Verdwijnt Sabines make-up als sneeuw voor de zon?

06:03 - 03:38
luistertijd 06:03 - leestijd 03:38

Getest Clinique Take the Day Off Eye Make-up Remover Stick en Cleansing Milk

Zoals iedereen zijn My First Sony walkman kan herinneren, herinner ik mij mijn eerste bewuste eigen aankoop van cosmetica. Het 3-stappen regime van Clinique werd mij aanbevolen tijdens een bezoekje aan New Yorkse Bloomingdales. Voor mijn destijds puberale ietwat vettige huid de perfecte routine. Ik voelde me heel volwassen met mijn ‘eigen beautyregime’.

Lang ben ik fan gebleven van Clinique. De huidverzorging gebruik ik al een tijdje niet meer, want er is nog zoveel meer moois op de markt. Maar ik ben dol op de make up van Clinique, met name de Chubby Sticks.

Terug naar mijn oude liefde?

Voor BeautyJournaal mocht ik twee producten uit de “take the day off” range testen:

Deze twee producten verwijderen alle make up, zijn zacht voor alle huidtypen en brengen de vochthuishouding van de huid niet in de war. Althans… als je de claims mag geloven. En dat ga ik voor je uittesten in deze review.

Take the Day Off Cleansing Milk

De cleansing milk komt in een fijne flacon met pomp. Gemakkelijk en hygiënisch aan te brengen op een watje. De ingrediëntenlijst begint met water, daarna volgt het ingrediënt Isohexadecane. Een ingrediënt dat bekend staat als ‘cleansing agent’, maar ook om zijn eigenschap dat het niet te diep in de huid doordringt, waardoor antioxidanten op de huid blijven liggen en je vochthuishouding niet al teveel wordt verstoord tijdens het (grondig) reinigen. Glycerine in combinatie met Dimethicone is uitermate geschikt om je huid te bevochtigen. Fijn ingrediëntenlijstje, maar werkt het?

Mijn ervaring met de cleansing milk

De milk is vloeibaar en blijft lekker op het watje zitten. Als je bekend bent met Clinique herken je de geur direct. Niet te veel aanwezig, licht cosmetisch. Met anderhalf pompje is een normaal watje volledig bedekt.

De substantie van de cleansing milk voelt goed aan op mijn huid. Niet te vettig, zacht en voedend. Helaas is één watje niet genoeg om twee ogen en de rest van mijn huid schoon te maken. Ik heb twee watjes nodig: de eerste om al het vuil af te nemen (met name bij mijn ogen). De tweede om de huid echt van al het residu te verwijderen.

Het eerste watje voelt op een gegeven moment stroef aan, doordat de milk al in de huid is getrokken. Het tweede watje haalt de rest van de make-up met gemak van mijn gezicht af. Incluis waterproof mascara en eyeliner. Mijn huid voelt daarna gevoed aan; niet droog of trekkerig. Als ik daarna nog een watje met tonic gebruik, blijft deze redelijk schoon. Dus de cleansing milk maakt het gezicht erg goed schoon.

Na één veeg met een watje is de meeste foundation, eyeliner en blush (van boven naar beneden) al aardig verwijderd.

Helaas prikt de cleanser in mijn ogen. Ik krijg er zelfs traanogen van. Wat dat betreft ben ik toch meer fan van een gezichtsolie.

BESTE SHOPDEAL

 

Take the Day Off Eye Make-up Remover Stick

We kennen allemaal wel het ‘foutje’ tijdens het opmaken. Even uitschieten met mascara of eyeliner. En dan in de weer met wattenstaafjes en wat water om het te corrigeren. Moeizaam, als je waterproof make-up ophebt en altijd resulterend in een geïrriteerde huid, door het wrijven met de wattenstokjes.

Clinique heeft daarom deze nieuwe stick bedacht. Even met de stick over de foutjes en dan zijn ze heel praktisch te verwijderen.

Over de ingrediënten

Het eerste ingrediënt op de INCI-lijst is Ethylhexyl Palmitaat: een verzachtende textuurverbeteraar. Daarna vind ik Carthamus Tintorius Plant Oil, een vettige olie die bijdraagt aan de vermindering van droogtelijntjes. Daarna Caprylic Trygliceride, wederom een vettig zuur dat er voor zorgt dat de huid minder vocht verliest. Kort samengevat: veel vettige ingrediënten, die kunnen bijdragen aan het gemakkelijk verwijderen van je oog make-up.

Mijn ervaring met de stick

Een correctie is makkelijk door te voeren met deze stick. Het foutje is zo weg, zonder rode of geïrriteerde huid. Wel moet je even wachten voordat je nieuwe make-up aanbrengt. Anders pakt de make-up simpelweg niet. Dat is ook niet zo gek als je ziet hoeveel vettige bestanddelen er in de stick zitten.

Kleine foutjes werk je zo weg met deze stick.

En dat is waar het bij mij misgaat. Tijd is bij mij kostbaar (bij wie niet?) en die heb ik simpelweg niet. Wanneer ik een foutje corrigeer, dan wil ik niet eerst een paar minuten wachten, voordat ik mijn make-up opnieuw kan aanbrengen. Dan toch maar de snelle en harde manier met het watje en water en extra foundation (om roodhuid en irritatie te camoufleren) op de plek waar het mis is gegaan.

De stick is wel heel handig om overdag mee te nemen. Je kent ze vast wel… van die mascara afdrukjes boven en onder je oog, die in de loop van de dag spontaan ontstaan. Even de stick er overheen en ze verdwijnen als sneeuw voor de zon. Wanneer dit plekjes betreft, waar je geen make-up draagt dan is de vettige formule ook geen enkele probleem.

BESTE SHOPDEAL

 

Pluspunten Minpunten
  • Make-up laat zich heel gemakkelijk verwijderen met deze producten
  • Droogt de huid niet uit
  • Doordat de Eye Make-up Remover Stick wat vettig is, is het lastig om daarna opnieuw oogmake-up aan te brengen; dit pakt niet goed

Lees ook