Met tips van Dior celebrity make-up artist

02:52 - 01:43
luistertijd 02:52 - leestijd 01:43

Trend: oranje lipstick is draagbaarder dan je denkt!

Geen rood of roze… Een stralende oranje lipstick is in kleur de ‘gulden middenweg’ en daarom ook een kleur die je eigenlijk altijd bij je zou moeten hebben. Of je nu tot aan je knieën in de sneeuw staat op de piste in een wintersportoord, of het hoofd probeert de bieden aan een hittegolf op een tropisch eiland.

Hoewel de oranje lipstick dus niet seizoensgebonden is, vinden veel vrouwen oranje een lastige kleur. Wat dat aangaat, is een roze lipstick meer vergevingsgezind. Roze staat eigenlijk iedereen wel.

Tips van Dior celebrity make-up artist Daniel Martin

“Een mooie oranje lip begint met een stralende huid,” zegt Daniel Martin, celebrity make-up artist van Dior. Hij creëerde de look van Kate Bosworth, hierboven op de foto (fotograaf Paul Zimmerman/WireImage). Daarna is het vooral van belang hoe je de oranje kleur aanbrengt. Daniel adviseert om de natuurlijke vorm van je lippen te volgen. Ben jij fan van een matte finish? Dep dan eerst een klein beetje foundation of concealer op je lippen, voordat je je lipstick aanbrengt. Op deze manier creëer je een mooi egaal canvas en pakt de kleur beter uit.

Of ga voor hoogglans!

Voor een mooie oranje hoogglans op je lippen, kleur je eerst je lippen volledig in met oranje lipliner. Breng daarna je matching oranje lipstick aan en sluit af met een laagje lipgloss. Houd de rest van je look wat rustiger. Warm beige, perzik en abrikoos op je wangen en ogen vullen je felle lipstickkleur goed aan.

Maar hoe kies je nu de juiste oranje kleur?

Volgens Daniel Martin is een oranje lipstick ook simpelweg een statement, ongeacht je exacte huidskleur. Kortom, je kunt eigenlijk geen verkeerde oranje kleur kiezen. “Het is vooral de finish die de intensiteit van je look bepaalt. Transparant voor een vleugje kleur en mat juist voor een intens en extra sprekend effect,” aldus Daniel Martin.

Wanneer je nog niet toe bent aan hele gewaagde lipkleuren, dan is koraal echt iets voor jou. Daniel Martin: “Koraal bevat een mooie balans van roze en oranje. Hoe meer geeltinten je vervolgens toevoegt aan de kleur, hoe meer oranje deze wordt en helderder uitpakt op de huid.”

In het volgende filmpje van het Amerikaanse PopSugar Beauty vind je meer tips voor het kiezen en dragen van oranje lipstick. Onze favoriete tip is “Pick a colour that speaks to you.” Want zo is het meer net!

Leestip! Monique testte eind 2014 al uitgebreid oranje lipsticks. Lees haar review hier nogmaals.

Bron

Lees ook