De enige president met een eigen parfumlijn

03:28 - 02:05
luistertijd 03:28 - leestijd 02:05

Je kunt geen krant openslaan, site openen, televisie aanzetten of het gaat wel over Donald Trump. En het is bijna uitsluitend negatief nieuws dat over je uit wordt gestort. Is er dan helemaal niets leuks te melden over die man?

Laatst had ik een gekke gedachte. Ik vroeg mezelf af: hoe zou Trump ruiken? Welke geur zou hij gebruiken? Misschien ruikt hij wel heel erg lekker. Dan is dat in ieder geval positief en – letterlijk en figuurlijk – lekker luchtig.

 Ik hoefde niet lang te zoeken

Ik ben een rare, want dan ga ik net zo lang door met het internet afstruinen tot ik antwoord op mijn vraag krijg. In dit geval hoefde ik niet lang te zoeken overigens, want Trump gebruikt zijn eigen eau de toilette.

Het diepte interview met The Donald 

Jawel, The Donald is de enige president ooit, die een eigen geuren- en verzorgingslijn voor mannen heeft. In 2012 gaf hij naar aanleiding van de introductie van zijn parfum Success een interviewtje aan het Amerikaanse mannenblad GQ dat onder de kop ‘A Q+A with Donald Trump, Scent Enthusiast’ werd geplaatst.

Hier volgen wat passages uit dat ‘diepte-interview’:

Vraag: Wat is volgens u de geur van succes? Antwoord: Ik kan niet zeggen dat die geur zoet is. Ik kan ook niet zeggen dat die naar bloemen ruikt. Noteer maar dat het een lekkere geur is.

Vraag: Hoe lang gebruikt u al cologne? Antwoord: Ik begon ermee toen ik een jaar of 30 was. Min of meer bij formele gebeurtenissen. Als ik een smoking droeg ofzo. Maar tegenwoordig gebruik ik een cologne vaker. Ik houd van zoete geurtjes.

Vraag: Hoe brengt u de geur aan? Are you a walk-through-the-cloud guy? Antwoord: Ik spray de geur in mijn nek en achter mijn oren.

Een echte geuren-enthousiast 

En zo gaat het nog even door. Aan het woord is in ieder geval een echte geuren-enthousiast. Trump heeft op dit moment twee geuren op de markt. Het al eerder genoemde Success en Empire. Maar de berichten zijn dat het niet lang zal duren voordat de geuren uit de handel worden genomen. Dat heeft niets te maken met het feit dat het niet te rijmen valt dat de president van Amerika met parfums in de Amerikaanse warenhuizen ligt, want die man heeft overal maling aan, maar omdat de producten slecht voor de volksgezondheid zijn.

Donald Trump Success

Hoge cijfers op de gevarenschaal 

De twee geurenlijnen van Trump zouden volgens de Amerikaanse Environmental Working Group stoffen bevatten die hormoonverstoringen, huid- en longirritaties, veranderingen in het orgaansysteem en kanker veroorzaken.

In de Skin Deep Database van bovengenoemde organisatie staan 62.000 verzorgingsproducten vermeld met een schaal van 1 tot 10, waarbij 10 het aller gevaarlijkst is. Drie Trump producten – Succes Eau de Toilette Spray, Empire douchegel en Empire Eau de Toilette – kregen zeer hoge cijfers op de gevarenschaal, respectievelijk een 10, 9 en 8.

Het bovenstaande makes perfect ‘scents’. Want hoe je ook je best doet, over Trump valt echt niets goeds te zeggen.

 

p.s. Op bol.com  kun je vooralsnog Empire van Donald Trump bestellen. Ik zou de geur niet gebruiken als je leven je lief is, maar je weet nooit wat straks de verzamelaar ervoor geeft.

Lees ook