Yes, They’re Real!

05:33 - 03:20
luistertijd 05:33 - leestijd 03:20

Getest Benefit Double the Lip en Duo Shadow Blender

Claims:

Van plaatselijk make-up winkeltje naar internationaal concern

Benefit een merk dat je tegenwoordig overal ziet! Opgezet in 1976 door de twee Amerikaanse zussen Jean en Jane. Hun oorspronkelijke businessplan was om 33 dolar per dag te verdienen om ieder geval hun onkosten terug te verdienen. Maar hun kleine make-up winkel werd een mega hit! In 1990 krijgt Benefit zijn naam en wordt de eerste Benefit toonbank geopend in een warenhuis in New York. In 1997 steekt Benefit de oceaan over en opent de eerste counter in Harrods in Londen. In 2012 haalt Benefit ook nog eens het Guiness Recordbook met de meeste wenkbrauw waxen in 8 uur door een team. Hoe een klein bedrijfje groot kan worden. Vooral de wenkbrauwproducten zijn bekend. Ik test daarom een lipstick en oogschaduw, uit de They’re Real! lijn

SHOP Benefit hier online

Double the Lip

Ik begin met de lipstick. Deze bevat twee kleuren in één stick, die dicht bij elkaar liggen zodat je een soort lipliner effect creëert. De speciale druppelvorm maakt het makkelijk om je liplijn te volgen en je lippen in te kleuren. Doordat de lipstick uit twee op elkaar afgestemde kleuren bestaat, creëert de stick volume en geeft dimensie aan je lippen. Dit is heel subtiel, maar wel ontzettend mooi. De donkere kleur aan de buitenkant, de licht aan de binnenkant. Het maakt je lippen voller. Bekijk ook het volgende filmpje van Benefit:

De lipstick is te verkrijgen in acht kleuren. De kleuren heten: Criminally Coral, Flame Game, Fuchsia Fever, Juicy Berry, Lusty Rose, Pink Thrills, Nude Scandal en Revved up Red. Ontzettend leuke namen dus en wederom lekker Amerikaans!

SHOP Benefit hier online

Ik test kleur Pink Thrills . Heel leuk voor de lente en de zomer die er hopelijk toch snel een beetje aan gaan komen. De kleur is heel fel, maar dat vind ik juist heel leuk. Zoals je op de foto hieronder ziet, is de donkerder kleur amper te zien in het echt, maar het geeft wel een mooi vol effect aan mijn lippen. Het maakt de lipstick ook heel draagbaar, doordat het contrast van de donkere en lichte kleur niet te groot is.

Benefit Marjolein

Persoonlijk vind ik de lipstick heel prettig. Hij trekt niet in de lijntjes en na 4 uur werk ik hem ietsjes bij, maar hij blijft goed zitten. Ik ben heel benieuwd naar de andere kleuren, ik ga ze zeker even bekijken in de winkel.

SHOP Benefit hier online

Duo Shadow Blender

Deze nieuwe oogschaduw van Benefit is ook heel bijzonder. Het zijn twee kleuren in een palletje met een speciale applicator, waarmee je gemakkelijk in één beweging beide kleuren oogschaduw kunt aanbrengen.

Benefit Duo Shadow Blender

Slim bedacht en innovatief. Net als bij de lipstick, zijn de kleuren zorgvuldig op elkaar afgestemd om diepte aan je look te geven; een mooie open oogopslag. Ook erg handig voor wie het blenden van lichte en donkere kleuren oogschaduw nog niet zo goed onder de knie heeft.

Tip! Wil je dat je oogschaduw nog langer blijft zitten? Gebruik dan eerst een primer, zoals de Benefit Air Patrol BB Cream Eyelid Primer. Sabine testte hem voor je uit.

Even oefenen

Ik vind het in het begin wel even oefenen om de oogschaduw mooi aan te brengen, maar uiteindelijk als je het een paar keer hebt geprobeerd is het eigenlijk heel makkelijk! Na het aanbrengen vervaag ik de kleuren nog een klein beetje met een penseeltje, zodat de lichte en de donkere kleur iets mooier in elkaar overvloeien. Verder heb ik voor mijn wenkbrauwen de Gimme Brown en voor op mijn wimpers They’re Real mascara gebruikt. Beide van Benefit!

SHOP Benefit hier online

Benefit Marjolein Close-Up

De beschikbare kleuren van de Duo Shadow Blender zijn wel vrij neutraal, het zijn allemaal verschillende bruintinten. De oogschaduw is verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren: Beyond Nude, Bombshell Brown, Brazen Bronze, Easy Smokin, Kinky Khaki, Naughty Neutral, Provocative Plum en Sexy Smokin. Zelf heb ik Sexy Smokin gebruikt.

Mijn eindoordeel

Wat een super leuke uitbreiding van het assortiment van Benefit. En het idee van meerdere kleuren aanbrengen op je lippen en je ogen in één beweging, waarbij de kleuren ook nog eens zodanig op elkaar zijn afgestemd dat ze mooie volle lippen en sprekende ogen opleveren, is natuurlijk erg innovatief. Handig voor de iets minder ervaren make-up gebruiker. Of als je haast hebt en er toch verzorgd uit wilt zien.

Ik zou het erg leuk vinden als Benefit de kleuren van de oogschaduws nog wat uitbreidt. Zeker met de lente op komst…

SHOP Benefit hier online

 

Pluspunten Minpunten
  • Mooi op elkaar afgestemde kleuren die dieptewerking geven aan ogen en lippen
  • Double the Lip lipstick voelt prettig aan en blijft lang zitten
  • Vrolijke verpakkingen
  • Duo Shadow Blender oogschaduw is eventjes oefenen om goed onder de knie te krijgen
  • Oogschaduws nu alleen nog verkrijgbaar in verschillende bruintinten. Hopelijk volgen er snel meer kleuren…

Lees ook