Knap zijn is een vloek?

05:02 - 03:01
luistertijd 05:02 - leestijd 03:01

Beste Cherelle Neille uit Manchester,

Deze week was je opeens wereldnieuws. De Daily Mirror had een verhaal over je geschreven, dat de internationale media gretig overnamen. In Nederland kopte het Algemeen Dagblad: ‘Engelse vindt geen vriend omdat ze te knap is’.

Daaruit citeer ik:

‘Onderzoekers van de universiteit van Harvard ontdekten dat de relaties van knappe mensen minder kans hebben om te slagen en daar kan Cherelle van meepraten. ‘Mijn liefdesleven is een ramp’, vertelt ze aan The Mirror. ‘Het enige wat ik wil is een serieuze, langdurige relatie, maar ik trek alleen de verkeerde mannen aan. Ze willen alleen maar met me pronken bij hun vrienden. Jongens met echt potentieel voelen zich geïntimideerd door mijn looks en gaan er vaak van uit dat ik een onaangenaam karakter heb.’

 

Het verhaal gaat verder:

De keren dat Cherelle toch een relatie aangaat, loopt die stuk op onzekerheid en jaloezie. ‘Mannen denken dat ik niet bij hen zal willen blijven en worden gek als een andere gast naar me kijkt. Knap zijn is een vloek. Mannen willen alleen maar met mij paraderen en vrouwen zijn jaloers. Ik heb geen relatie en welgeteld één vriendin.’

En tot slot: ‘Ik wou dat mensen verder zouden kijken dan mijn looks’, verzucht Cherelle. ‘Het is niet dat ik minder knap zou willen zijn, maar ik zou gewoon willen dat mensen me anders behandelden.’

Kijken naar je eigen aandeel

Ik heb een vraag aan je. Je wijst met de beschuldigende vinger naar mannen die niet de moeite nemen om je beter te leren kennen, maar heb je ooit weleens naar je eigen aandeel in jouw ‘ongeluk’ gekeken? Laten we in dat opzicht eens jouw aanwezigheid op Instagram onder de loep nemen.

Alleen is er niemand thuis

Je hebt bijna 40.000 volgers die dag in dag uit naar geposeerde en bewerkte selfies van je kijken, waarop je zwoel de camera inkijkt en Katrien Duck na doet met je lippen. En als ik naar je mooie ogen kijk, dan branden daarin weliswaar lichtjes, alleen is er niemand thuis. Ik ken je niet, dus ik mag ook niet oordelen over of je inhoudelijk wat te bieden hebt, maar ik ga uit van wat je laat zien en dat is ironisch genoeg net zo veel als helemaal niets.

Likes binnen sprokkelen

What you see, is what you get. En dat is in jouw geval een lege doos. Dat klinkt misschien hard, maar laat ik dan tegelijkertijd een doekje voor het bloeden aanreiken en zeggen dat Instagram een ziekte is, die ook mij bijna in zijn greep had. Op Facebook kun je tenminste nog wat van jezelf laten zien in een geschreven tekst, maar op Instagram bestaan teksten voornamelijk uit hashtags die bedoeld zijn om zoveel mogelijk kijkers te genereren en likes binnen te sprokkelen.

Een nuance om te laten bezinken

Wat leven we eigenlijk in een rare wereld, vind je ook niet, Cherelle? Maar die veronderstelling ontslaat ons niet van de plicht om eens diep naar binnen te gaan bij onszelf en te denken: waar ben ik in hemelsnaam mee bezig?

Dat je heel veel likes ontvangt op Instagram betekent nog niet dat je ook respect krijgt. Dat is een nuance die goed is om even te laten bezinken.

Een gentleman die het niet meer trok

En soms zit er tussen al die likes en ‘liefdevolle’ reacties iemand die eerlijk zegt wat hij of zij er van vindt. Mooi voorbeeld is de reactie laatst van een vriend van me, normaal gesproken op en top een gentleman, die het gewoon even niet meer trok en uit zijn slof schoot.

Steeds hetzelfde soort plaatjes

Bij de zoveelste sexy, geposeerde foto op de Instagram-pagina van de Amerikaanse Sierra Skye, die alleen maar een zekere bekendheid geniet omdat ze steeds hetzelfde soort plaatjes van zichzelf plaatst, schreef hij:

If having a lot of followers means the world to you, that proves what an empty head you are.

There is more in life than posting narcissistic selfies. And don’t expect those two million followers to love you as well, they only think you have a hot body, for the rest they don’t give a fuck about you. Wake up, get a life. For example post a picture for once where you actually are doing something in stead of only hardly wearing any clothes and showing your ass and tits.

 

Wake up and get a life, Cherelle. Want als jij verandert, dan verandert de wereld om je heen en ontmoet je geheid de man van je dromen.

Sneppie?

Lees ook