Verzacht deze crème Sannes geïrriteerde ooghuid?

05:02 - 03:01
luistertijd 05:02 - leestijd 03:01

Getest Paula’s Choice Anti-Aging Eye Cream

Claims:

Help… Het biologische verouderingsproces start al vanaf je 25e levensjaar!

Dit houdt in dat ook de huid vanaf deze leeftijd het verouderingsproces in gang zet. Langzaam worden dan ook de eerste tekenen van huidveroudering zichtbaar. De huidcellen die nieuwe cellen produceren werken steeds langzamer en hierdoor wordt de huid dunner en kwetsbaarder. Uiteraard geldt dit ook voor de huid rondom de ogen.

Hoe ontstaan dan die fijne lijntjes en donkere kringen rond mijn ogen? In mijn eerdere review over het Dermalogica Eye Age Reversal Complex heb ik dit al eens uitgelegd. Heb je de review niet gelezen? Klik dan op deze link.

Nu ik eenmaal de smaak te pakken heb met het testen van oogcrèmes, test ik ditmaal een oogcrème van Paula’s Choice, te weten de Anti-Aging Eye Cream.

Shop hier online

 

Hè… een oogproduct van Paula’s Choice?

Ik hoor je denken: “Dit merk heeft toch als visie dat je geen aparte oogverzorging nodigt hebt?” In het volgende filmpje legt Paula je uit, waarom er toch een oogproduct is toegevoegd aan het productengamma van Paula’s Choice:

Over de ingrediënten

De hoofdingrediënten van het product zijn shea butter en peptiden. Ik leg hieronder in het kort uit welke peptiden er precies in zitten en wat zij doen. Wil je een uitgebreid artikel lezen over peptiden in het algemeen? Klik dan op deze link.

Palmitoyl tripeptide-38 is een peptide die diep in de dermis doordringt en zorgt dat de productie van collageen wordt bevorderd. Dit resulteert uiteindelijk in een huid vol stevigheid, souplesse en geeft een stralende gloed.

Caprooyl Tetrapeptide-3 stimuleert in de huid de productie en synthese van collageen, elastine en hyaluronzuur. Het wordt beschouwd als een van de meest krachtige peptiden die gebruikt worden in anti-aging huidverzorgingsproducten.

Shea butter is ook een van de belangrijke ingrediënten van dit product. Shea butter zorgt ervoor dat de huid gehydrateerd wordt. Daarnaast vermindert shea butter irritatie en werkt het ontstekingsremmend. Perfect om de gevoelige huid rondom de ogen te kalmeren.

Shop hier online

 

Het gebruik

De Paula’s Choice Anti-Aging Eye Cream dient in de ochtend en avond aangebracht te worden op een gereinigde huid. De crème is stevig en voelt extreem zacht aan. Door de shea butter is het een wat dikkere substantie.

Let op dat je maar een klein beetje gebruikt, want door de dikkere substantie gebruik je gauw teveel. Beter is het om meerdere keren een klein beetje aan te brengen, dan in één keer teveel product.

Breng een klein bolletje aan met je vinger en masseer het goed in. Door de dikte is de oogcrème moeilijk in te kloppen, maar het is goed in te smeren. Het laat een zacht ‘laagje’ achter op de huid.

De huid rondom mijn ogen voelt na het aanbrengen van Paula’s Choice Anti-Aging Eye Cream gehydrateerd en erg zacht. De crème prikt of irriteert niet.

Resultaat

Dit is een oogcrème die aan mijn verwachtingen voldoet. Het is een volle crème die de huid hydrateert en zijdezacht laat aanvoelen. Tijdens de winterperiode heb ik vaak last van een schrale huid, vooral rond de ogen. Dit is enorm verzacht door het gebruik van deze zijdezachte crème tijdens de wintermaanden.

Na 4 weken gebruik merk ik dat mijn huid beter gehydrateerd is en hierdoor een frissere uitstraling heeft rond mijn ogen. Helaas is er geen verschil zichtbaar in mijn donkere kringen, maar dat is ook niet wat deze crème belooft. Voor een zijdezachte crème en een goed gehydrateerde huid is dit een echte must-have!

Shop hier online

 

 

Pluspunten Minpunten
  • Heerlijke volle crème die zijdezacht aanvoelt
  • Hydrateert de ooghuid uitstekend
  • De schrale huid rondom mijn ogen is door deze crème minder geworden
  • Door de wat dikkere substantie laat deze crème zich niet zo goed ‘inkloppen’, smeren gaat prima

Lees ook