Geïnspireerd op de 5 iconische kleuren van Coco Chanel

07:20 - 04:24
luistertijd 07:20 - leestijd 04:24

MUA Danielle test Chanel Coco Code lentemake-up 2017

Wat een fijn gevoel om alle nieuwe lente make-up collecties weer in de schappen te zien liggen. De nieuwe lente / zomer make-up collectie 2017 van Chanel heet de Coco Codes. En wat ziet het er leuk uit! De collectie is geïnspireerd op de 5 iconische kleuren die altijd centraal staan bij Chanel. Het gaat om de kleuren beige, wit, goud, rood en zwart. Een vrij klassieke, traditionele collectie van Chanel dus.

“Red, Black, Gold, White, Beige: These are the ‘Secrets Codes’ of Chanel Beauty”

Ik maak een look met de volgende producten:
 Coco Code Blush in de kleur Harmony, Les 4 Ombres Multi-Effect Eyeshadow in de kleur 278 Codes Subtils, Stylo Yeux Waterproof Long-Lasting Eyeliner in de kleur 932 Mat Taupe, Rouge Allure Velvet Luminous Matte Lip Colour in de kleur 61 La Secret en tot slot
Le Vernis Longwear Nail Colour in 556 Beige Beige.

Coco Code Blush in Harmony

Laten we beginnen met de leukste van de collectie, de Coco Code Blush in Harmony. Het is een blush die verdeeld is in vier blokjes. Die je zowel los als samen kunt gebruiken. Bij de blush zit nog een brede bushkwast, waarmee je goed over alle vier de kleuren tegelijk kunt strijken. Als je de kleuren los zou willen gebruiken, dan heb je wel een ander kwastje nodig.

De pigmentatie van deze blush is erg goed en hij heeft een fijne textuur. Lekker zacht en hij blend hierdoor mooi op de huid. Super handig dat de kleuren zowel los als samen te gebruiken zijn.

Ik ga ze samen gebruiken. Op deze manier is het eindresultaat een vrij rode kleur met een klein beetje glans. Ik vind de kleur mooi bij mij staan, al moet ik wel oppassen dat ik niet te veel gebruik met mijn roodheid in mijn huid.

Shop Coco Nudes hier online

 

Les 4 Ombres Multi-Effect Eyeshadow in 278 Codes Subtils

Over op de oogschaduws. Het blijven toch mooie palletjes… de Les 4 Ombres. De Codes Subtils is gevuld met drie mooie warme goudtinten en een groene tint. De oogschaduws zijn goed gepigmenteerd, ze zijn zacht en romig en brengen goed aan. Ik vind de kleuren persoonlijk niet heel spannend, maar daardoor wel weer heel geschikt voor dagelijks gebruik. En ondanks de natuurlijk kleuren kan je er door de super metallic finish wel een feestelijke touch aan je make-uplook mee geven. De glans is goed aanwezig.

Shop Coco Nudes hier online

 

Ik gebruik de Les 4 ombers in combinatie met de Stylo Yeux Waterproof in Mat Taupe. Zelf vind ik zwarte eyeliner bij mijzelf te hard staan en vind taupe dan ook een hele mooie oplossing. Ik vind de kleur erg mooi, vooral omdat hij mat is. Hij brengt fijn aan en is goed gepigmenteerd. Je hebt dus niet veel nodig; zo gaat hij lekker lang mee. Hij is absoluut waterproof en blijft goed zitten. Zelfs op je waterlijn doet hij het goed. Deze uitdraaibare, fijne oogpotloodjes van Chanel zijn dan ook zeker aan te raden. Ze zijn er dan in allerlei verschillende kleuren.

Shop Coco Nudes hier online

 

Rouge Allure Velvet Luminous Matte Lip Colour in La Secret

Bij deze look wil ik een lekkere frisse lipstick. Ik ben weg van de Rouge Allure Lipsticks. Ze zijn erg goed, zien er mooi uit, hebben een goed pigment, ze hydrateren en blijven goed zitten. De kleur La Secret is niet een hele unieke kleur, maar wel heel mooi en fris. Ik vind het wel een must-gave in de zomercollectie.

Shop Coco Nudes hier online

 

Le Vernis Longwear Nail Colour in 556 Beige Beige

En om mijn lentelook helemaal compleet te maken, gebruik ik voor mijn nagels de Beige Beige uit de collectie. Het is een warme, nude/bruine tint die wat weg heeft van caramel, natuurlijk en passend bij eigenlijk alles. Love it!

Shop Coco Nudes hier online

 

Ik heb de kleur in twee laagjes aangebracht om een mooie dekking te krijgen. Ik heb de lak aangebracht over mijn acryl nagels. De dekking is goed. Wist je dat Chanel onlangs de nagellakjes flink heeft verbeterd? Ze moeten nu nog langer blijven zitten. Omdat ik regelmatig van kleur wissel, heb ik niet getest hoe lang de lak mooi blijft.

Een vernieuwende of echt spannende kleur is het niet, wel een kleur die altijd goed is.

Shop Coco Nudes hier online

 

Tip: Gebruik deze lak in combinatie met de Le Gel Coat van Chanel, voor een nog betere houdbaarheid. Corine testte het onlangs uit; je leest haar review hier.

Conclusie

De collectie ziet er erg leuk uit. De producten die ik gebruikt heb, zijn erg mooi en super draagbaar. Je kan er absoluut een klassieke en elegante look mee maken. Als zomercollectie had ik er zelf wat frissere kleuren aan toegevoegd.

Liefs van Danielle!

Shop Coco Nudes hier online

 

Pluspunten Minpunten
  • Draagbare kleuren voor een mooie en elegante look
  • Producten uit deze collectie zijn goed gepigmenteerd en brengen mooi aan
  • De eyeliner is absoluut waterproof
  • Niet per se een vrolijke lentecollectie, daarvoor ontbreken de frisse(re) kleuren

Lees ook