Kan dit huismerk opboksen tegen een a-merk?

06:58 - 04:11
luistertijd 06:58 - leestijd 04:11

shop

Iconic Elements Sensitive Cream voor de gevoelige huid

Iconic Elements Sensitive Cream voor de gevoelige huid

Samengesteld door huidarts Francis Wu voor de meest gevoelige huid. Met 100% milde, natuurlijke stoffen.

Getest Boots No 7 Protect & Perfect Intense skincare

In mijn leven naast tester voor BeautyJournaal ben ik mede-eigenaar van een designbureau dat gespecialiseerd is in retail design. We ontwerpen private labels en brands voor retailers in India, Duitsland en Nederland. En hoe leuk is het dan wanneer je een echt private brand mag testen, zoals No 7 van de drogisterij The Boots Company. Deze drogist is razend bekend in het buitenland en zet in Nederland ook steeds meer voet aan de grond

Kort iets meer over Boots en No 7

Dit bedrijf uit Engeland bestaat al 160 jaar en is sinds 2009 ook actief op de Nederlandse markt. Eerlijk advies en goede informatie staat bij Boots voorop. Het is een full-blown apotheek, met daarnaast een rijk assortiment van Boots eigen merken. No 7 is zo’n merk.

No 7 beschikt over een volledige lijn van huidverzorgingsoplossingen en is het nummer 1 huidverzorgingsmerk in het Verenigd Koninkrijk. Alle No 7 huidverzorgingsproducten zijn hypo-allergeen, dermatologisch getest en ontworpen om zelfs de meest gevoelige huid te verzorgen.

No 7 Perfect and Protect Serum and Eye CreamProtect & Perfect

Ik mag voor jullie de Protect & Perfect Intense range van No 7 testen. Deze anti-aging range is geschikt voor de huid van vrouwen tussen de 35 en 45 jaar. Ik test het serum, de oogcrème en de dag- en nachtcrème.

In een eerdere test voor Beautyjournaal heb ik al eens eigen merken vergeleken met a-merken; lees mijn review hier nogmaals. In deze test bleef ik uiteindelijk toch trouw aan het a-merk. Maar dat was 5 jaar geleden en inmiddels is er veel veranderd. Het a-merk is niet langer meer automatisch de winnaar van het schap. Private label manufacturers zijn aan het innoveren en bieden steeds betere kwaliteit producten. Niet voor niks worden private brands steeds vaker winnaar in product testen. Kortom ik ben nieuwsgierig naar deze range van No 7.

No 7 Protect & Perfect Intense Serum

Claims:

Matrixyl 3000 is een ingrediënt wat a-merken (zoals Environ) ook gebruiken.  Het helpt de aanmaak van collageen te stimuleren.

Hyaluronzuur is voor mij altijd een wondermiddel en eigenlijk onmisbaar in mijn dagelijkse routine. Ik ben dan ook blij dat het serum dit bevat,

No 7 Perfect and Protect SerumDe verpakking ziet er sprankelend uit en doet niet onder voor een a-merk. Dat geldt trouwens voor alle verpakkingen in deze lijn. Het serum komt in een tube. De substantie is gelachtig en inderdaad geurloos. Het smeert makkelijk uit en trekt snel in; het laat een heerlijk zachte en gladde huid achter.

Ik ben blij verrast. Voor mij werkt het serum erg goed. Ik heb visueel minder rimpels en een mooie gladde huid. En dit al binnen een maand.

De reviews op de site van Boots zijn ook bijzonder goed. Ik sluit me hier zeker bij aan.

No 7 Protect & Perfect Intense Day Cream

Claims:

No 7 Perfect and Protect DagcremeEen blik op de INCI-lijst leert me dat er fijne antioxidanten in deze crème zitten. Vitamine E (tocopherol en tocopherol acetate) die de aanmaak van vrije radicalen tegen gaat. Vitamine C (ascorbyl glucoside) is een antioxidant die zorgt voor een egale teint. Verder vind ik Retinyl Palmitate (vitamine A) die de aanmaak van fijne lijntjes tegen gaat.

De dagcrème is een fluide crème die makkelijk uitsmeert. Het heeft een prettige geur (niet te dominant) en trekt snel in. Het laat een zacht huidgevoel achter en geeft een gezonde gloed aan mijn gezicht. Prettig. Mijn huid voelt gevoed tot aan het einde van de dag en in combinatie met het serum ziet mijn huid er na een maand echt heel gezond en glad uit. Ook dit is een heel fijn product!

No 7 Protect & Perfect Intense Eye Cream

Er is zoals je ziet een overlap in ingrediënten met de dagcrème. Dit zijn dus echt de key–ingredients van deze range. In de oogcrème vind ik ook het door mij zo geliefde hyaluronzuur.

De creme is geurvrij, heeft een lichte tint (huidskleurig) en voelt zijdezacht aan. Het smeert makkelijk uit en trekt snel in. In eerste instantie voelt het alsof ik een gel op gedaan heb, die een laagje vormt op de huid. Dit gevoel trekt snel weg.

To be honest vind ik dit het minste product van de range. De oogcrème prikt een beetje en het effect op fijne lijntjes en rimpels is bij mij minder groot dan bij de rest van de crèmes.

Homepage No 7 Perfect and Protect

No 7 Protect & Perfect Intense Night Cream

Ook hier weer de signature ingredients van de lijn. Maar wat zou nou het hoofd ingrediënt kunnen zijn dat het herstelproces van de huid gedurende nacht zou kunnen ondersteunen? Als nummer drie ingrediënt op de INCI-lijst ontdek ik shea butter. Shea butter helpt huidirritatie te verminderen en werkt ontstekingsremmend. Het kan dus als het ware je huid tot rust laten komen.

Sabine No 7De nachtcrème is minder fluide als de dagcrème. Het heeft wel dezelfde geur. Het product voelt vetter aan en trekt minder snel in mijn huid. Iets wat ik altijd lekker vind voor het slapen gaan.

Net als de dagcrème en het serum is ook dit een heel fijn product.

Mijn eindoordeel

Mijn huid is er echt beter uit gaan zien in de testperiode van enkele weken. Kortom: ik ben ontzettend blij verrast door deze No7 Protect & Perfect range van Boots. Toch maar weer het bewijs dat private brands een inhaalslag hebben gemaakt richting de A-merken.

Lees ook