Krachtige lijnen die lef uitstralen

04:04 - 02:26
luistertijd 04:04 - leestijd 02:26

Zomerse haartrends gespot op de catwalk: statement cuts

Tussen het geblaas van de föhns, het klikken van de cameras, de verschillende ringtones van mobiele telefoons en horden journalisten die zich verdringen om een glimp op te vangen van de topmodellen, heerste er dit jaar een niet te missen en bruisende energie backstage bij de grote fashion shows in de verschillende wereldsteden.

Een energie afkomstig die te maken heeft met een veranderende wereld, ook als het gaat om fashion shows. Door het digitale tijdperk worden kledingstukken vaak al verkocht, wanneer ze nog maar net op de catwalk zijn verschenen en je niet per se in het publiek hoeft te zitten om de show te bekijken. Ook via social media zit je tegenwoordig front row. Hierdoor hebben fashion shows meer en meer een experimenteel karakter. Grensverleggend. Iets wat Wella’s Global Creative Directors Eugene Souleiman en Josh Wood niet is ontgaan.

“Haar is dit seizoen prominent aanwezig bij de fashion shows,” zegt Eugene. “Met een duidelijke visie voor de verschillende looks.” Josh is het daar mee eens: “Wat vooral opviel, waren twee verschillende haarstijlen: ofwel realistisch en zeer alledaags, ofwel zeer avant-garde en eclectisch.”

Nieuw realisme

Het nieuwe realisme, zoals Eugene dat noemt, gaat over haarlooks die eenvoud uitstralen. “Het wordt tijd dat haarstylisten een stapje terug doen en niet ieder kapsel tot in de puntjes oppimpen.”

De haarkleuren op de catwalk passen bij deze nieuwe stijl van eenvoud. Josh: “De overheersende kleur zou ik omschrijven als ‘smudginess’. Wat meer vervaagd en niet zo bling bling. Geen perfect verzorgde highlights dus. De look is wat relaxter. Overigens is stralend en gezond haar nog wel steeds een must-have.”

Eclectisch en experimenteel

Aan de andere kant van spectrum constateren Josh en Eugene de wat meer eclectische en experimentele kapsels. Grensverleggend zelfs. Eugene: “Ik kreeg simpelweg energie van de creativiteit van de hairstylisten backstage.

In deze artikelenreeks bespreken we de verschillende haartrends, zoals gespot door de experts van Wella en geven we je handige tips om de trends zelf na te maken. Vandaag trend nummer 1: statement cuts.

Trend: Statement cuts

Eugene: “Statement cuts lijken te zeggen ‘Ik breek alle regels’. Ze stralen lef uit en assertiviteit.” Voor de SS 2017 fashion shows van onder meer Acne en Jeremy Scott creëerde Eugene kapsels met strakke lijnen. Hij was niet de enige. Bij Alexander Wang zagen we 18 modellen met soortgelijke haarlooks. En ook op de catwalks van Yves Saint Laurent en Versace kwamen modellen voorbij, waarvan het haar wellicht nog meer sprak dan de ogen. Super kort en geblondeerd of juist een zware pony. Eugenes laatste woorden: “Hoe dramatic je kapsel ook is, het haar moet wel altijd touchable blijven.”

 

Eugenes how-to 

  1. Deze look is een uitstekende precisieoefening. Knip de pony tot boven de wenkbrauw en laat hem rondom het gezicht iets langer worden.
  2. Gebruik EIMI Perfect Setting Blow Dry Lotion Spray om het haar voor te bereiden. Dit product geeft textuur aan het haar en bovendien een mooie glans.
  3. Fohn het haar in model met een ronde borstel. Op deze manier voorkom je dat de toch al strakke lijnen van het kapsel er te vierkant uitzien.
  4. Spray EIMI Glam Mist op het haar en kam je haar goed door. De Glam Mist geeft een lichte fixatie en zorgt voor extra glans.
  5. Haal tot slot nog even de stijltang door het haar om de haarschubben te sluiten. Spray indien gewenst nog wat extra Glam Mist over je statement cuts.

Shop Wella EIMI hier online

https://www.haarshop.nl/merken/wella/wella-high-hair

Voor nog meer trends: neem eens een kijkje op de website van Wella. Of lees de artikelen op BeautyJournaal van onze haarexperts Wendy en Mirjam.

Lees ook