Corine zet haar gellak research voort

05:32 - 03:19
luistertijd 05:32 - leestijd 03:19

Getest Chanel Le Gel Coat gellak zonder lamp

Gel manicure at home

De tijd dat je voor een mooie en lang houdende gel manicure naar de nagelsalon moest, ligt achter ons. Meer en meer merken lanceren een ‘do it yourself’ en ‘do it at home’ variant van gelnagellak, die je in de meeste gevallen kunt aanbrengen zonder lamp en eenvoudig kunt verwijderen met een normale nagellakremover. Eerder testte ik al de gelnagellak van Sally Hansen en van OPI.

Tijdens een van mijn struinsessies op internet (een vaste dagelijkse routine van een redactie coördinator, zoals ik), kwam ik onlangs de Chanel Le Gel Coat tegen. Een topcoat met geleffect die je kunt laten drogen aan de lucht en die de kleuren en de houdbaarheid van je ‘gewone’ nagellak versterkt. Nieuwsgierig naar deze uitbreiding van de wereldberoemde Le Vernis lakken van Chanel, test ik de Le Gel Coat voor je, in combinatie met La Base de Chanel basislak en Le Vernis nagellak.

Homepage Chanel Le Gel Coat

La Base de Chanel

Deze base coat bevat voedende arganolie en Vitamine E, dat beschermende en antioxidante eigenschappen. La Base versterkt broze en zwakke nagels en biedt optische correctie van gele vlekken en imperfecties op je nagels door de toevoeging van silica, dat groefjes opvult en voor een gelijkmatig nageloppervlak zorgt. Net als bij het aanbrengen van je gezichtsmake-up is een mooi egaal ‘canvas’ nog steeds het beste vertrekpunt voor een onberispelijk eindresultaat.

De La Base base coat kan ook zonder Le Vernis gedragen worden, om de nagel er gezond en natuurlijk te doen uitzien. Op de volgende foto zie je het resultaat na één laagje.

Chanel La Base

Deze basislak laat zich makkelijk en streeploos aanbrengen. Een klein minpuntje vind ik het dunne en ronde kwastje. Je moet hierdoor meerdere keren met je het kwastje over je nagellak strijken om de hele nagel te bedekken. La Base droogt zeer snel, waardoor ik na een kleine minuut al een kleurtje kan aanbrengen. Ik kies voor Chanel Le Vernis Ballerina op mijn handen en Shantung op mijn voeten.

Chanel Le Vernis Handen

Le Vernis Ballerina (167).

Chanel Le Gel Coat Tenen

Le Vernis Shantung (508)

 Le Gel Coat de Chanel

De Gel Coat is, net zoals de base coat, multifunctioneel. De lak zorgt voor glans, een langere houdbaarheid van je manicure en is ‘shock resistant’. Daarmee bedoelt Chanel dat de lak flexibel is en daardoor iets meegeeft. Je hebt hierdoor minder snel beschadigingen. Vergelijk het met de harde lak van je auto en het zachte materiaal van de bumper. Doordat je bumper meebeweegt, ontstaan er minder snel krassen in.

Chanel La Gel Coat kwastjeEr zit een oligomeer (in dit artikel leg ik uit wat een oligomeer is) in de formule van Le Gel Coat die geactiveerd wordt door natuurlijk licht. Je hebt hierdoor geen UV-lamp nodig. Doordat de gellak droogt onder de invloed van licht, zit dit product in een flesje dat geen licht doorlaat.

Ik had initieel even ruzie met het kwastje, omdat de helft in het flesje bleef zitten. Een druppel secondelijm bood uitkomst. De Le Gel Coat heeft gelukkig wel een fijn breed kwastje. De gellak droogt iets langzamer dan de eerdere laagjes; dit is overigens vaak het geval met gellakken die door licht worden geactiveerd. De lak blijft overigens – zelf na goed opdrogen – een beetje ‘stroef’ aanvoelen, waardoor je snel geneigd bent te denken dat hij nog niet goed droog is. Dit stroeve heeft te maken met de flexibele formule.

En dan de hamvraag: Hoe lang blijft de lak zitten?

Op mijn handen heb ik een ruime week plezier van de lak. Dat komt natuurlijk ook door de licht kleur, waardoor je de slijtage op de nageltips minder snel ziet. De lak chipt niet, maar slijt mooi egaal af.

Chanel Le Gel Coat Handen

Het eindresultaat: hier heb ik een ruime week plezier van gehad.

Op mijn voeten haal ik de nagellak na ruim twee weken er af. Niet omdat deze is beschadigd, maar omdat hij aan de onderkant begint uit te groeien. Tijd voor een nieuw kleurtje. Ik verwijder de lak met Le Dissolvant Douceur. Ook dit product is, net als La Base, verrijkt met arganolie en Vitamine E. Ik drenk een watje in de nagellakremover en houd dit kort tegen mijn nagel aan om het product in te laten werken. De gellak komt daarna verrassend makkelijk los en mijn nagels zijn binnen een handomdraai schoon. Ook fijn is dat Le Dissolvant Douceur licht geparfumeerd is, mocht je een hekel hebben aan die typische geur van nagellakremover.

Mijn eindoordeel: een aanrader!

De Le Gel Coat is een mooie uitbreiding van het assortiment nagellakken van Chanel. Een absoluut pluspunt is dat je je ‘gewone’ lakken kunt blijven gebruiken en alleen hoeft over te stappen op een nieuwe topcoat. Het is geen stappenplan met meerdere producten, zoals bij Sally Hansen Miracle Gel bijvoorbeeld wel het geval is.

Het feit dat de Le Gel Coat de kleur, glans en duurzaamheid van je nagellak een boost geeft, maakt het een echte aanrader.

Lees ook