‘Zo atletisch dankzij protheses,’ vind ik een kick….

08:31 - 05:06
luistertijd 08:31 - leestijd 05:06
Jeff’s billen voordat hij in 2008 de bilvergroting onderging

In het najaar van 2013 spreek ik Jeff over de bilvergroting die hij vijf jaar eerder heeft laten doen. Hij staat op dat moment aan de vooravond van zijn tweede ingreep om zijn lichaam te verfraaien: een mannelijke borstvergroting.

Te kleine billen

‘ Ik ben van jongs af aan gefascineerd door plastische chirurgie. Ik vind het mooi, wat het kan doen met een lichaam. En wat die bil betreft: ik vond niet dat ik lelijke billen had, maar ze waren gewoon te klein naar mijn smaak. Nu heb ik een grote hand vol, om het maar zo even te duiden.

Mooie bolling

Kijk, die bil komt in vele vormen. Je hebt platte billen, volle billen, korte billen, lange billen. Mijn bil was plat, een platte pannenkoek. Wel lang genoeg, maar aan de bovenkant zat te weinig volume. Ik wilde rondere, vollere billen. Van die billen waarbij je aan de zijkant een echt mooie ronding ziet. Ik heb geen billift gekregen, maar echt een bilvergroting.

Of de bilvorm erfelijk is? Mijn moeder heeft ook platte billen. Maar je ziet het vaker bij vrouwen. Platte, brede billen, echt geen gezicht in een broek. Bij mij zat er ook geen bil in de broek, en dan heb ik ook nog dunne benen, vind ik. Niet gespierd. Ik wilde gewoon een lekker kontje in een strakke spijkerbroek hebben, en een leuk strak T-shirtje er boven.

Het maakbare lichaam

Pamela Anderson in Baywatch

Nee, niet dat iemand ooit een opmerking over mijn billen heeft gemaakt. Mijn vriend destijds begreep ik ook niet waarom ik het wilde. ‘ Je hebt normale billen,’ zei hij. Ok, ik schaamde me er ook niet voor. Ik vind het gewoon leuk om te doen. Ik ben gefascineerd door plastische chirurgie, die maakbaarheid van het lichaam. Dat je er ongeveer uit kan zien, zoals je het in gedachten hebt.

Denk eens terug aan Baywatch. Oh mijn God, die enorme curves bij de vrouwen en de mannen. Geweldig! Ik was toen 12 jaar, ik was groot fan van Pamela Anderson. Ik wist al dat ik homo was, maar die borsten van haar….die rondingen. Het was zo lekker nep, zo gewaagd. Het wordt zo lekker benadrukt. Ik houd daarvan. Ik vind het echt supermooi bij vrouwen.

Dol op vrouwen met curves

Weet je wat het is, wij mensen zijn zo gewoon, zoals we zijn. Nee, niet saai, maar ik houd van het theatrale. Vrouwen die flink opgemaakt zijn, big hair, hoge hakken. Maar ik houd niet van theatrale mannen. Ik zou ook niet op iemand als mijzelf vallen.

Ik heb zo’n drie jaar nagedacht over de bilvergroting. Ik zag een keer een foto van een vrouw die het had laten doen. Toen ben ik gaan researchen. In Nederland was geen chirurg bereid het te doen, althans geen chirurg die ik hoog acht. Twee artsen wilden wel, maar die hadden te weinig ervaring, vond ik.

Ronde en druppelvormige bilimplantaten

Het werd Zuid-Amerika. Daar worden meer billen dan borsten gedaan. Via een internetforum dat ‘ Make me heal’ heet heb ik een geschikte arts gevonden met veel ervaring. Ik heb eerst een aantal skype-sessies met hem gehad om kennis te maken en mijn vraag te bespreken. Deze, gelukkig ook goed Engels sprekende, arts werkte in een heel chique kliniek.

Ik heb er een vakantie van gemaakt. Ik had drie weken geboekt. Daar ging ik…alleen. Ik kreeg een liposuctie van mijn buik, want daar wilde ik wat volume kwijt, wat lipo op de borstflanken en op de rug, en bilimplantaten. In totaal is er 800 cc aan vet weggehaald. Na

Bij Jeff is het implantaat onder de bilspier geplaatst, zie foto 1 vanaf links

een week liep ik alweer buiten. Ik droeg een korset, vooral vanwege de liposuctie Ik ging gewoon lekker uit. De ingrepen alleen kostten me 4600 dollar gekost in 2008. Ik had er echtvoor gespaard.

Een handvol

In mijn billen kreeg ik ronde implantaten, geen druppelvormige. Ronde ogen boller bij een bilvergroting. Of je ze ziet zitten? Niet als ik sta, maar als ik ga zitten veren ze iets omhoog, je ziet wat bolling als je naakt bent. Als ik meer aankom in gewicht, wordt dat minder.

Ik heb nu een hand vol, en stevig: 270 cc. Als ik mijn huid indruk, zie ik de huid weer langzaam omhoog komen. De prothese doet dat, die drukt de huid omhoog. Hij zit onder de bilspier. Als ik mijn bilspieren aanspan, zie je ze ook iets omhoog komen.

Tekening waar de implantaten komen te zitten en waar er liposuctie wordt gedaan op de rug

Het implantaat is ingebracht via de bovenkant van de bilnaad, een snee van zo’n 4 cm. Ik moest vier weken een speciale onderbroek dragen, en voor de liposuctie dus een korset. Ze zeggen dat het een heel pijnlijke ingreep is omdat ze de spier op moeten trekken, maar ik vond het reuze meevallen. Van de liposuctie had ik wel last, een branderig gevoel mijn mijn buik.

Niet onder de zonnebank

Ik bleef 1 nacht in het ziekenhuis. Na 1,5 week kon ik gewoon op mijn billen zitten. Ik was wel bang dat er teveel spanning op het litteken zou komen, maar het is erg mooi geheeld. Ik voel ze ook niet, tenzij ik op een harde ondergrond lig of zit. Zoals een zonnebank. Maar dat is überhaupt niet fijn, omdat de protheses daarop warm worden, dat voel je echt.

Het is nu vijf jaar geleden ja. Ik moet op mijn gewicht letten, niet voor mijn billen maar wel voor de liposuctie. Ik ben wat aangekomen. Voorheen kreeg ik dan een vetrolletje, nu wordt mijn huid losser.

Soms voel ik wel een vermoeide bilspier omdat er iets tegenaan drukt. Ik train ook geen bilspieren in de sportschool. De prothese ligt onder de spier. Over die spier ligt een vetlaagje. Als ik ga trainen ben ik bang dat dat vetlaagje verdwijnt waardoor de prothese meer zichtbaar wordt.

Geen zin in trainen

Een dag na de operatie

Ja, eigenlijk moet ik wel wat doen, want naarmate je ouder wordt zakt de bil natuurlijk uit. Straks heb ik over zoveel jaar een bilprothese keurig op de jonge hoogte zitten en zit het echte bilvlees daaronder – uitgezakt, haha.

Ik ben nog altijd dag blij ermee. Achteraf had ik hem nog wel wat groter gewild, iets voller. Ook iets lager, en nog meer volume, maar dat is lastig, dat moet dan met vloeibare opvulmiddelen en dat vind ik te gevaarlijk. Je hebt dan ontzettend veel nodig, dus dat wordt duur, en de permanente fillers vind ik gevaarlijk.

Borstprotheses kun je tien jaar dragen dan moeten ze vervangen worden. Met deze protheses is dat niet zo, het mag langer blijven zitten, en zo lang je geen klachten hebt, is het ok.

De kick van een athletisch lichaam

Er wordt wel gezegd dat ook siliconen protheses siliconen gaan uitzweten, maar ik ben er niet bang voor. Ik wil gewoon een atletisch lichaam. Ik geef het toe, ik ben te lui om het met sporten te doen. En ik vind het natuurlijk leuk om het op deze manier te doen. Een kick.’

Inmiddels heeft Jeff ook mannelijke borstprotheses laten plaatsen. Lees daarover meer in een interview dat vandaag in de krant Het Parool gepubliceerd is.

De bilvergroting van Jeff na 5 jaar

 

Bekijk hier ook een film die BeautyJournaal maakte over de bilvergrotingsoperatie bij een vrouw, door dr Frank Niessen.

Lees ook