Terug naar het paradijs

04:12 - 02:31
luistertijd 04:12 - leestijd 02:31

Getest Roberto Cavalli Paradiso Assoluto parfum

Het weelderige groen dimt het geluid van de zee als ze verder in de tuin loopt. Hier wordt de geur van verse bloemen intenser, heerlijk bedwelmend. Geklapper van vleugels. Een flits van levendige kleuren.
Ze glimlacht, ze weet dat ze terug in het paradijs is…

Twee jaar geleden lanceerde Roberto Cavalli de geurenlijn Paradiso. Een nieuwe lijn die het Italiaanse ‘dolce vita’ omvormt tot een waar paradijs op aarde. Om even bij weg te dromen… denk aan een geheime weelderige tuin met een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee, een exotische bontgekleurde vogel en een mysterieuze vrouw.

Paradiso was twee jaar geleden meteen een zeer populaire geur. Maar ook een ‘love it or hate it’ geur. Een sterke en zoete geur en daar moet je van houden. BeautyJournaals parfumista Cindy testte hem; je leest haar review hier.

Roberto Cavallo neemt je mee terug naar de geheime tuin

Dit voorjaar lanceert Roberto Cavalli de geurvariant Paradiso Assoluto. Met deze geur neemt hij je opnieuw mee naar zijn verborgen toevluchtsoord. Hij waagt zich nu nog dieper in de tuin en ontdekt een aantal rijkgeurende mediterrane bloemen, die hij als het ware toevoegt aan de oorspronkelijke geur. Zo ontstaat Paradiso Assoluto. Een eerbetoon aan verlangen en zinnelijkheid, een symbool voor de hedonistische levensopvatting dat je het paradijs in het hier en nu moet en kunt vinden.

Shop hier online

 

Ontworpen door meester parfumeur Louise Turner

Net als zijn voorganger is Paradiso Assoluto ontworpen door meester parfumeur Louise Turner. Voor deze geur ging ze een ongekende uitdaging aan: ze probeerde de geur van het paradijs te vangen.

Hoe ruikt het paradijs?

De opening van Paradiso Assoluto combineert frisse topnoten van roze peperkorrel met zoete wisteria. Al snel daarna ruik ik frisse wilde jasmijn en rode lelie. Deze frisheid verandert al snel in iets anders, iets mysterieus. Wat tot slot overblijft, is een warme en exotische geur: vanille met sandelhout en patchoeli. Heerlijk!

Rode diamant met gouden accenten

Roberto Cavalli heeft de flacon van Paradiso Assoluto de vorm van een diamant gegeven, net als de oorspronkelijke Paradiso. De dieprode kleur van de flacon past goed bij de exotische warmte, de sensualiteit van de geur. Goudaccenten maken de flacon af en geven hem een luxe uitstraling. Het is trouwens vaak goud dat blinkt bij Roberto Cavalli. Ook in zijn kledingontwerpen kom je veel goud tegen. Net als een knipoog naar het paradijs trouwens, met kleurrijke en toch chique dieren- en plantenprints.

Wat vind ik van Paradiso Assoluto?

Net als zijn voorganger is Paradiso Assoluto een ‘love it or hate it geur’, als je het mij vraagt. And I love it! Deze heerlijke zoete geur blijft lang op mijn huid aanwezig; overdag bijsprayen is dan ook bijna niet nodig. Het is een exotische geur, maar dan wel een chique variant. Dus geen parfum voor bij je strand outfit en teenslippers, maar eerder voor bij opengewerkte pumps en een stijlvol zomerjurkje. Of een goudkleurige jumpsuit, zoals Roberto Cavalli’s model op de foto draagt. Het is een geur die mij veel complimenten heeft opgeleverd: “Wat ruik je lekker vandaag”. Ik ben dan ook geneigd te denken dat er voor deze geur meer lovers dan haters zijn…

Shop hier online

 

 

Pluspunten Minpunten
  • Heerlijke exotische geur die fris begint en wat zwoeler eindigt
  • Blijft lang op de huid aanwezig; bijsprayen is bijna niet nodig
  • Love it or hate it; voor sommigen iets te sterk en te zoet

Lees ook