Voller aanzien, betere seks?

03:41 - 02:12
luistertijd 03:41 - leestijd 02:12

Eigenlijk is het natuurlijk een volstrekt non-onderwerp, maar het is zo ‘non’ dat het weer leuk is om aandacht aan te besteden. Bij RTL Boulevard was het een topic waarop een seksuologe mocht reflecteren: Botox in je balzak, ja, bij de man dus. Wordt in Amerika gedaan, where else offcourse, en het levert de man niet alleen een minder geplooide, gerimpelde balzak op, maar ook een optisch vollere balzak. Als gevolg hiervan hangt de zak wel lager, dus als je al een laaghangend klokkenspel hebt, is het wellicht niet jouw ding, als dat het überhaupt al mocht zijn.

Wat zijn de feiten?

In november 2016 werd er voor het eerst gewag van gemaakt in Engelstalige media waaronder de Britse krant The Independant en in de Cosmopolitan. Het werd gebracht als een hit voor 2017. Een Amerikaanse plastisch chirurg noemt het ‘ball ironing’  ofwel de ballen gladstrijken.

Het is van de testikels bekend dat ze onder hogere temperaturen ontspannen en onder koude temperaturen ineenkrimpen waardoor de balzak ook verrimpeld/samentrekt. Er wordt gezegd dat seks ontspannender en stimulerender beleefd kan worden. Als de balzak lager hangt komt hij beter in contact met de huid van de partner en hij zou de clitoris van een vrouw makkelijker kunnen stimuleren, aldus een ervaringsdeskundige op Cosmopolitan online.

Er is maar 1 studie bekend waaruit Botox effectief blijkt voor de balzak, en dat is wanneer er sprake is van pijn. Persoonlijk heb ik ook ooit iemand gekend die een zeer kleine, strakke balzak had en het heel onprettig vond als het aangeraakt werd. Ik kan me zo voorstellen dat het onder die omstandigheden wellicht ook een oplossing biedt. De temperatuur wordt ook als argument aangedragen om het te doen. Ballen bewaren immers de spermacellen en deze mogen niet te warm worden. Hoe dichter de ballen op het lichaam gedragen worden, hoe hoger de temperatuur kan blijven. Een lager hangende balzak zou dus beter zijn.

Wat vinden mannen ervan?

Een snelle ronde langs enkele mannen in mijn omgeving levert de volgende reacties op:

‘Ach, als mijn zak slapt hangt, dan is het maar zo, is mijn penis gezwollen, dan ziet mijn zak er ook vol uit. Ik krijg er genoeg complimentjes over, wel opvallend meer van mannen dan van vrouwen…..maar ja, je moet ergens je ‘penis confidence’ vandaan halen, hahaha…’

‘ Onzin! De balzak kent zonder cosmetische ingrepen als prachtige vormen. Strak en vol als de temperatuur het toelaat en anders prachtig, bijna kunstzinnig in geplooide toestand met twee zichtbare ballen. Seksueel opwindend in iedere, natuurlijke vorm, om te betasten met de hand, en de mond.’

‘Tja….als de huid slap is, dan hangt de balzak alsnog. Ik denk dat ik er te nuchter voor ben, en met mij de meeste Nederlandse mannen ook. De enkeling die het doet wordt door de media meteen als hype naar voren geschoven. We hebben nog weinig anders te melden. Herinner je je nog de bilimplantaten? Zou ook zo’n trend worden…..maar bleef slechts een hype.’

Kijktip: BeautyJournaal’s video over een bilimplantaat operatie.

Persoonlijk heb ik er ook helemaal niets mee. Ik vind de balzak ook niet bijzonder aantrekkelijk, in tegenstelling tot een penis in gezwollen toestand. Ze voelen wel lekker aan, maar vervelen me ook snel. Het is goed dat ze een intrigerende functie hebben, maar dat is het dan ook.

 

Lees ook