Scherpe en geometrische lijnen deze zomer

04:22 - 02:37
luistertijd 04:22 - leestijd 02:37

Zomerse haartrends gespot op de catwalk: strakke scheiding

Tussen het geblaas van de föhns, het klikken van de cameras, de verschillende ringtones van mobiele telefoons en horden journalisten die zich verdringen om een glimp op te vangen van de topmodellen, heerste er dit jaar een niet te missen en bruisende energie backstage bij de grote fashion shows in de verschillende wereldsteden.

Een energie afkomstig uit snel een veranderende wereld, ook als het gaat om fashion shows. Door het digitale tijdperk worden kledingstukken vaak al verkocht wanneer ze nog maar net op de catwalk zijn verschenen en je niet per se in het publiek hoeft te zitten om de show te bekijken. Ook via social media zit je tegenwoordig front row. Hierdoor hebben fashion shows meer en meer een experimenteel karakter. Grensverleggend. Iets wat Wella’s Global Creative Directors Eugene Souleiman en Josh Wood niet is ontgaan.

“Haar is dit seizoen prominent aanwezig bij de fashion shows,” zegt Eugene. “Met een duidelijke visie voor de verschillende looks.” Eerder zag je op BeautyJournaal al de zogenaamde ‘statement cuts’ voorbij komen. Vandaag bespreken we een andere trend.

 

Trend: strakke scheiding

Scherp en geometrisch… dat zijn de woorden die Eugene gebruikt voor de haartrend, die zich kenmerkt door diepe scheidingen in het midden. Hij creëerde deze look onder meer voor zijn langharige modellen tijdens de DKNY fashion show. Eugene: “Het resultaat was gerust grafisch te noemen.”

Om de strakke lijnen (‘clean lines’) te benadrukken, hield Eugene de haren naast de scheiding vrij plat en strak op het hoofd. Hiervoor gebruikte hij de EIMI Stay Essential Spray om het haar mooi op zijn plaats te houden. DKNY was overigens niet de enige show waarvoor hij deze krachtige look creëerde. Ook voor Roland Mouret en Chloe gaf hij zijn modellen een strakke scheiding.

SHOP Wella Eimie hier online

 

Andere voorbeelden van deze trend die Eugene “strict and clean” noemt? De fashion shows van Jeremy Scott (waar Eugene de trend “met grote precisie uitvoerde”) en Acne (waar het vooral draaide om “glans en strakke lijnen”). Eugene voegt daar aan toe: “Bij deze look is er geen ruimte voor fouten. Het gaat om pure en rechte geometrische lijnen.”

Bij Tom Ford zagen we diepe zijscheidingen in combinatie met een luxueuze glans. Chic en puur. Bij Prada waren de zijscheidingen een knipoog naar het minimalisme van de jaren 90. Sommige modellen droegen hun zijscheiding met een rechte pony. Een klassieke look die tegelijkertijd iets nieuws en verfrissends heeft. En als trend is deze look voor iedereen gemakkelijk onder de knie te krijgen. Met een beetje oefening en de juiste producten kan iedereen zelf een scheiding maken.

Eugenes how-to

SHOP Wella Eimie hier online

 

 

SHOP Wella Eimie hier online

 

Voor nog meer trends: neem eens een kijkje op de website van Wella. En lees de artikelen op BeautyJournaal van onze haarexperts Wendy en Mirjam.

Lees ook