Wenkbrauw- en wimperverf voor thuisgebruik

06:20 - 03:48
luistertijd 06:20 - leestijd 03:48

Getest Solligne Instant Colour For Brows and Lashes

Claims:

Eye catchers

Je ogen en wenkbrauwen zijn de eye catchers van je gezicht. Letterlijk en figuurlijk Mooi getekende wenkbrauwen en donkere wimpers kunnen een verschil van dag en nacht maken. Maar om nou elke ochtend in de weer te zijn met wenkbrauwpotlood, wenkbrauwpoeder en mascara is ook weer een ding. Solligne heeft hiervoor de oplossing bedacht, namelijk een verf voor thuisgebruik.

Instant Colour

Solligne Instant Colour For Brows and Lashes is een wimper- en wenkbrauwverf. Deze verf bevat geen waterstofperoxide, hoeft niet gemengd te worden en is zeer gemakkelijk en veilig binnen drie minuten aan te brengen. Met deze wimper- en wenkbrauwverf krijg je een ‘natural beauty look’ voor ieder moment van de dag. De kleur blijft 2 tot 3 weken goed zitten. Eén verpakking is goed voor ongeveer 6 behandelingen. Dit product is tevens geschikt voor de allergiegevoelige huid.

Dit klinkt natuurlijk veelbelovend. Testers Su en Marjolein proberen het uit.

SHOP Solligne hier online.

Aan de slag

Samen met Su Chen ging ik, Marjolein, aan de slag met de Solligne wenkbrauw- en wimperverf kitjes. De kitjes zijn verkrijgbaar in 3 kleuren namelijk: brown, brown-black en black.

Solligne Inhoud Verpakking

Elk kitje bevat alle benodigdheden om snel en gemakkelijk thuis je wimpers en/of wenkbrauwen te verven. Zelfs aan wattenstaafjes is gedacht! Dat het snel en gemakkelijk werkt, is voor veel vrouwen een uitkomst. We willen er allemaal zo goed mogelijk uit zien, maar hebben weinig tijd. Solligne belooft mooie wimpers en wenkbrauwen binnen 3 minuten.

Geen waterstofperoxide

Wat opvallend is aan dit product van Solligne is dat het geen waterstofperoxide bevat! Dat maakt ons erg nieuwsgierig. “Hoe werkt het namelijk dan wel?” vroegen wij ons af, want het is juist de waterstofperoxide die ervoor zorgt dat de verf goed ‘pakt’ en lang blijft zitten. Nou… eigenlijk heel simpel. In het kitje zit naast de verf, beschermende crème, wimperblaadjes, wimperborsteltje en wattenstaafjes ook een activator. Dat is de vervanger van de waterstofperoxide. Helaas kunnen we nergens vinden wat er nu precies in de activator zit…

In het filmpje hieronder laten Su Chen en ik stap-voor-stap zien hoe je dit kitje gebruikt. Zowel voor je wenkbrauwen als voor je wimpers:

SHOP Solligne hier online.

Tip van Su en Marjolein

Wil je mooie volle wenkbrauwen, bescherm dan de huid van de wenkbrauwen zelf niet, maar alleen erom heen. Doordat je de huid mee verft, creëer je als het ware een donkere achtergrond, waardoor de wenkbrauwen een vollere body krijgen.

Echt drie weken volle wenkbrauwen?

Bij Su was het resultaat eigenlijk na 2 weken al wat minder. Dit komt mede doordat Su weinig wenkbrauwhaartjes heeft.

Su Chen: links zonder Solligne en rechts na het aanbrengen van de wimper- en wenkbrauwverf.

Su Chen: links zonder Solligne en rechts na het aanbrengen van de wimper- en wenkbrauwverf.

Ook bij mij was het resultaat na 2 weken al wat minder. Daar moet ik bij zeggen dat ik wel een klein beetje heb ‘vals gespeeld’ bij mijn wenkbrauwen. Hoe dat komt lees je verder in deze review. Over mijn geverfde wimpers ben ik super tevreden; hiervoor heb ik de kleur black gebruikt.

Oeps…

Nog één belangrijke tip! Normaal pak ik (Marjolein) altijd een donkerbruine kleur voor mijn wenkbrauwen. Daarom hebben wij ook tijdens het maken van het filmpje de kleur brown-black gebruikt, maar die pakte voor mij toch echt te donker uit. Je kent het wel: van die Bert en Ernie wenkbrauwen.

SHOP Solligne hier online.

Solligne Marjolein Voor en Na

Marjolein: links zonder Solligne en rechts na de behandeling.

Omdat ik zelf thuis tinted remover heb staan (voor het verwijderen van haarverf, wanneer dat per ongeluk op de hoofdhuid komt), heb ik die kunnen gebruiken en uiteindelijk viel de schade gelukkig mee. Maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen dat product thuis heeft. En in het vervolg kies ik voor de kleur brown voor mijn wenkbrauwen.

Is dit echt do-it-yourself?

Het lijkt ons pittig om zelf je wimpers te verven, ondanks dat het product zeer gebruiksvriendelijk is. Je moet je ogen toch sluiten bij het aanbrengen van de wimperverf. Maar het is natuurlijk erg leuk om samen een keer met een vriendin, zus of wie dan ook een avondje te tutten en je wenkbrauwen en wimpers mooi mee te nemen. De wenkbrauwen zou je wel makkelijk zelf thuis kunnen doen!

Ons eindoordeel

Solligne Instant Colour For Brows and Lashes is een fijn product. Het is ideaal dat je in één doosje alle benodigdheden hebt om je wimpers en wenkbrauwen te kunnen verven. Met de verf en de activator kun je langer doen dan één keer, ongeveer zes behandelingen. De rest moet je wel weggooien na het verven, want het lijkt ons niet heel hygiënisch om bijvoorbeeld het wenkbrauwborsteltje meerdere malen te gebruiken, of bij verschillende personen.

Het resultaat is erg mooi en houdt zeker een week of twee aan. Dat is wel een weekje korter dan in de claim en minder lang dan bij een product met waterstofperoxide, zoals meestal in de salon wordt gebruikt. Maar voor deze periode van twee weken kan je in de ochtend je wenkbrauwpotlood, wenkbrauwpoeder en mascara (etc…) ook gerust achterwege laten. Ook perfect voor een zonvakantie, wanneer je na een duik in de zee of het zwembad niet iedere keer je make-up wilt bijwerken.

SHOP Solligne hier online.

Pluspunten Minpunten
  • De kitjes bevatten alles wat je nodig hebt, zelfs aan wattenstaafjes is gedacht.
  • Wimper- en wenkbrauwverf in één product.
  • Mooi resultaat.
  • Zelf je wimpers verven vraagt wel om enige oefening.
  • Claim van drie weken wordt niet gehaald, je hebt hier ongeveer twee weken plezier van.

Lees ook