Heeft Els minder last van roodheid?

10:14 - 06:08
luistertijd 10:14 - leestijd 06:08

Homepage Babor Couperose Dual Solution Els

Getest Babor Couperose Dual Solution en Reversive Anti-Aging Cream

Claims:

Eerder dit jaar was ik heel enthousiast over mijn test van de Active Night ampullen en de Ultimate Repair Cream van Babor. Ik vond het dan ook heel leuk dat ik nu de Couperose Dual Solution en Reversive Anti-Aging Cream mocht testen. Zou ik over deze producten weer zo tevreden zijn?

Shop Babor hier online

 

Couperose, wat is dat?

Couperose zijn chronisch verwijde haarvaatjes in het gezicht. Je ziet ze als kleine kronkeltjes of als een spinnetje, de zogenaamde spinnaevi, voornamelijk op wangen, kin of neus voorkomen. De oorzaak is niet bekend, maar erfelijke belasting speelt een belangrijke rol.

Zelf heb ik een lichte vorm van couperose. De eerste adertjes werden rond mijn 25ste zichtbaar. Zelf heb ik er nog nooit echt wat aan gedaan. Daarvoor stoor ik me er niet genoeg aan, denk ik. Wil ik bijvoorbeeld voor een avondje uit een mooie egale huid, dan gebruik ik een groene concealer met daar overheen een foundation of minerale poeder.

Shop Babor hier online

 

CouperoseBehandeling van couperose

Als je van de storende adertjes af wilt dan zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Bij een lichte tot milde vorm van couperose kan het betreffende adertje worden gecoaguleerd. Met een naaldje waar stroom op staat wordt het adertje aangestipt. Het wordt als het ware dicht gebrand. Hierdoor kan er geen bloed meer door het adertje en is hij niet meer zichtbaar. Dit kan bij een speciaal opgeleide schoonheidsspecialiste worden gedaan.

Bij zware vormen van couperose kunnen laserbehandelingen ook effectief zijn. Al deze behandelingen kun je het beste in het voor- of najaar laten doen. De mooiste resultaten bereik je als de buiten temperatuur tussen de 8 en de 18 graden is. Dit heeft te maken met het temperatuurverschil binnen en buiten bij lagere temperaturen. Als het warm is staat er te veel spanning op de bloedvatwandjes waardoor ze niet goed dicht gebrand kunnen worden.

Shop Babor hier online

 

Als je je laat behandelen betekent dat niet dat je er helemaal van af komt. Vanwege de erfelijke belasting zullen er altijd weer adertjes bij komen. Je kunt hooguit het huidbeeld rustiger maken. Door middel van bindweefselmassages of kruiden/phytopeelingen kun je je vaatwand verstevigen waardoor het proces minder snel gaat. Ga hiervoor wel naar een salon die ervaring heeft in het behandelen van couperose.

Babor Couperose serum en primer op hand

Dual Solution: rechts het serum en links de primer.

Terug naar Babor… Couperose Dual Solution

Dit is één van de producten uit de speciale Refine Cellular lijn van Babor. Refine Cellular staat voor zeer werkzame specialistische producten voor een verfijnd, gecorrigeerd en gelijkmatiger huidoppervlak, bijvoorbeeld bij vergrote poriën, een vale onregelmatige teint, couperose, hyperpigmentatie of cellulitis. Refine Cellular richt zich dus op specifieke huidproblemen.

De Couperose Dual Solution bestaat uit twee producten; een serum en een primer in één handige verpakking.

Shop Babor hier online

 

Wat zit er in?

Serum:

Primer:

Babor Couperose Dual Solution en creamEerste indruk van de Dual Solution

De Couperose Dual Solution bestaat, zoals gezegd, uit twee producten. Het serum en de primer zitten in één buis met aan beide kanten een pompje. Het is dus wel iedere keer goed kijken of je de juiste kant gaat gebruiken. Het serum ziet er doorzichtig uit en is iets dunner dan een gel. De primer heeft een groene kleur en lijkt qua structuur op een foundation. De geur van beide producten is neutraal wat belangrijk is omdat een couperose huid vaak ook wat gevoeliger is voor parfum. Het serum trekt snel in en laat geen plakkerig laagje achter. Bij de primer moet je goed opletten dat je niet te veel aanbrengt, anders heb je een grauwe waas en moet je alsnog met een foundation aan de slag.

Shop Babor hier online

 

Reversive Anti-Aging Cream

De Reversive Anti-Aging lijn bestaat uit 6 producten: cream, cream rich, supreme glow cream, overnight mask, eye cream en serum. Ik heb de cream getest.

Wat zit er in?

De basis van alle producten uit deze lijn is het zogenaamde Re-Youth complex. Dit complex bestaat uit:

Eerste indruk van de Anti-Aging Cream

De Reversive Anti-Aging Cream zit in een luxe zwarte pompverpakking die makkelijk pompt. De crème is romig maar niet te vet. Voor mijn huid was het tijdens de testperiode voldoende, voor de winter zou ik de voorkeur geven aan de cream rich. De geur is aangenaam fris. Je ruikt duidelijk de exclusieve BABOR Roos. Hij trekt snel is en geeft de huid een comfortabel gevoel.

Shop Babor hier online

 

Mijn huidverzorgingsroutine met Babor

Ik reinig eerst mijn huid met de 2-fasen reinging van Babor. Ik breng hiervoor eerst 4 pompjes HY-Öl (hydrofiele olie) op mijn huid aan. Daarover heen gaan 2 pompjes Phytoactive Sensitive. Met vochtig gemaakte vingers masseer is dit totdat er een melkachtige emusie ontstaat. Daarna spoel ik mijn huid af met koud water.

Op de plekken waar ik last heb van rode adertjes breng ik het serum van de Couperose Dual Solution aan. Hier overheen gaat de Reversive Anti-Aging Cream. Over de crème heen gaat op de plekken waar het nodig is de primer. Eventueel kan hier make-up overheen aangebracht worden.

Shop Babor hier online

 

Babor zonder primer

Mijn huid direct na het reinigen. De rode adertjes op mijn wangen zijn goed zichtbaar.

Babor na primer

Na het aanbrengen van de Dual Solution en de Anti-Aging Cream. Mijn huid oogt rustiger, adertjes zijn minder zichtbaar.

Conclusie

De producten zijn prettig in gebruik en makkelijk te doseren. Ik heb de test 4 weken gedaan en mijn huid ziet er na de testperiode fris en rustig uit. Mijn pigmentvlekken zijn niet minder geworden. Een kwartiertje na het opbrengen van de crème zag mijn huid er inderdaad wat egaler uit en waren fijne lijntjes minder zichtbaar.

Vaak wordt mijn huid wat onrustiger met de overgang van zomer naar herfst. De lichte couperose die ik heb is niet minder, maar ook niet erger geworden. De primer zorgde er bij mij voor dat mijn huid wat rustiger oogde. De Couperose Dual Solution is een product die ik iedereen met een lichte vorm van couperose echt kan aanbevelen. Het serum houdt je huid rustig en de primer haalt net dat vurige weg waardoor je huid er egaler uitziet. Mocht je een wat zwaardere vorm van couperose hebben, dan denk ik niet dat het voldoende is en zal er wel een meer camouflerend product gebruikt moeten worden.

Shop Babor hier online

 

Pluspunten

Minpunten

Shop Babor hier online

 

Lees ook