De Moodo overtreft Mick's stoutste fantasie

03:13 - 01:56
luistertijd 03:13 - leestijd 01:56

Mick’s column: Ik wil die slimme geurendoos nu hebben!

Geduld is een schone zaak. Behalve als het de Moodo betreft. Want ik wil ‘m hebben en ik wil ‘m nu. En dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat ik een geurenfreak ben en deze slimme geurenbox maar liefst 400.000 verschillende parfums kan maken.

Het vierkante gadget, dat echt heel erg smart is, heeft vier gaten in de bovenkant waar een groot aantal geurcapsules in kunnen. Die zien eruit als Nespresso-cupjes en hebben namen als Divine Rose, Midnight Thrill, Grandma Vanilla en Neroli Citrus.

Je kunt ze ook mixen

Met een bijbehorende app laat je die geuren los in huis, maar belangrijker: je kunt ze ook mixen. Er zijn voorgefabriceerde geurcombinaties waar je uit kunt kiezen, maar je mag ook zelf aan de slag. De verhouding van verschillende typen geuren maakt volgens de ontwikkelaars in totaal 400.000 verschillende geuren mogelijk. Zo word je binnen een vloek en een zucht een instant parfumeur!

Vier verschillende ventilators

De verschillende geuren kun je op verschillende momenten loslaten: wakker worden met citrusgeur, maar ’s middags een huis dat naar tuberose ruikt. Daarvoor heeft het apparaat vier verschillende ventilators. Heb je zelf een geur gemixt waar je heel tevreden over bent, dan deel je die met vrienden. En omdat het apparaat draadloos is, kun je ’m ook steeds in een andere ruimte zetten.

Mijn stoutste fantasieën

Afgezien van het feit dat de kans aanwezig is dat het ding doet wat mijn gadget-hart sneller doet kloppen, is er nog iets anders waarom ik de Moodo zo fascinerend vind. En dat is dat de komst van een slimme, via de app op je mobieltje te bedienen geurendoos, de weg vrij maakt voor het verwezenlijken van mijn stoutste fantasieën.

‘Ik vind dat bloedje opwindend’

Stel je voor dat je via je mobieltje kunt bepalen hoe je lief gedurende de dag geurt? Heel gek misschien, maar ik vind dat bloedje opwindend; dat ik de macht heb over haar parfum. Ik houd van alle parfums die mijn lief bezit en gebruikt, maar ik raak ook heel erg opgewonden van geuren die niet bij Skins of Celeste verkrijgbaar zijn. Zoals de geur van een zoetzure augurk. Dat is mijn aberratie: ik raak volslagen van de leg als zij een zure bom eet en ik ruik dat. WoW, wat zou het spannend zijn als ik niet het heft, maar haar geur in handen neem!

Wat de geurcapsules straks kosten

Ondertussen moeten we het doen met de starterskit van de Moodo Box, die inclusief acht capsules 149 dollar kost op Indiegogo, waar de ontwikkelaars bijna 200 % van de benodigde 50.000 dollar hebben opgehaald. Wat de geurcapsules straks los kosten, is nog niet duidelijk, maar Moodo zegt dat ze ‘zeer betaalbaar’ worden.

Ik kan niet wachten. Welcome to the future!

Tot slot nog een filmpje over de Moodo:

 

Lees ook