne is dat de zelfbruiner ook als bronzer kan gebruikt worden, zelfs op je gezicht. Je hebt hierdoor een direct resultaat waardoor je meteen naar buiten kan in je nieuwe rokje. Daarna gaat de zelfbruiner verder aan de slag waardoor je kleur subtiel intenser wordt. Bouw geleidelijk aan op voor een nog intenser resultaat zonder overdaad.

Conclusie: We love jane iredale! Met Tantasia kan zelfs de meest lichte huid veilig aan de slag, en een huidtype II is snel van haar ergste winterwit af.

Zelf benieuwd? Hier vind je alle Environ en jane iredale verkooppunten.

Lees ook