Als een zonsondergang in de woestijn

05:38 - 03:22
luistertijd 05:38 - leestijd 03:22

Getest Calvin Klein Eternity Summer parfum voor hem en haar

Op een zwoele zomeravond.
Bij zonsondergang in de woestijn. Blijvende sereniteit.

Met de nieuwe Calvin Klein Eternity Summer parfums voor hem en haar heeft Calvin Klein getracht de sereniteit die een liefdespaar midden in de woestijn ervaart te vangen in een flesje. De warmte van de hete zon op de huid, vermengd met de koel-frisse lucht die bij het vallen van de nacht de hete lucht verdrijft. Samen kijkend naar de zonsondergang in de woestijn.

Het is een beeld dat ik goed ken. Een fijne herinnering aan mijn reizen naar Oman, Bahrein en Dubai. Want Calvin Klein heeft gelijk… nergens ter wereld is de zonsondergang zo indrukwekkend als in de woestijn. Mocht je er zelf nog nooit zijn geweest, dan heb je vast de film The English Patient wel gezien en weet je ook wat ik bedoel. Ik ben dan ook erg benieuwd of deze geur mijn herinneringen weer tot leven kan brengen.

Iconische flacon

Dit zomerparfum zit in de iconische Eternity flacon, maar dan wel met een zomerse twist, geïnspireerd door de kleuren van de zonsondergang in de woestijn. Nuances van blauw die overvloeien in warme oranje-tinten. Het is precies zoals ik me de hemel herinner tijdens de zonsondergangen in de woestijn.

Shop Eternity Summer hier online

Eternity Summer for Women

Claims: bloemig, sensueel en verleidelijk

De topnoten van dit parfum zijn bloemig; een heerlijke combinatie van steranijs, bergamot en woestijnroos. In het hart is osmanthus en kruidig saffraan verwerkt. En tot slot vind je in de basis olibanum, vetivier, sandelhout en musk. Ingrediënten die je vaak aantreft in warme en zwoele parfums.

Eternity Summer for Women opent als een heerlijk zomerfrisse geur. Kenners herkennen hier meteen het origineel in. Je ruikt duidelijk het bloemige van de roos. Pas wanneer je met je neus door het frissige heen ‘prikt’ om bij de diepere geurlaag te komen, kom je terecht bij de aardse basis van vetivierolie. Het is vooral deze vetivier, die de geur – samen met de sandelhout en de musk – het verleidelijke en sensuele randje geeft. Het gevoel dat past bij het genieten van een zonsondergang in de woestijn, samen met je geliefde. Verlangend naar wat de avond te brengen heeft, zonder zwaar op de hand te zijn.

Voor een zomergeur blijft Eternity Summer for Women lang op mijn huid aanwezig. Ik spray gedurende de dag slecht één tot twee keer bij. Heerlijk is ook de gelaagdheid van de geur die tot het einde aanhoudt. Zowel het frisse als het sensuele blijf continu aanwezig. En dat is knap. Want vaak vervliegen de frisse topnoten al snel. De oneindigheid van de woestijn in. Dat is bij Eternity Summer for Women niet het geval. De ‘blijvende sereniteit’, waar ik dit artikel mee opende, vind je zeker terug in de geur.

Shop Eternity Summer hier online

Eternity Summer for Men

Claims: sensueel, puur en opwindend

Dit parfum komt ook in een variant voor heren. Eternity Summer for Men bevat fruitig frisse 
topnoten van bergamotolie, woestijnsalie en pittige gember. Het hart van dit parfum bestaat uit viooltjesblad, jasmijn en kokoswater. Ook bij Eternity Summer for Men tref je in de basis sandelhout, vetiverolie en musk. Net als bij de damesgeur geeft dit het parfum een heerlijke zwoele en zomerse warmte. Daar waar de damesgeur vooral een frisse opening heeft, is de herengeur ietwat kruidiger. Ik ruik vooral de gember. Dieper in de geur vind ik het sandelhout en de musk terug. Vooral sandelhout doet me altijd denken aan het sprookje van 1001 nacht, dat zich – juist ja – ook afspeelt in de woestijn.

Eternity Summer for Men is geen hele zware herengeur. Op een warme zomerdag zou ik deze ook zelf kunnen dragen. Qua houdbaarheid op de huid doet de herengeur het net zo goed als de damesgeur. Overigens staan de geuren van Calvin Klein bekend om hun toegankelijkheid en dat gaat ook zeker op voor dit zomerse duo.

Geurassociaties als het ultieme bewijs

Het blijft toch wel bijzonder hoe een geur bepaalde associaties kan oproepen. Toen ik Eternity Summer for Men gaf aan mijn wederhelft (die wel van heerlijke geuren houdt, maar er niet zoveel verstand van heeft… hij volgt gewoon zijn neus en bepaalt op basis daarvan welke geur hem aanstaat en welke niet), was zijn eerste reactie: “Oh heerlijk, schat… deze neem ik mee op reis naar Dubai.” We reizen samen best wat af, dus hij had gemakkelijk een andere bestemming kunnen noemen. Toch koos hij Dubai. Het land van woestijn en schitterende zonsondergangen. Als je het mij vraagt, is dat het ultieme bewijs dat Calvin Klein met Eternity Summer erin geslaagd is de sernititeit van de woestijn te vangen in een heerlijk parfum.

Shop Eternity Summer hier online

 

Pluspunten Minpunten
  • Calvin Klein is erin geslaagd de essentie van de woestijn te vertalen in een parfum, zowel de geur als de fles.
  • Fijne gelaagdheid, vooral in de damesgeur.
  • Toegankelijke en draagbare geur, voor hem en haar.
  • Eternity Summer for Men is geen hele zware herengeur (kan ook een pluspunt zijn, afhankelijk van je voorkeur…).

Lees ook