Zo lekker, deze serums van Babor!

05:16 - 03:10
luistertijd 05:16 - leestijd 03:10

Getest Babor Active Night Fluid en Ultimate Repair Cream

Schoonheidsspecialiste Els van Meenen verkent de klassiekers van Babor: de ampullen, in de (3) Els van Meenennieuwe Active Night serie, en een bijpassende creme om haar droge, gevoelige huid in conditie te houden. Lees haar bevindingen.

 Active Night Fluid

 Wat zit er in?

image1.PNGGoed voor in bed

Wie is er goed in bed? Volgens Babor is dat de nieuwe Active Night Fluid. Slaap is hét anti-aging middel. Als we tijdens de nacht tot rust komen, is onze huid volop in actie. Terwijl ze ons overdag beschermt tegen milieu-invloeden, herstelt ze zich gedurende de nacht. En dat is op intensieve wijze. Wie de huid `s nachts met effectieve werkstoffen ondersteunt, pusht de schoonheidsslaap.

Shop Babor hier online

 

En dat is waar de Active Night Fluid komt kijken. Zijn werkstoffen zijn zwart als de nacht en werken wanneer ze het hardst nodig zijn: als we slapen.


Eerste indruk

Ik ben verrast. Waar ik eigenlijk een flesje of een tube had verwacht is het een mooi zwart doosje met daarin 7 ampullen. Voor iedere nacht 1. Ieder ampul bevat 2 ml vloeistof. Er zit een ampullenopener bijgevoegd om de ampul makkelijk open te breken.

Ultimate Repair Cream

 Wat zit er in?

Shop Babor hier online

 

Eerste indrukSchermafbeelding 2016-06-06 om 20.22.10

Een hele volle, ietwat stugge crème. De geur is heel aards, en afkomstig van de kruiden die erin zitten. Ik moet er even aan wennen. Als ik later naar de INCI lijst kijk, blijkt dat sesamolie op nummer 2 staat en maïsolie op plaats 3. Verder zit er ook cacaoboter in. De crème moet je met natte vingers over de huid verdelen en in masseren. Dat is heel apart, maar pas dan komen de werkzame stoffen goed vrij uit het product.

Gebruik

’s Avonds na het reinigen, wordt de ampul als eerste verzorgingsproduct aangebracht. Van te voren even schudden en dan de hals van de ampul met een tissue of de ampullenopener afdekken.

De ampul pak je dan bij de hals of bij de opener vast en met een ruk achterwaarts breek je hem bij de onderste witte ring af. Het klinkt heel ingewikkeld maar het is een fluitje van een cent. Vooral met speciale opener werkt het heel goed.

De vloeistof, die wat olieachtig aanvoelt, giet je in de handpalm en daarna aanbrengen op gezicht, hals en decolleté. Vervolgens klop je het zachtjes in de huid. 2 ml lijkt heel weinig maar het is ruim voldoende om alles lekker mee te nemen. Als laatste breng je de op jouw huidtype aangepaste verzorgingscrème aan. Voor mij is dat dus de Babor Ultimate Repair Cream.

Shop Babor hier online

 

Conclusie

Al de eerste ochtend na gebruik van een ampul vind ik dat mijn huid er fris uitziet. Minder vermoeid, ook na laat naar bed gaan. Het is dus zeker een product wat je in huis kunt hebben om af en toe, of, indien nodig, langere tijd te gebruiken omdat je er de volgende dag stralend uit wilt zien.

Ik heb de ampullen met crème als kuur van 4 weken gebruikt. Of mijn huid steviger en voller is geworden kan ik niet echt zeggen. Maar misschien is mijn huid daarvoor in een te goede conditie. Mijn huid ziet er na de 4 weken stralend uit en voelt heerlijk zacht.

Mocht je van een wat minder volle crème houden dan kan je ook de Ultimate Repair Gel-Cream gebruiken. Deze is luchtiger van textuur, maar heeft dezelfde mooie werking.

Shop Babor hier online

 

Lees ook